carmo написа:Какво се оказа в крайна сметка, за тая цена с хидравлични дискови спирачки ли е? Относно колчето за седалката, щом не влиза до долу, вероятно си избрала най-ниската рамка (46 см), а то е по дълго и долният му край опира в босовете за бутилката на седалковата тръба. Вероятно в магазина не е имало колче с височина 250мм за да ти го подменят на място. Не е проблем да се отреже тъй като е от алуминиева сплав. На него има маркировка за максимално изваждане, с цел да не се строши рамката. 7 - 10см от колчето трябва да остават в седалковата тръба. Препоръчвам ти като го резнете, да се направи нов белег от новият му долен край, та евентуално ако го кара и друг (случва се), да не прекали с вдигането на седалката.
victortrt написа:Значи много е важно да разбереш, че, ако си 1.60 висока, рамка 51 см не е за теб посмъртно. Мери, пробвай, но не прави глупости.
Размера на рамката е всъщност разстоянието от средното движение до края на седалковата тръба и към него се слага половината височина на гумата.
donpeev написа:Аз ти казах в другата ти тема, че не си за 29'. Това прави!
lilly_mk написа:victortrt написа:Значи много е важно да разбереш, че, ако си 1.60 висока, рамка 51 см не е за теб посмъртно. Мери, пробвай, но не прави глупости.
Размера на рамката е всъщност разстоянието от средното движение до края на седалковата тръба и към него се слага половината височина на гумата.
Има една 460мм. обаче гумите са 27.5'' а не 29'' какво да правя ?
carmo написа:Нямам повод и не съм искал да те засегна. По скоро си прочела думите ми неправилно и си ги изтълкувала превратно.Сега разбрах как стоят нещата и извинявай че те занимавах с излишно теоретизиране. Да се похвалиш после с избора си, че да ти честитим.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 355 госта