от Antares » Нед Май 25, 2008 5:24 pm
Днес ми се случи нещо доста интересно. Просто цялата група от шест човека, с които тръгнахме, (изкл. мен и THEZOGGO) малко след началната точка ни изостави. Просто така мога да категоризирам факта, че никъде нататък не ни изчакаха. Признавам, имаше в самото начало две кратки спирания, за събличане и донастройки по колелата, но не вярвам да сме се забавили толкова дълго, че групата да ни е отписала. Сякаш просто забравиха за нас. На Тихия Кът една жена каза, че са били минали преди няколко минути. Там спряхме да сложим якета, да смъкнем седалки и се юрнахме надолу. От там нататък имаше само следи от гуми и други признаци, че групата е минала наистина от там. В един момент просто си дадох сметка, че са ни отписали.
В началото се почувствах гадно. Адски обидно е, повярвайте ми. Според мен е доста безотговорно и безкрайно некоректно да изоставиш по такъв начин членове на групата. В началната точка никой не ни е уведомил, че трябва да се бърза, че трябва да се гони време, че има причини да бързаме... и че няма да се чакат бавещите. Изглежда лошо са ме свикнали да карам с коректни хора и за това очаквам групата да изчаква останалите. Нито аз, нито спътника ми познавахме маршрута. Ориентир ни бяха туристите, табели и маркировки.
Държа да спомена двамата члена на групата, която ни изостави - CR1, bokichaa и още един представител на велоклуб "Мамут". Съжалявам, че очерням само тях, просто останалите членове на групата не ги познавах. Не искам да кажа нищо повече, просто искам да визирам случката.
Признавам, въпреки интересната проява на групата, с която "карахме" двамата го ударихме на непукизъм и успяхме да си прекараме прекрасно.
Идеята, с която пускам тази тема не е да търся извинения - и да ги получа няма да ги приема. Аз съм краен човек и подобна постъпка просто не прощавам - за мен станалото е станало и просто с тази група ще избягвам бъдещи контакти. Идеята е по-скоро апел към останалите - хора, не правете така! Нека има толерантност между планинските колоездачи. Мисля, че идеята е да си помагаме взаимно. Възможно е да подценявате хората, с които карате. Днес Жоро спука гума и се оказа, че никой от нас няма помпа. Добре, че засякохме двама спускачи, които освен, че ни помогнаха за пътя надолу, ни помогнаха и при проблема с гумата (Митаци, ако четете форума - искам да изкажа ОГРОМНИТЕ си благодарности към вас!). Възможно е да се случи какво ли не, недай си боже. Витоша е над София, но ако това се случи далеч от града, в който живеете?! Ако изоставените хора не знаят как да се върнат?! Ако спътниците ви са товар за вас - по-добре ги информирайте и им покажете пътя наобратно. Бъдете толерантни с хората, с които карате. Или поне им кажете в очите, че не могат да разчитат на вас!
Карикатурите миHe who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin