Изоставени...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Изоставени...

Мнениеот Antares » Нед Май 25, 2008 5:24 pm

Днес ми се случи нещо доста интересно. Просто цялата група от шест човека, с които тръгнахме, (изкл. мен и THEZOGGO) малко след началната точка ни изостави. Просто така мога да категоризирам факта, че никъде нататък не ни изчакаха. Признавам, имаше в самото начало две кратки спирания, за събличане и донастройки по колелата, но не вярвам да сме се забавили толкова дълго, че групата да ни е отписала. Сякаш просто забравиха за нас. На Тихия Кът една жена каза, че са били минали преди няколко минути. Там спряхме да сложим якета, да смъкнем седалки и се юрнахме надолу. От там нататък имаше само следи от гуми и други признаци, че групата е минала наистина от там. В един момент просто си дадох сметка, че са ни отписали.
В началото се почувствах гадно. Адски обидно е, повярвайте ми. Според мен е доста безотговорно и безкрайно некоректно да изоставиш по такъв начин членове на групата. В началната точка никой не ни е уведомил, че трябва да се бърза, че трябва да се гони време, че има причини да бързаме... и че няма да се чакат бавещите. Изглежда лошо са ме свикнали да карам с коректни хора и за това очаквам групата да изчаква останалите. Нито аз, нито спътника ми познавахме маршрута. Ориентир ни бяха туристите, табели и маркировки.
Държа да спомена двамата члена на групата, която ни изостави - CR1, bokichaa и още един представител на велоклуб "Мамут". Съжалявам, че очерням само тях, просто останалите членове на групата не ги познавах. Не искам да кажа нищо повече, просто искам да визирам случката.
Признавам, въпреки интересната проява на групата, с която "карахме" двамата го ударихме на непукизъм и успяхме да си прекараме прекрасно.

Идеята, с която пускам тази тема не е да търся извинения - и да ги получа няма да ги приема. Аз съм краен човек и подобна постъпка просто не прощавам - за мен станалото е станало и просто с тази група ще избягвам бъдещи контакти. Идеята е по-скоро апел към останалите - хора, не правете така! Нека има толерантност между планинските колоездачи. Мисля, че идеята е да си помагаме взаимно. Възможно е да подценявате хората, с които карате. Днес Жоро спука гума и се оказа, че никой от нас няма помпа. Добре, че засякохме двама спускачи, които освен, че ни помогнаха за пътя надолу, ни помогнаха и при проблема с гумата (Митаци, ако четете форума - искам да изкажа ОГРОМНИТЕ си благодарности към вас!). Възможно е да се случи какво ли не, недай си боже. Витоша е над София, но ако това се случи далеч от града, в който живеете?! Ако изоставените хора не знаят как да се върнат?! Ако спътниците ви са товар за вас - по-добре ги информирайте и им покажете пътя наобратно. Бъдете толерантни с хората, с които карате. Или поне им кажете в очите, че не могат да разчитат на вас!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот XTR » Нед Май 25, 2008 5:36 pm

Защо ли ми е познато :bawling:
1-2 пъти са ми правили този номер, и е супер гадно и некоректно. Затова си хващам сам колелцето и си рипам. Само на по дългите карания вземам някой с мен.
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 25, 2008 5:40 pm

Пешо е прав. Хора, като сте тръгнали с някой, имайте предвид че той може да е по бавен от вас но да има същото желание да кара като вас. Въпроса е принципен. Не се прави така, но всеки си решава. Можеше и да не изкараме обиколката на Витоша факт е, ок, за тва няма да спорим, обаче поне където пътя се разклоняваше можеше да бъдем изчакани.
Друг момент е ако имахме мобилния телефонен номер на някой колега от групата пред нас, но сутринта не се сетихме да поискаме такова важно нещо в случай на нужда.
Евала на двамата пичове с големите машини за водачеството през непозната ни нам пътека в ляво от писта Лалето, чест им прави че ни изчакаха няколко пъти и още веднъж благодаря за помпата. Надявам се да се видим пак някъде из трасетата горе. :beer:
Тва че нямам помпа е как да кажа ъъъ адски тъпо защото това е нещо което е от голяма важност за карането. Съзнавам факта че нямам помпа при положение че съм тръгнал да карам не около блока, другата седмица ще си набавя.:) :agree:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот axelmax » Нед Май 25, 2008 5:51 pm

случвало се е да изоставам на преходи,но чак да ме оставят,това е прекалено гадно

