Искам първо да кажа, че опита ми с онлайн пазаруването не е от вчера, от доста години сам пазарувам стоки от български и чужди магазини, както и от Ибей.
Та имайки това предвид, реших че няма да е кой знае какво, ако си поръчам каска от CRC. Избирах дълго и старателно модел, четох ревюта и т.н. и накрая се спрях на Bell Variant. Цената беше превъзходна, почти два пъти по-ниска от тази, на която се предлага в България. Имаха само един размер и един цвят, вероятно заради това каската беше намалена. На 28 ноември поръчах, платих със собствената си карта и зачаках. Минаха няколко дни, но не получих имейл, че поръчката ми е приета или изпратена, статуса си стоеше на "Processing", въобще нямаше никакво движение в тая насока, но пък парите бяха дръпнати от картата. На 2 декември написах мейл на съпорта им, но понеже вече беше петък, не очаквах да получа отговор преди понеделник. Така и стана, на пети декември получих известие от тях, че каската, която съм поръчал не е налична и желаят да разберат какво ще направя, дали ще си поискам парите или ще си избера друга каска. Аз разбира се исках каска в крайна сметка, но нямаха други Variant-и намалени, тъй, че си избрах един Fox Flux за същите пари. След два-три дни комуникация по мейл, най-сетне получих потвърждение, че каската се обработва и скоро ще бъде изпратена. Последния мейл от CRC, преди днес, получих на 7 декември с обяснението, че пратки, пътуващи с Royal Mail се бавят до 15 работни дни. След 10 работни дни обаче нямаше ни вест, ни кост от пратката, а от Англия/Ирландия пратките при мен пристигат обикновено за максимум 5 работни дни, та реших да се поинтересувам относно каската си и днес написах мейл отново до съпорта на CRC с молба да проверят какво става с пратката ако имат тракинг информация. За мое най-голямо изумление след 2-3 часа получих мейл, в който ми беше посочен тракинг номер на DHL (

Ta в заключение - доволен съм от общуването си със CRC по принцип, но имат големи и доста важни пропуски в организацията си - липса на посочен телефонен номер към пратката, никой не си прави труда дни наред да те уведоми, че даден продукт не е наличен и ти чакаш, ли чакаш, не ти се предоставя тракинг информация при положение, че я има, никой не ти казва с каква служба пътува пратката и така нататък. Това е, надявам се да нямате моите проблеми, когато пазарувате от CRC. И да, знам че са празници, но все пак аз пуснах поръчката си достатъчно време преди началото на празниците и смятам, че можеше да бъда малко по-добре осигурен с информация относно покупките си.
ПП: спомням си, че бях чел пост тук на едно момче, поръчало очила от там, които бяха пристигнали потрошени. Е, така е, не си правят труда да опаковат нещата кой знае колко сигурно, кашончето на моята каска беше с нещо като намачкана хартия само отгоре, вярно доста дебел пласт, но само от едната страна... което е точно толкова ефективно, колкото да я оставят да си се кандилка из външния кашон, както на практика се беше получило. Добре, че това беше каска, а не очила, че можеше да има демидж, особено ако пътуваше с родните пощи.
Весели празници на всички!