За Chain Reaction Cycles и опита ми с тях

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

За Chain Reaction Cycles и опита ми с тях

Мнениеот vlekov » Чет Дек 22, 2011 6:08 pm

Здравейте. Реших да пусна тая тема за да бъде от полза и да служи като "едно наум" за хората от този форум.
Искам първо да кажа, че опита ми с онлайн пазаруването не е от вчера, от доста години сам пазарувам стоки от български и чужди магазини, както и от Ибей.
Та имайки това предвид, реших че няма да е кой знае какво, ако си поръчам каска от CRC. Избирах дълго и старателно модел, четох ревюта и т.н. и накрая се спрях на Bell Variant. Цената беше превъзходна, почти два пъти по-ниска от тази, на която се предлага в България. Имаха само един размер и един цвят, вероятно заради това каската беше намалена. На 28 ноември поръчах, платих със собствената си карта и зачаках. Минаха няколко дни, но не получих имейл, че поръчката ми е приета или изпратена, статуса си стоеше на "Processing", въобще нямаше никакво движение в тая насока, но пък парите бяха дръпнати от картата. На 2 декември написах мейл на съпорта им, но понеже вече беше петък, не очаквах да получа отговор преди понеделник. Така и стана, на пети декември получих известие от тях, че каската, която съм поръчал не е налична и желаят да разберат какво ще направя, дали ще си поискам парите или ще си избера друга каска. Аз разбира се исках каска в крайна сметка, но нямаха други Variant-и намалени, тъй, че си избрах един Fox Flux за същите пари. След два-три дни комуникация по мейл, най-сетне получих потвърждение, че каската се обработва и скоро ще бъде изпратена. Последния мейл от CRC, преди днес, получих на 7 декември с обяснението, че пратки, пътуващи с Royal Mail се бавят до 15 работни дни. След 10 работни дни обаче нямаше ни вест, ни кост от пратката, а от Англия/Ирландия пратките при мен пристигат обикновено за максимум 5 работни дни, та реших да се поинтересувам относно каската си и днес написах мейл отново до съпорта на CRC с молба да проверят какво става с пратката ако имат тракинг информация. За мое най-голямо изумление след 2-3 часа получих мейл, в който ми беше посочен тракинг номер на DHL ( :bigeyes: ) и адрес, където мога да проверя какво става с пратката, както и направих. Оказа се, че каската е пристигнала още на 19-ти в България, на 20-ти са се опитали да ми я доставят, но тъй като тогава не бях вкъщи не са успели. Дотук всичко е точно, но аз се зачудих защо никой не се е свързал с мен от куриерската служба. Проблема се изясни, когато се обадих в DHL и от там ми казаха, че няма посочен телефонен номер на пратката... а аз съм дал мобилния си номер още когато се регистрирах в CRC. Както и да е, целия цирк приключи успешно днес, каската ми пристигна току-що, оказа се, че и два дни е висяла бележка от DHL на вратата на входа, която ме уведомява, че е идвал куриер... но при положение, че чакам известие от родните пощи не мисля, че съм виновен, задето не съм обърнал внимание на бележката от DHL :blush:
Ta в заключение - доволен съм от общуването си със CRC по принцип, но имат големи и доста важни пропуски в организацията си - липса на посочен телефонен номер към пратката, никой не си прави труда дни наред да те уведоми, че даден продукт не е наличен и ти чакаш, ли чакаш, не ти се предоставя тракинг информация при положение, че я има, никой не ти казва с каква служба пътува пратката и така нататък. Това е, надявам се да нямате моите проблеми, когато пазарувате от CRC. И да, знам че са празници, но все пак аз пуснах поръчката си достатъчно време преди началото на празниците и смятам, че можеше да бъда малко по-добре осигурен с информация относно покупките си.
ПП: спомням си, че бях чел пост тук на едно момче, поръчало очила от там, които бяха пристигнали потрошени. Е, така е, не си правят труда да опаковат нещата кой знае колко сигурно, кашончето на моята каска беше с нещо като намачкана хартия само отгоре, вярно доста дебел пласт, но само от едната страна... което е точно толкова ефективно, колкото да я оставят да си се кандилка из външния кашон, както на практика се беше получило. Добре, че това беше каска, а не очила, че можеше да има демидж, особено ако пътуваше с родните пощи.
Весели празници на всички! :peace:
Последна промяна vlekov на Чет Дек 22, 2011 6:45 pm, променена общо 1 път
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Рейтинг: 1365

Re: За Chain Reaction Cycles и опита ми с тях

Мнениеот airborneone » Чет Дек 22, 2011 6:37 pm

За съжаление твоя опит с црц е често срещан, за щастие има човек, който отнася цялата тази простутия...
Относно поръчката ти, от 2рата седмица на ноември, ЦРЦ има над 40 000 поръчки (всяка седмица), иначе казано, кофти момент си избрал за поръчване...
Що се отнася до здравината на получената стока, ако си чел общите условия на сайта, там ясно си пише, че можеш да алармираш за такава ситуация и да върнеш счупената стока...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот vlekov » Чет Дек 22, 2011 6:49 pm