един път дори ме "натикаха" да вода за да не изоставам ;)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Май 25, 2008 5:52 pm

Редовно ми се е случвало да запраша доста напред, но винаги спирам, за да изчаквам - това ми е начинът да си правя по-дълги почивки.
Също реводно ми се случва да съм в края на групата поради една или друга причина... ..
Нито е кеф някой да те бави, нито е кеф водачите в групата да изчезнат безследно
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Neth » Нед Май 25, 2008 6:18 pm

Мда не е готино нито едно от двете,но след като са организирали група,значи че имат намерение да карат заедно и трябва да ги изчакват.Доста невъзпитана постъпка според мен...
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот fhristo » Нед Май 25, 2008 6:38 pm

Идеята на карането заедно е да именно да се изчакваме. Който не иска да кара с други хора с друго темпо, да не се меша с непознати хора, а да си кара само с неговите познати...
На мен ми се е случвало и друго - карам с някой, който кара с доста по-бързо темпо и тъкмо го настигам и той тръгва - и така през цялото каране. В такъв случай, първо - аз не мога да си почина въобще ако искам да караме заедно, и второ - ако си почина той вече фърчи напреде с нови сили. Трудно можем да си кажем и две думи така ;) На практита имах чувството че карам сам, въпреки че бях изчакван! Честно казано хвана ме яд на цялата ситуация и повече не съм карал с този човек :)
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот Yavkata » Нед Май 25, 2008 7:35 pm

:offtopic: @fhristo, може и да греша , но предполагам, че визираш мен.
Ако е така, извинявай, че съм ти образувал нерви :agree: :beer:
Аз пък в началото си мислих, че имаш някакъв технически проблем.
:offtopic: В крайна сметка не всеки може да кара със всеки. Въпрос на темперамент. Трябва да се пробва с различни хора и компании докато откриеш хората с които ти е приятно да споделиш природата. Далеч не всички опити са успешни. Принципно аз винаги съм готов да се превърна в самостоятелна единица без излишни притеснения. Понякога ми се е налагало да прекъсна някое каране по средата поради възникнал неотложен ангажимент.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Antares » Нед Май 25, 2008 7:48 pm

И все пак ония път ме изчака, за да скъсим веригата! Нещо, което не съм забравил!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kotka12 » Нед Май 25, 2008 8:23 pm

това е много тъпа и гадна ситуация
Leave no man behind !!!
това е златно правило
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот hlebarka » Нед Май 25, 2008 9:06 pm

kotka12 написа:Leave no man behind !!!

Ама, те са карали, не са защитавали хълм. :peace: :rofl:
Аватар
hlebarka

Мнениеот did » Нед Май 25, 2008 9:50 pm

@Antares:

Карането с компания може да бъде и приятно, и неприятно. Зависи от маршрута, от времето, с което разполагат карачите, от плановете им, от трасето, от това дали се познават преди това, дали се "уважаат"...

Не се знае "бързаците" как са възприели вашето изоставане. Докато не прочета и тяхната версия, не мога да ги упрекна. В планината всеки може да взема решения, базирани на моментната му преценка и опита. Там често преходите са вид оцеляване и всеки е отговорен най-вече за себе си.

Да караш с компания си е цяло изкуство.

Още по-голямо изкуство е да си намериш приятна и еднакво подготвена с теб компания.

Преди такова каране винаги трябва да се уговаря каква ще е стратегията - каране заедно през цялото време, каране с изчакване през 100 метра, през 500 метра, на всяка чешма... Ако сте тръгнали на "групово" каране без подобна уговорка, значи по подразбиране е трябвало да карате наистина заедно. Ако е нямало никаква уговорка, просто сте тръгнали в една посока и сте се разкъсали, както май е станало... не знам.

Това, гарантирам ти, с нас няма да ти се случи. Трябваше да дойдеш днес да качиш Персенк! Беше много приятно и спокойно връткане.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот RAM-FR » Нед Май 25, 2008 10:25 pm

:rofl: :rofl: Мама ще кажа на мама да не ми дава повече да си играя с вас ..... :rofl: :rofl:

Сега малко по-сериозно. Имам 1 въпрос с тези които са ви зарязали бяхте ли се разбрали да карате или просто ги срещнахте по пътя ? Защото ако е второто тогава не мисля че имаш право да се оплакваш- Не са те канили не са те чакали освен това са знаели, че не си сам. Ако е първото ... еми пак са занели, че не си сам и че ако умреш ще има кой да каже къде са ти останките :)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 25, 2008 10:47 pm

