Подробно за хидравличните спирачки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Подробно за хидравличните спирачки

Мнениеот ceco_meco » Вто Май 21, 2013 5:28 pm

Може ли някой да ми обясни от кои модели е доволен на цена около 100лв. едната. :popcorn:
Никой не умира девствен защото живота преебава всички.
Аватар
ceco_meco

Рейтинг: 1020

Re: Подробно за хидравличните спирачки

Мнениеот ceco_meco » Вто Май 21, 2013 5:30 pm

Ако може снимки,линкове и малко повече за устройството,за разликата при моделите с различни цени.
Никой не умира девствен защото живота преебава всички.
Аватар
ceco_meco

Рейтинг: 1020

Мнениеот Raider-krr » Вто Май 21, 2013 6:27 pm

Avid code
Изображение
С изнудване и професионализъм може да се намери около 110лв втора употреба само с накладки на около 10-20%.Тоест се добавят едни накладки на clarks за 20лв и имаш спирачка от висок клас за 130лв.
Всички други изцепки като juicy и elixir 1,2,3 не си заслужават.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот scratch » Нед Юли 14, 2013 12:16 pm

Здравейте, за да не отварям нова тема ще питам тук :) Отскоро съм с ново колело, като на него са монтирани спирачки Juicy 3. Това ми е първия досег с хидвравлични и въобще - дискови спирачки. Мисля да му сменя накладките (колелото е купено втора ръка) и се замислих дали да не сменя и предния ротор със 180 или 185мм. В момента и двата са 160мм, Авид Г2. Но искам да попитам има ли смисъл да се вкарвам в излишни разходи за друг ротор и преходник, имайки предвид, че карам крос-кънтри без кой знае колко продължителни спускания. А и не тежа чак толкова - 70 кг съм? Освен по-бавното прегряване, заради по-голямата площ, има ли подобрение в спирачната сила с по-голям диск?
Както казах - това ми е първия досег с дискови спирачки и хидравлика и имам десетина карания само, но вече усещам нещо, което не ми харесва в тия Джусита - да, имат достатъчно сила за моите нужди, но я няма прословутата модулация. Общо взето ги чувствам като да имат 2 режима - включени и изключени :) Може и да не са настроени де - както казах, колелото е употребявано. Общо взето чуденето ми е дали да смяня предния ротор сега, заедно с накладките или да ги покарам тоя сезон така, пък евентуално занапред да мисля за смяна на спирачките като цяло с нещо по-качествено?
Аватар
scratch

Рейтинг: 1424

Мнениеот FEN NA RAM » Нед Юли 14, 2013 9:04 pm

ако можеш да от делиш още 50лв вземиси формула оро к 18 в момента е на промоция в баик спорт много добра спира4ка и много лека
ЗГЛОБЯВАМ БОЕН ТВЪРДАК ДРАГ С1
FEN NA RAM

Рейтинг: 952

Назад към Общ форум