Е, не съм имал проблеми с маркуча за 3 години. Накрайниците не излизат, маркуча е плътен и не се е скъсал. По принцип обаче, когато се помпи с такава помпа, се иска малко култура на помпане - аз затова не си давам помпата на случайни хора. Когато се помпа с маркучна помпа, не трябва да огъваш и дърпаш маркуча на всеки тласък. Важно е да се избере правилна позиция на помпане. Най-добре става, когато вентила е близо до земята, а помпата се подпира на коляното. Баси..сега трябва и клипче да правя - как да помпаме правилно, че маркуча да изкара дълго. Освен това от време на време е хубаво да се разглобява и почиства помпата, след което да се намазва тънко с грес.
АКо трябва да бъда честен, на моята помпа и открих един недостатък - О-пръстена, който уплътнява накрайника на маркуча към тялото на помпата, при дълго помпане и нагряване омеква и понякога започва да изпуска, тъй като се деформира. То това не е болка голяма - отвиваш малко резбата и отново завиваш, но пък е досадно, поради което аз го смених с по-твърд.
По принцип Lezyne предлагат и резервни маркучи, но предполагам че у нас нямат наличности.