Не искам разбира се поста ми да звучи като оплакване, а по-скоро като "имайте едно наум". Иначе евалата на пичовете, че бачкат здраво и усърдно и евала за експресния DHL, който са употребили, но все пак доста тъпо се получи с тези досадни пропуски.
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Мнениеот airborneone » Чет Дек 22, 2011 7:34 pm

Нормално е да се оплакваш, особено когато не си получил услугата, за която си си платил / очаквал.
Точно затова има хора, които се занимаваме със следене на поръчките и бързо да алармираме когато има някаква грешка,
съответно решението за експресна доставка да го вземат бързо...
А тъй като ДХЛ си правят каквото те си знаят и тях да ги тормозим, че не си вършат работата...
Аватар
airborneone

Мнениеот Stancho » Чет Дек 22, 2011 9:02 pm

Мисля, че е съвсем нормално да проявите малко разбиране към хората, защото 40 000 поръчки и продажби като цяло на седмица са уникално голяма цифра и е трудно да се извършат толкова експресно, без да се наруши качеството на услугата... Не съдете толкова хората, ами си карайте по установените процедури и имайте малко търпение... С нахалство и псувни не става никога! ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот vlekov » Чет Дек 22, 2011 9:31 pm

Никой не е псувал и никой не е нахалствал, дори смело мога да кажа, че съм доста търпелив клиент, но това просто са дразнещи неуредици. :dontknow: А и никъде не съм споменал, че съм недоволен, напротив.
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Мнениеот kavrakata » Пет Дек 23, 2011 3:20 am

В края на Октомври си поръчах от тях нови гуми и дигитален манометър...доставиха ми ги за около десет дни до остров Мартиника...DHL имаха прикрепена направената от мен онлайн поръчка със всички мои данни...факт е, че пристигнаха опаковани в доста странно кашонче и другото, което е интересно, че в архива с поръчките ми си виси все още статут "Processing" :deal:
Аватар
kavrakata

Рейтинг: 1200

Мнениеот radizala » Пет Дек 23, 2011 10:03 am

Аз също имам подобен проблем, на 27.11.11 си поръчах вилка която пишеше че е в наличност, чаках 2 седмици и нищо ? Написах едино писмо и те ми отговориха че продукта е свършил и ще го имат в наличност на 18.01.12. Незнам какво става, и дали да не позвъня на DHL, или просто да чакам да доиде 18-ти. Дайте съвет какво да правия и на кого трябва да пиша!
Аватар
radizala

Рейтинг: 1248

Мнениеот PtD » Пет Дек 23, 2011 12:47 pm

radizala написа:Аз също имам подобен проблем, на 27.11.11 си поръчах вилка която пишеше че е в наличност, чаках 2 седмици и нищо ? Написах едино писмо и те ми отговориха че продукта е свършил и ще го имат в наличност на 18.01.12. Незнам какво става, и дали да не позвъня на DHL, или просто да чакам да доиде 18-ти. Дайте съвет какво да правия и на кого трябва да пиша!

Aко не си разбрал техния отговор (който ми се вижда съвсем ясен), може би не е разумно за теб да пазаруваш онлайн.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Съб Дек 24, 2011 10:28 pm

radizala написа:Аз също имам подобен проблем, на 27.11.11 си поръчах вилка която пишеше че е в наличност

Като не е в наличност, не са я пратили... съответно :

radizala написа:дали да не позвъня на DHL

Това се обезсмисля, при условие, че са ти казали, че вилката ще е налична едва най-рано на

radizala написа:ще го имат в наличност на 18.01.12

Което означава, че нито са ти взели парите за нея, нито са ти дали проследяващ номер...

п.п.
Нека позная, Rock Shox Sector?
Аватар
airborneone

Мнениеот radizala » Нед Дек 25, 2011 2:51 pm

Rock Shox Sector-Да, ама ми взеха парите и няма номер, сигурно ще получа мейл с номера като тръгне. Както и да е, ще чакаме :)
Аватар
radizala

Рейтинг: 1248

Мнениеот vlekov » Нед Дек 25, 2011 5:36 pm

radizala написа:Rock Shox Sector-Да, ама ми взеха парите и няма номер, сигурно ще получа мейл с номера като тръгне. Както и да е, ще чакаме :)

Почакай и не се шашкай, като я имат сигурно ще ти я пратят, а те са ти и казали на всичко отгоре :peace:
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Мнениеот subritual » Пон Дек 26, 2011 1:24 pm

Аз пък не бих оставил толкова пари да застояват 2 месеца.
Аватар
subritual

Мнениеот airborneone » Пон Дек 26, 2011 2:04 pm

subritual написа:Аз пък не бих оставил толкова пари да застояват 2 месеца.

