Cross GRX8 29''

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross GRX8 29''

Мнениеот lilly_mk » Пон Авг 10, 2015 11:34 am

Имам отново въпрос... Реших да си взема GRX8. Обаче седалката е доста високичка. Одеве бях в магазина за да видя кой размер е рамката, понеже са три. Обаче като се качих ми идва високо. Седалката не е свалена до долу. И не може да се свали понеже колчето за седалката е дълго. Та ще може ли да се намали и ако да ще има ли някакъв проблем ? :dontknow: При рязането дали колчето може да се пукне ? Не ми се смейте.. Малко ми е притеснено.. Дали ще има проблем.
Аватар
lilly_mk

Рейтинг: 1200

Re: Cross GRX8 29''

Мнениеот carmo » Пон Авг 10, 2015 1:58 pm

Какво се оказа в крайна сметка, за тая цена с хидравлични дискови спирачки ли е? Относно колчето за седалката, щом не влиза до долу, вероятно си избрала най-ниската рамка (46 см), а то е по дълго и долният му край опира в босовете за бутилката на седалковата тръба. Вероятно в магазина не е имало колче с височина 250мм за да ти го подменят на място. Не е проблем да се отреже тъй като е от алуминиева сплав. На него има маркировка за максимално изваждане, с цел да не се строши рамката. 7 - 10см от колчето трябва да остават в седалковата тръба. Препоръчвам ти като го резнете, да се направи нов белег от новият му долен край, та евентуално ако го кара и друг (случва се), да не прекали с вдигането на седалката.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот lilly_mk » Пон Авг 10, 2015 3:47 pm

carmo написа:Какво се оказа в крайна сметка, за тая цена с хидравлични дискови спирачки ли е? Относно колчето за седалката, щом не влиза до долу, вероятно си избрала най-ниската рамка (46 см), а то е по дълго и долният му край опира в босовете за бутилката на седалковата тръба. Вероятно в магазина не е имало колче с височина 250мм за да ти го подменят на място. Не е проблем да се отреже тъй като е от алуминиева сплав. На него има маркировка за максимално изваждане, с цел да не се строши рамката. 7 - 10см от колчето трябва да остават в седалковата тръба. Препоръчвам ти като го резнете, да се направи нов белег от новият му долен край, та евентуално ако го кара и друг (случва се), да не прекали с вдигането на седалката.

Не е с хидравлични дискови. Обаче не ми е проблем да ги сменя. От магазина в Пазарджик казаха поне че не е с хидравлични дискови. И благодаря ти много, че ми помогна да реша проблема. Обаче все още не съм отишла да го взема. Чакам баща ми да се прибере. И рамката няма да бъде 460мм а 510мм каква е разликата обаче не знам. Освен че едното тежи повече. Значи и рамката е по голяма. Четвъртъка отивам да го взимам. Реших да е бяло. Само да не ми е много високо. Че ако е много високо ще взема GTS-a хем е с хидравлични дискови хем е 530 лв. а GRX-а е 640 лв. обаче си има разлика във вилките. Ако ще е GTS-а дано да издържи, понеже карам доста агресивно. :bowdown:
Аватар
lilly_mk

Мнениеот victortrt » Пон Авг 10, 2015 4:53 pm

Значи много е важно да разбереш, че, ако си 1.60 висока, рамка 51 см не е за теб посмъртно. Мери, пробвай, но не прави глупости.
Размера на рамката е всъщност разстоянието от средното движение до края на седалковата тръба и към него се слага половината височина на гумата.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот lilly_mk » Пон Авг 10, 2015 5:37 pm

victortrt написа:Значи много е важно да разбереш, че, ако си 1.60 висока, рамка 51 см не е за теб посмъртно. Мери, пробвай, но не прави глупости.
Размера на рамката е всъщност разстоянието от средното движение до края на седалковата тръба и към него се слага половината височина на гумата.

Има една 460мм. обаче гумите са 27.5'' а не 29'' какво да правя ?
Аватар
lilly_mk

Мнениеот donpeev » Пон Авг 10, 2015 7:21 pm

Аз ти казах в другата ти тема, че не си за 29'. Това прави!
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот lilly_mk » Пон Авг 10, 2015 8:59 pm

donpeev написа:Аз ти казах в другата ти тема, че не си за 29'. Това прави!

Накрая като си взема GTS-а всичко се оправя. Не е толкова висок. Да не кажа изобщо.
Аватар
lilly_mk

Мнениеот carmo » Вто Авг 11, 2015 10:46 am

lilly_mk написа:
victortrt написа:Значи много е важно да разбереш, че, ако си 1.60 висока, рамка 51 см не е за теб посмъртно. Мери, пробвай, но не прави глупости.

Има една 460мм. обаче гумите са 27.5'' а не 29'' какво да правя ?

За някой агресивното каране е подпомагано от по-големия диаметър на 29" гуми. Други, точно обратното, предпочитат лекотата и маневреноста на 26". 29-ки се правят и за ниски хора (стоят им малко като подарени) но за теб наистина трябва по-ниска рамка, макар че ако "за радост на окото" си "дългокрака" може и 51см да ти пасне. Според мен 27,5" с 46см рамка ще ти е добре като размер от една страна, а от друга като маса, хандлинг и газене на байка. Пробвай на живо.
carmo

Мнениеот lilly_mk » Вто Авг 11, 2015 12:33 pm

GTS-а е с по- малка рамка. И за това си избрах него. И не съм с къси крака. За моя ръст имам крак дълъг 74 см. Усещам как едно момче ще припадне като види GTS-а.. Той има също GTS, обаче неговия е черен а моя ще е бял. :clap:
Аватар
lilly_mk

Мнениеот carmo » Вто Авг 11, 2015 2:15 pm

Нямам повод и не съм искал да те засегна. По скоро си прочела думите ми неправилно и си ги изтълкувала превратно. :idea: Сега разбрах как стоят нещата и извинявай че те занимавах с излишно теоретизиране. Да се похвалиш после с избора си, че да ти честитим.
carmo

Мнениеот lilly_mk » Вто Авг 11, 2015 10:29 pm

carmo написа:Нямам повод и не съм искал да те засегна. По скоро си прочела думите ми неправилно и си ги изтълкувала превратно. :idea: Сега разбрах как стоят нещата и извинявай че те занимавах с излишно теоретизиране. Да се похвалиш после с избора си, че да ти честитим.

Бях без очила и сливам думите. После като ги сложих го видях ама беше късно. И вече се знае какво ще е. Четвъртъка ще кача снимка :)
Аватар
lilly_mk

Назад към Общ форум