За ИДИОТИТЕ по пътя!!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

За ИДИОТИТЕ по пътя!!!

Мнениеот krach » Пон Яну 27, 2014 7:31 pm

Преди да си помислите че става за обичайните заподозрени шофьори на МПС, тук става дума за велосипедист. Силно се надявам да се познае в писанията по - долу.
Та Понеделник вечер около 18:30 вечерта, място на събитието бул.България (в частта преди Тодор Каблешков, ако се спускаш от Бояна). Карам си аз (с колата) и гледам тъмна сянка държи СРЕДНА лента, без грам обозначения по себе си, няма жилетки (и аз карам без), няма светлинки. Ей така просто за да разберат другите какво са сгазили.
Та въпросния ИДИОТ, си караше най - спокойно в СРЕДАТА на един от натоварените булеварди и след като му отдадох дължимото с продължителен клаксон, ме подмина сочейки среден пръст. За жалост ла*ното не спря, да ми обясни защо аджеба кара така.

Та идеята ми на тези глупости дето пиша е, като седнеш над педалите вземи помисли че има и други участници в движението, които НЕ те виждат както ти ги виждаш. И ако ти видиш някой на 3 метра пред тебе и може да спреш с колело, то не така седят нещата с 2 тона ламарина.
krach

Рейтинг: 1451

Re: За ИДИОТИТЕ по пътя!!!

Мнениеот Rayko » Пон Яну 27, 2014 8:06 pm

Демек, изпревари те някой без светлини и ти не разбра откъде ти дойде ли?
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Рейтинг: 2000

Мнениеот krach » Пон Яну 27, 2014 8:36 pm

Не гледам пред мен смътна сянка. Разбира се след като го подминах и спрях в трафика той ме задмина :beer:
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот APD » Пон Яну 27, 2014 9:45 pm

Тоя си е за глоба.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот po_taka » Пон Яну 27, 2014 10:23 pm

ае....колко ме дразнят такива...даже и в ЛЯВА лента на ТРИЛЕНТОВ път има, и то някой ги виждам всекидневтно! Много ме дразнят и тези с тараляснитиците (не че има значение с какво колело са) дето минават покрай хората на спирките с 300.
Тук искам да ползвам темата да попитам, чакам си на светофар, до мен в дясно има паркирали коли и аз съм малко в съседната лява лента. Решавам че имам уменията да се изнеса леко в дясно, аха да си направя маневрата и един колездач ми прелита покрай дясната врата с 500; ей тоя мизерник ако го бях бутнал, аз ли щях да съм виновен ?
Като стана въпрос за светофари, лятото, чакам си с колелото, забележете колелото! В най-дясна лента съм, срял съм си както е реда след последната наредила се кола. Спрял съм близо до нея. Настига ме велосипедист, бута ме, удря ми колелото и ми вика "кво си спрял тук е, пази са да мина", пререди колите и мина на червено. Е, колкото и да е гадно, ако го беше забърсал някой 20тонен камион тоя непокис, щеше да ми стане едно такова хубаво....
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 27, 2014 10:52 pm

Другари, очевидно гражданинът велосипедист е в нарушение на закона. Предлагам да го глобим. Който е за, да гласува....против?....въздържали се?...няма! Приема се с пълно единогласие.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xcII » Вто Яну 28, 2014 12:41 am

Хахахахаха... :)))))

Колумб! No Shit!

Аз предлагам Обесване за такива! Тва не моое да се случва вече 3-пъти и да неема послдестяия, Другари! :(!:

ed.:

Хрумна ми, понеже случия е ужасно уникален, кален и брутален, според мен тоя ИДИОТ заслужава специална трактовка от Царя на Мъченията, познат в некой форумни mtb среди като Доктора. (Не е известно защо така го наричат, но 2 версии преобладават. Първата, защото режел малки непослушници с големи скалпели, втората - че не могъл да вземе PhD по некво администраторско майсторство.. О!

Повечето са съгласни обаче, че има умения.. да те вкара в канафката, без да FAQ!