По принципа ако не са изпратили пратката не взимат парите,
Ако са ги взели и са видяли, че няма как да я пратят му пращат майл и там си пише,
че в срок между 3 и 5 раб дни ще му ги върнат.
Ако той не си ги търси... е явно няма проблем с парите :)
Аватар
airborneone

Мнениеот mtb-davidkovo » Пон Дек 26, 2011 3:51 pm

Много гадно да ти вземат парите и нищо
mtb-davidkovo

Рейтинг: 1018

Мнениеот Vorac » Пон Май 19, 2014 10:33 am

Здравейте. Обмислям да си поръчам един групсет от CRC и искам да попитам за помощта ви. Та конкретните въпроси.

Може ли да се плати с PayPal или трябва директно с карта?

Плаща ли се мито, VAT и тем подобни? Покипката ми ще е на стойност около 400 евро.

Шипинг дали до Англия и после ГабКо ще е по-офетра или направо тук то адрес? Ще го доставят ли до адрес, или ще трябва да се ходи на митница?
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот airborneone » Пон Май 19, 2014 10:45 am

Vorac написа:Здравейте. Обмислям да си поръчам един групсет от CRC и искам да попитам за помощта ви. Та конкретните въпроси.

Може ли да се плати с PayPal или трябва директно с карта?

Може и с двете
Vorac написа:Плаща ли се мито, VAT и тем подобни? Покипката ми ще е на стойност около 400 евро.

Плаща се 20% ДДС, стандартно за България. Мито няма.

Vorac написа:Шипинг дали до Англия и после ГабКо ще е по-офетра или направо тук то адрес? Ще го доставят ли до адрес, или ще трябва да се ходи на митница?

Има безплатни доставки до България директно.
На митница не се ходи, доставят до адрес.
Аватар
airborneone

Мнениеот Vorac » Пон Май 19, 2014 10:48 am

Мерси адски много, airborneone. Сега остава до стравнявам цени с други сайтове (и с Бг). От Германия плаща ли се ДДС за внос?
Vorac

Мнениеот marsa » Пон Май 19, 2014 10:49 am

CRC работят с PayPal.

Мито и ДДС не се доплаща. VAT ("ДДС") е начислен ако си в ЕС. Цените , които виждаш - те са крайни. Ако пазаруваш от извън ЕС няма да ти начислят VAT.

За доставката имаш два варианта:
- обикновена поща: 7Е до стойност на поръчката 99Е и безплатно над тази стойност (пратката ще те чака в кварталната поща)
- DHL: 18Е до 2кг и цената постепенно нараства според теглото (пратката се доставя до ардес, може да се получи и в офис на DHL)
Няма как да се озове на митницата.

едит: Това, което казах за ДДС важи за всички магазини в ЕС, с тази подробност, че има малък брой магазини, в които цените не са обявени с включена такса, а се добавя в последствие в кошницата. Това ще е указано.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Vorac » Пон Май 19, 2014 10:54 am

marsa, за да съм сигурен, че съм разбрал: http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... prod115086

Пращам им 392 евро през PayPal, обявявам си адреса, и след има-няма месец получавам в пощенската си кутия известие "Елате в кварталната поща да си вземете колета". Така ли е?
Vorac

Мнениеот marsa » Пон Май 19, 2014 10:59 am

Правилно си разбрал, с дребната подробност че:
Out of Stock

Due 09/06/2014

Както и чакането ще е десетина дни, а не месец.

И ако не си сигурен дали известията ти стигат успешно до пощенската кутия - след десетина дни може да минаваш профилактично през пощата за да провериш има ли нещо за теб. Също така е желателно да провериш предварително дали кварталната ти поща приема международни пратки, защото при мен - НЕ, а отиват в съседния най-близък клон.
Аватар
marsa

Мнениеот vvvaaal » Вто Май 20, 2014 1:07 am

Има още една подробност. Принципно CRC пращтат по-скъпите и по-големи неща направо през DHL. Случвало ми се е да ми идват неща точно няколко дни след като съм ги поръчал. Тъй че най-вероятно и при теб така да се случи. :agree:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот boriss13 » Вто Май 20, 2014 10:54 am

marsa написа:Правилно си разбрал, с дребната подробност че:
Out of Stock

Due 09/06/2014

Аз от опит мога да споделя, че тази подробност е мнооого относителна, защото съм чакал нещо, което трябваше да е примерно Due 01/01/2014 ин сток, после се промени на Due 16/01/2014, после на Due 11/02/2014 и така около два месеца... :D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот marsa » Вто Май 20, 2014 11:45 am

Е да, сроковете не винаги се спазват, така е и по други сайтове. Затова ако ще чакаш нещо най-добре да си пуснеш едно известяване и да се заредиш с търпение. Аз даже имах случай когато платих нещо което беше на изчерпване, но налично и полуих отговор, че заради "объркване" нещото не е налично за моята пратка.
Аватар
marsa

Назад към Общ форум