Ozzie написа:Ако ще си спокоен - и по- скъпи компоненти хващат ръжда.
Както е казал Alexi, тази ръжда с нищо не пречи на нищо. Смажи веригата и карай.
Alexi написа:мен средното ми изгни тая зима ,буквално изгни и се раздрънча жалко че не го снимах .. като го смъкнахме се оказа най ниския модел на VP ,ще видим следващата зима с BB-51 как ще е
Alexi написа: по БГ велосипеди не се слагат
Веселин Иванов написа:Здравеите отново! Днес след дълго каране в планината ( кал и какво ли още не) реших че трябва да поизкъпя велосипеда.Свалих веригата и я накиснах за 10 минути в обезмаслител за съдове.Както става ясно от заглавието веригата https://www.dimibike.com/velosipedi-kol ... mc-z99.htm ръждяса. Не мога да поварвам колко бързо си смени цвета.Започнах да я чистя с четка, но не успя да падне цялата ръжда.Знаете ли с какво мога да я махна и дали пречи по някакъв начин да другите компоненти на колелото? Или трябва да купувам нова ( веригата е на месец и половина )? Благодаря предварително!
MIKEY MOUSE написа:
...ми следващия път опитай със сярна киселина-ефектът ще е по впечатлителен...
ПП Това-горното -написах,защото ми стана тъжно, нямам сложени минуси много от отдавна...
Alpina написа:Е що за обезмаслител ще е, ако не падне смазката.
Ако си с дискови спирачки, внимавай какво пръскаш и как го пръскаш, защото им трябва съвсем малко за да влошат работата си.
Аз лично вече избягвам да ползвам каквито и да е спейове по колелото, но ако все пак по някаква причина ще ползвам такъв - в едната длан си слагам парче плат, с което обгръщам част от веригата и в откритата пръскам - така че каквото не попадне директно на нея - да отиде в кърпата.
При това го правя възможно най-далеч от задната спирачка. То така или иначе след смазване трябва да я "подсушиш" с нещо, защото не е хубаво да имаш особено много смазка по веригата.
Както се казва - като я смазваш полепват прах и гадости, които износват системата. Като я караш почти "суха" - този проблем го няма. Особено лятото и при каране по прашни пътеки - само минимумът смазка.
Ozzie написа:Ако ще си спокоен - и по- скъпи компоненти хващат ръжда.
Както е казал Alexi, тази ръжда с нищо не пречи на нищо. Смажи веригата и карай.
Alexi написа:мен средното ми изгни тая зима ,буквално изгни и се раздрънча жалко че не го снимах .. като го смъкнахме се оказа най ниския модел на VP ,ще видим следващата зима с BB-51 как ще е
MIKEY MOUSE написа:"...Единствената верига, с която съм карал и не хваща ръжда е KMC Gold http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod25416, при каране в най- лоши условия- кал, сняг, дъжд и луга."
Тва с Gold-а -хубаво ,ама защо ми идва на ум аналогията със златните ланци при някой господа с анцузи ...за 130 лв могат да се купят 5 до 7 броя средно статистически вериги и ми се струва, че щастието ще бъде по-голямо.
ПП Нищо лично, просто разсъждавам на глас.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 360 госта