Та тоя ИДИОТ си заслужава ОНЯ.. Доктор
. :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот marsa » Вто Яну 28, 2014 1:58 am

Бате, за добро или за лошо - сори. Свързахме се с Доктора и мнението му беше (цитирам): "Не ме занимавай с глупости." След това ни от...как-да-ти-го-кажа...такова и продължи да си реставрра острието на скалпела.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот xcII » Вто Яну 28, 2014 3:41 am

Щом викаш, нека бъде -> " батка"..
Не ми пука с кой гоеориш.. въпросЪ е кво казваш..

Струва ми се, че си по-дрът от мен и пак не каза нищо.. по тематата..
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот Morpher » Сря Яну 29, 2014 9:55 am

Наблюденията ми са, че всъщност велосипедистите по пътищата масово са идиоти. Не се спазват елементарни правила, като по-лошото в случая е, че нямат и адекватно чувство за самосъхранение. Това, разбира се, е констатирано много пъти.

За жалост тенденцията от увеличаващи се колоездачи, не върви ръка за ръка с тенденцията на общата им ЗДП култура... :dontknow:

Странно ме гледат, а някои дори ми се репчат, когато дори с колелото им правя забележка за направена или потенциална бъдеща глупост... Каране по Цариградско, каране в насрещното на Цариградско, отнемане на предимство, минаване на червено, провиране между колите по време на тяхно движение... and so on, and so on...
Вчера даже имаше един пич с 29-ка пред ТУ, който щеше да бъде отнесен от черен жиб, защото въобще не се огледа, като изскочи заобикаляйки спрени коли. Шофьора може би предположи, какви техники мислеше, да използва велосипедиста и тактично намали и изчака. Днес още не съм вършал из града и нямам прясна история, но не е късно :)

Може би ще стане малко тривиално, но да - виновни са политиците(всички, не по партийно)!
Добра политика -> строга полиция -> отговорно население :)
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот xcII » Сря Яну 29, 2014 9:39 pm

Е, и?

На кой му пука колко са идиотите с ГЛАВНИ букви по пътищата при положение, че тва е форумза Планинско колоездене?

Ами по тав логика, да пусна тема, загрижено, колко са идиотите в държавата, по обобщаващо ще е..
Аватар
xcII

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Яну 29, 2014 9:55 pm

xcII написа:Е, и?

На кой му пука колко са идиотите с ГЛАВНИ букви по пътищата при положение, че тва е форумза Планинско колоездене?

Ами по тав логика, да пусна тема, загрижено, колко са идиотите в държавата, по обобщаващо ще е..

Щом е планинарски...

Карате ли с каска в планината, резервна гума, машинка за верига, смазка, тулче с основните инатеументи, помпа, вода, дрешка според сезона и суха храна носите ли си?

И да попитам автора, как точно да се престрои велосипедист в крайна лява (четвърта) за ляв завой (не коментирам липсата на светлини)?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот xcII » Сря Яну 29, 2014 10:29 pm

Не "планинарски", за Планинско колоездене, по-конкретно..

Ей.. вече почват да ми липсват темите в Общ Форум за Велоалеи и Магистрали Speed Records :D
Аватар
xcII

Мнениеот ermenkovbg » Пет Яну 31, 2014 8:46 am

Всеки има глава на раменете и това, което е в нея негово право е да го ползва по предназначение. Колкото повече правила и ограничения има толкова повече се намират хора, които да ги погазват. Според мен трябва да се работи в насока самосъзнание, а не да ги замеряме с камъни.

:beer:
„Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата.“
„Накъдето и да карате, то е срещу вятъра и по нанагорнище.“
Аватар
ermenkovbg

Рейтинг: 1390

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 31, 2014 10:29 am

ermenkovbg написа:Всеки има глава на раменете и това, което е в нея негово право е да го ползва по предназначение.

Бих добавил - и без да пречи на околните.
Описаният обаче в началото на темата индивид съвсем не се вписва в горното определение.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ermenkovbg » Пет Яну 31, 2014 7:27 pm

Ozzie написа:Описаният обаче в началото на темата индивид съвсем не се вписва в горното определение.

Представи си тогава оня "колега" колоездач, на който po-taka е пречил какъв е ЧОБАНИН! :D
:beer:
„Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата.“
„Накъдето и да карате, то е срещу вятъра и по нанагорнище.“
Аватар
ermenkovbg

Рейтинг: 1390

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 31, 2014 7:34 pm

Лошото е, че такива, някой друг ще ги лежи като за свестни...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Общ форум