Уговорката беше обиколката на витоша и на началния сборен пункт когато отидох в 7:30 имаше 6 души + Антарес = 7 души.
Тоест хората не са случайно срещнати а са се събрали на едно място за да карат заедно по някакъв маршрут. След 3 км каране по асфалт 6 те души бяха изчезнали напред. :)
Няма смисъл да коментирате повече. :)

RAM-FR написа:Сега малко по-сериозно. Имам 1 въпрос с тези които са ви зарязали бяхте ли се разбрали да карате или просто ги срещнахте по пътя ? Защото ако е второто тогава не мисля че имаш право да се оплакваш- Не са те канили не са те чакали освен това са знаели, че не си сам. Ако е първото ... еми пак са занели, че не си сам и че ако умреш ще има кой да каже къде са ти останките :)

Ей тва колко беше "сериозно", "страшни" изводи.
Не се занимавайте повече с тоя случай забравете го и вече си имаме едно на ум. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот RAM-FR » Нед Май 25, 2008 11:16 pm

Тва някси пак не означаваше че са ви поканили но както и да е .... Абе не знам защо сте решили че винаги всички трябва да се съобразяват с вас. Вие карате бавно те трябва да ви чакат ...........
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот bokicha » Нед Май 25, 2008 11:26 pm

мдаа, кофти се получи...
в 07.00 на Била на бул.България, като идеята е в ранния следобед да сме се прибрали....

...100км+изчакване+почивки+очаквана кал+прибиране в ранният следобед=на бая въртене...
...и нашата група не бе компактна, но в рамките на 5мин се събирахме..
Друг момент е ако имахме мобилния телефонен номер на някой

...бързахме щот двама от нас трябваше още на Кладница да хванат към София за да са в 11 там/в 10 бяхме на Кладница/, като малко преди селото ни застигна колоездач, с който карахме цял ден/непознат/...
Да караш с компания си е цяло изкуство

Трябва да се пробва с различни хора и компании докато откриеш хората с които ти е приятно да споделиш природата.

...това ни е второ излизане заедно в тоз състав..
освен това са знаели, че не си сам.

Уговорката беше обиколката на витоша и на началния сборен пункт

в 07.00 на Била на бул.България

когато отидох в 7:30 имаше 6 души

Тва че нямам помпа е как да кажа ъъъ адски тъпо

...а и трима от нас са с малки деца и си имаме и некви агажименти, като детски рожденни дни, разходки в парка и т.н. и евентуално некви сърдити съпруги...щот сме некъде по некви баирите ...
...в РАННИЯ следобед...
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот agent_Jekov » Пон Май 26, 2008 7:35 am

Митаците бяха едрички и двамата, единия с РАМ другия със СКОТ нали? :D
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Antares » Пон Май 26, 2008 7:42 am

Ха, интересно ми беше все пак, да чуя и версията на другата страна.
Всичко това е много хубаво, но как се получи, че не го знаех и аз, като дойдох 7-7.10, тоест 20 минути преди реално да тръгнем?
Не съм толкова силен телепат. Не мога да предвиждам ходовете на хората, с които евентуално ще карам, ако никой нищо не ми е казал. Можеше поне веднъж да ни изчакате за да ни информирате за всичко това - още на Тихия Кът, преполагам, е станало ясно, че се движим малко по-бавно (не е добре single speed отпред :Р).
Както и да е. Смятам, че по тази тема едва ли има какво повече да се каже. По модераторско осмотрение може и да я заключите. Аз изводите за себе си съм ги направил. Не съм искал да очерня никого с темата. Отновно ще кажа - по-добре е такива ситуации да не се повтарят. И е добре такива неща да се знаят още с пускането на дадена тема в Мероприятия. Пак ще кажа - вчера си изкарах нечовешко. Откровено смятам, че нямаше да се получи толкова яко каране (поне спускането), ако бяхме продължили с групата. Но в случая просто обстоятелствата бяха такива. Друг път нещата може и да не се наредят толкова добре.
Със здраве.

agent_Jekov ДА! Именно те! Тия пичове ни спасиха живота... два пъти :Р
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Пон Май 26, 2008 7:47 am

Antares написа:Не мога да предвиждам ходовете на хората, с които евентуално ще карам, ако никой нищо не ми е казал. Можеше поне веднъж да ни изчакате за да ни информирате за всичко това

:clap::lol2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Пон Май 26, 2008 8:01 am

Antares написа:ДА! Именно те! Тия пичове ни спасиха живота... два пъти :Р
Познавам ги и двамата, пичове са да. :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Shady™ » Пон Май 26, 2008 8:15 am

Абе ако говориш за хората които си мисля - вие въобще не трябваше да сте там... Карането беше в "тесен приятелски кръг" а не от ранг "мероприятие" който иска да идва. Просто стана грешка и някой се "изцепи" за карането и така... Поне аз с такова впечатление останах(пак казвам не знам дали говорим за едни и същи хора де....).

