Здравейте, за да не отварям нова тема ще питам тук

Отскоро съм с ново колело, като на него са монтирани спирачки Juicy 3. Това ми е първия досег с хидвравлични и въобще - дискови спирачки. Мисля да му сменя накладките (колелото е купено втора ръка) и се замислих дали да не сменя и предния ротор със 180 или 185мм. В момента и двата са 160мм, Авид Г2. Но искам да попитам има ли смисъл да се вкарвам в излишни разходи за друг ротор и преходник, имайки предвид, че карам крос-кънтри без кой знае колко продължителни спускания. А и не тежа чак толкова - 70 кг съм? Освен по-бавното прегряване, заради по-голямата площ, има ли подобрение в спирачната сила с по-голям диск?
Както казах - това ми е първия досег с дискови спирачки и хидравлика и имам десетина карания само, но вече усещам нещо, което не ми харесва в тия Джусита - да, имат достатъчно сила за моите нужди, но я няма прословутата модулация. Общо взето ги чувствам като да имат 2 режима - включени и изключени

Може и да не са настроени де - както казах, колелото е употребявано. Общо взето чуденето ми е дали да смяня предния ротор сега, заедно с накладките или да ги покарам тоя сезон така, пък евентуално занапред да мисля за смяна на спирачките като цяло с нещо по-качествено?