Само един момен, ако обичаш! Давал ли си подкуп на катаджия? А на доктор? Ако не си дали бащати не е давал? Търсил ли си начин за кавото и да било да го получиш без право? Някъде да минеш метър? По какво се различава манталитета от даването на 10 лева от подкупите за милиони. Да ти кажа ли? Само по финасовите възможности на даващия, но не и по морал или начин на мислене.Тъй че не обвинявай държавата.Тя не е по-различна от теб самия.IVO Jordanov написа:Не виждам кой може да спре тези безчинства, след като държавата ги провокира, инициира и извършва. Институциите, които трябва да следят за нередности и нелегални действия, всъщност извършват престъпленията. Хората, които трябва да мислят закони, за да ограничават такива действия, всъщност стоят пасивни, но не защото не са в час, а просто защото получават облаги в замяна...
NovemberCharlie написа:Само един момен, ако обичаш! Давал ли си подкуп на катаджия? А на доктор? Ако не си дали бащати не е давал? Търсил ли си начин за кавото и да било да го получиш без право? Някъде да минеш метър? По какво се различава манталитета от даването на 10 лева от подкупите за милиони. Да ти кажа ли? Само по финасовите възможности на даващия, но не и по морал или начин на мислене.Тъй че не обвинявай държавата.Тя не е по-различна от теб самия.
endkuro написа:Разликата, че давайки 10лв на катаджията само си спестяваш ходене до КАТ, от което никои не губи,
Все едно да кажеш "дали ще убиеш един човек или 100 човека, манталитета е един и същ, разликата е единствено в броя жертви"...
IVO Jordanov написа:Грешиш. Не намесвай баща ми, ако обичаш. И мога да ти кажа, че има разлика и тя не е само във финансовите възможности на даващия, а именно в манталитета, морала и начина на мислене. Ако аз съм давал някога на катаджия 10 лв., това е било единичен случай. Хората, които критикувам действат по този начин и за тях това е практика,а не единичен случай. Имал съм възможност да избирам лесния път, но съм избирал правилния - така съм възпитан. Така прави и баща ми.
Не виждам смисъл темата да продължава в тази посока
IVO Jordanov написа:...това е било единичен случай.
25thframe написа:...никога ли не ви се е случвало, да минете метър.
NovemberCharlie написа:Случвало ми се е. Много пъти. Но аз не пищя, че политиците (или управниците) са виновни. Просто казвам, че какъвто народа - такива и управниците.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 364 госта