Но както и да е...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 26, 2008 8:33 am

Основната поука от цялата история е да си купите помпи и да ги носите с вас, когато карате... :D

А относно психо-хоръра "Изоставени" ;), една идея пресолен ми дойде :D Важното е накрая да се извлече поуката, а после "три дена и три нощи"... :beer:

П.С.
Shady, пак не си в час май... или пък нещо ти е станало и си тръгнал да обикаляш Витоша!?! :bigeyes:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Antares » Пон Май 26, 2008 8:51 am

За трети път ще спомена, че деня си го изкарах страхотно. Спокойно мога да кажа, че си беше едно от най-добрите ми карания до момента.

За помпата - приоритет No1. Просто, откакто си разбих старата в една стена - все ми излита от акъла когато е необходимо :crazy:

А Шейди си е съвсем наясно за какво става дума. Може би защото един от участниците му е колега във велоцентровете ;]

Апропо - темата се превръща в безмислено бръщолевене. Каквото имаше да се каже - се каза. Апелирам за катинар.

Редакция: 4getcredo - виж се бре! Развали мелодрамата!
Последна промяна Antares на Пон Май 26, 2008 9:12 am, променена общо 1 път
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 26, 2008 9:07 am

Чакай преди катинара да побръщолевя/оплача и аз още малко ;).

Преди не много време бях прелъстен и изоставен да чакам повече от час и половина без бира, без храна, на влажно и проветливо място (е, имах компания - RedHawk :beer:)... виновниците бяха много, но сред тях бяха и bokichaa, и THEZOGGO... т.е. невинни няма! :) После даже и бира не почерпиха :D Сега ме е яд, че не пуснах тема веднага след това... можеше да ме компенсират някак си ;)

:beer:

П.П. Shady да ме извини в такъв случай! :)
Последна промяна 4getcredo на Пон Май 26, 2008 9:37 am, променена общо 1 път
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Извинете

Мнениеот Nedo » Пон Май 26, 2008 9:21 am

Извинете,
:crazy: Тук трябва да кажа че аз съм втория от мамутите.

Аз неразбирам от колоездене но в своя защита само ще кажа че карах до Кладница с 60 и незнам колко годишен непрофесионален колоездач с прякор ОТО спирали сме 4-ри пъти и сме закусвали 2-пъти.................. кой е трябвало да чакам и каде.............

извинявам се за правописа но съм мноооого изнервен в момента.

и отново извинявам се за непрофесионализма проявен в това мероприятие. :dunno:
Аватар
Nedo

Рейтинг: 1234

Мнениеот Redhat » Пон Май 26, 2008 10:48 am

От една страна предложението за каране е ясно определено в другата тема - 100 км за около 7 часа. От там нататък всеки си прави сметката дали го устройва или не.

От друга страна, като си тръгнал да караш с някой, караш с него до края. Ако ти е фиксиран маршрута, жертваш времето, ако ти е фиксирано времето, съкращаваш маршрута.

За мен ситуацията е следната: Грешна преценка от страна на ищците, неколегиално отношение от страна на ответниците. Бих простил първото.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот codename47 » Пон Май 26, 2008 10:52 am

може би трябва да се направи тема "Коректни / Некоректни участници в КАРАНИЯ" :D
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот bikerider » Пон Май 26, 2008 11:01 am

codename47 написа:може би трябва да се направи тема "Коректни / Некоректни участници в КАРАНИЯ" :D

Мдаа, значи като се чудя с кого да карам (:bowdown::rofl:) ще гледам кой е коректен ГРУПОВ гуру, за да не би да се природното ми чувство за справедливост да се разбунтува, ако някой лош батко ма изостави :bawling::evil:

Ебаси венецуелскaтa сапункa :rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Пон Май 26, 2008 11:04 am

ти не разбираш
защото ти си от изоставящите
а не от изоставяните :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар