Ще изчезне ли Мальовица така както я познаваме

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ще изчезне ли Мальовица така както я познаваме

Мнениеот BobbeR » Чет Май 28, 2009 9:33 pm

какво се случва http://e-vestnik.bg/5795

и още малко по темата

Предстоящо "обществено обсъждане" на проекта Искровете - Говедарци - Мальовица - http://www.samokov.bg/home.html
Ето го проекта и в друг линк - http://www.iskartour.com/map.php?id=20
Аватар
BobbeR

Рейтинг: 1405

Re: Ще изчезне ли Мальовица така както я познаваме

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Май 28, 2009 10:11 pm

Не виждам кой може да спре тези безчинства, след като държавата ги провокира, инициира и извършва. Институциите, които трябва да следят за нередности и нелегални действия, всъщност извършват престъпленията. Хората, които трябва да мислят закони, за да ограничават такива действия, всъщност стоят пасивни, но не защото не са в час, а просто защото получават облаги в замяна...
Та на въпроса ти, Бояне...да, ще изчезне. Освен ако небето не вземе да падне, най-накрая върху парламента и го премаже, заедно с всички мазни, лоени същества вътре.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Май 29, 2009 8:18 am

Свиквайте с промените. Важното е да не изчезне съвсем.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 29, 2009 8:52 am

IVO Jordanov написа:Не виждам кой може да спре тези безчинства, след като държавата ги провокира, инициира и извършва. Институциите, които трябва да следят за нередности и нелегални действия, всъщност извършват престъпленията. Хората, които трябва да мислят закони, за да ограничават такива действия, всъщност стоят пасивни, но не защото не са в час, а просто защото получават облаги в замяна...
Само един момен, ако обичаш! Давал ли си подкуп на катаджия? А на доктор? Ако не си дали бащати не е давал? Търсил ли си начин за кавото и да било да го получиш без право? Някъде да минеш метър? По какво се различава манталитета от даването на 10 лева от подкупите за милиони. Да ти кажа ли? Само по финасовите възможности на даващия, но не и по морал или начин на мислене.Тъй че не обвинявай държавата.Тя не е по-различна от теб самия.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот chill » Пет Май 29, 2009 10:13 am

Изключително прозорливите ми и интелигентни коментари по тази точно тема може да прочетате тук:
viewtopic.php?f=9&t=19065&start=1560

(започнато от rarekin)
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот IVO Jordanov » Съб Май 30, 2009 11:14 pm

NovemberCharlie написа:Само един момен, ако обичаш! Давал ли си подкуп на катаджия? А на доктор? Ако не си дали бащати не е давал? Търсил ли си начин за кавото и да било да го получиш без право? Някъде да минеш метър? По какво се различава манталитета от даването на 10 лева от подкупите за милиони. Да ти кажа ли? Само по финасовите възможности на даващия, но не и по морал или начин на мислене.Тъй че не обвинявай държавата.Тя не е по-различна от теб самия.

Грешиш. Не намесвай баща ми, ако обичаш. И мога да ти кажа, че има разлика и тя не е само във финансовите възможности на даващия, а именно в манталитета, морала и начина на мислене. Ако аз съм давал някога на катаджия 10 лв., това е било единичен случай. Хората, които критикувам действат по този начин и за тях това е практика,а не единичен случай. Имал съм възможност да избирам лесния път, но съм избирал правилния - така съм възпитан. Така прави и баща ми.
Не виждам смисъл темата да продължава в тази посока :peace:
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот endkuro » Нед Май 31, 2009 12:01 pm

Разликата, че давайки 10лв на катаджията само си спестяваш ходене до КАТ, от което никои не губи, докато давайки милиони подкуп, за да спечелиш земи или каквото и да е друго, печелиш много повече милиони нелегално. И в случая народа губи, всички ние. Разликата е от земята до небето. За голям подкуп се лежи бая годинки, а за 10лв не се стига до съд дори, дори на съдия да си ги дал...
Все едно да кажеш "дали ще убиеш един човек или 100 човека, манталитета е един и същ, разликата е единствено в броя жертви"...
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот chill » Нед Май 31, 2009 1:11 pm

endkuro написа:Разликата, че давайки 10лв на катаджията само си спестяваш ходене до КАТ, от което никои не губи,

Всъщност така допринасяш полицаите за "пазят" там където е доходно, а не там където е опасно, като по този начин косвено допринасяш за жертвите от автомобилни катастрофи.

Все едно да кажеш "дали ще убиеш един човек или 100 човека, манталитета е един и същ, разликата е единствено в броя жертви"...

Аки убиеш един си убиец.
Ако убиеш 10 си псохопат.
Аки убиеш 100 си герой.
Ако убиеш всички - си БОГ.
:lol: :lol: :lol:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Май 31, 2009 3:42 pm

IVO Jordanov написа:Грешиш. Не намесвай баща ми, ако обичаш. И мога да ти кажа, че има разлика и тя не е само във финансовите възможности на даващия, а именно в манталитета, морала и начина на мислене. Ако аз съм давал някога на катаджия 10 лв., това е било единичен случай. Хората, които критикувам действат по този начин и за тях това е практика,а не единичен случай. Имал съм възможност да избирам лесния път, но съм избирал правилния - така съм възпитан. Така прави и баща ми.
Не виждам смисъл темата да продължава в тази посока :peace:

Елементарно, Уотсън. Твърде елементарно.Или си корумпиран или не си. Не може да си малко корумпиран.Не може и да си малко бременен. :D
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот STAFF » Нед Май 31, 2009 4:06 pm

IVO Jordanov написа:...това е било единичен случай.

Викаш, то от еднаж педал не се става? :D Сладурчета...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Май 31, 2009 4:32 pm

Хора, наистина не ми се говорят празни приказки, за това млъквам. Ако на вас ви се плямпа - заповядайте. :popcorn:
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот 25thframe » Нед Май 31, 2009 4:56 pm

@ November and Toyaga (ако си ти)
Напълно подкрепям. Но искам да попитам, на вас в целият ви съзнателен живот, никога ли не ви се е случвало, да минете метър. (или с времето сте как да кажа поумняли)
@ Админ: от както ми направи забележка, премислям ситуацията по два пъти, благодаря ти за което!
:)

ПП:

Иво :agree:

November още веднъж: :agree:
Последна промяна 25thframe на Нед Май 31, 2009 5:22 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Май 31, 2009 5:12 pm

Случвало ми се е. Много пъти. Но аз не пищя, че политиците (или управниците) са виновни. Просто казвам, че какъвто народа - такива и управниците. ;)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот STAFF » Нед Май 31, 2009 5:18 pm

25thframe написа:...никога ли не ви се е случвало, да минете метър.

Мдаа... И после три яки пики! :evil:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Мнениеот endkuro » Нед Май 31, 2009 10:42 pm

NovemberCharlie ако при първия път те бяха вкарали в затвора за 3 месеца, дали щеше да има няколко пъти или нямаше никога да посмееш пак... аз бих казал "каквито хората на върха, такъв и народа".
Дори при децата и родителите е така. Ако родителите контролират децата си да не пушат, следят ги да не го правят(най-малкото може да им замирише), наказват ги строго като ги хванат, още по-строго като ги хванат втори път и най-важното самите те не пушат. Ако ги сравним с родители, които са пълна противоположност(самите те пушат пред децата и не им дреме дали децата го правят или просто не прилагат никакъв контрол или не говорят с тях и тн), дали разликата няма да е огромна. Разлика като тази между някоя западна европейска държава и нашата...
Като заговорих за пушене, един приятел ми разказва, запалил цигара на спирка на метрото във Франция :crazy: и секунда по-късно дошъл учтиво човек с пепелник и го помолил да си загаси цигарата. :eek3: тука шофьорите на градски транспорт и на маршрутните таксита пушат редовно, естествено необоспокоени. :clap:
Аватар
endkuro

Мнениеот naso » Нед Май 31, 2009 11:27 pm

ще изчезне естествено ... астор тренира на мусала и до няколко дена ще направи така че и мальовица да отлети на някъде... очаквайте скоро появяването на нов остров в тихия океан :)
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот BobbeR » Пон Юни 01, 2009 2:05 am

Тъжно, тъжно...
Не е като да няма време да се направи нещо смислено,
не е като д а е свършен факт.
Тук ще се изядете с парцалите. Сякаш не става дума за планина, българска планина.
Аве да сте живи и здрави, до година до амина, со здраве, берекет...
Аватар
BobbeR

Мнениеот BobbeR » Пон Юни 01, 2009 2:11 am

ей админчета и модератори:
вземете я заключете тая тема по-добре. че ме е срам вече.
И без това не е свързана с планинаското колоездене
Аватар
BobbeR

Мнениеот endkuro » Пон Юни 01, 2009 3:57 am

Е как да не е свързана? Аз лично от малък обичам да карам ски там, пролет разходки, лято планинско каране... природа, красота, въздух, живот!
Аватар
endkuro

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Юни 01, 2009 5:45 am

@endcuro...мдаа...и един мармот го завива в станиол...
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Юни 01, 2009 8:25 am

NovemberCharlie написа:Случвало ми се е. Много пъти. Но аз не пищя, че политиците (или управниците) са виновни. Просто казвам, че какъвто народа - такива и управниците. ;)

И на мен се е случвало да мина метър. Но не съм дал нито лев. Просто полицаите са тотално демотивирани, оттам и корумпирани. За което са виновни политиците. Каквито управниците, такъв и народа. С което не твърдя, че не си прав. Прав си.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Юни 01, 2009 8:46 am

:V: :agree:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BobbeR » Сря Юни 03, 2009 11:11 am

Както и да е. Иначе на х.Мальовица тече ремонт и бетонеца се бърка на ръка :)
дочух че вииикенда всяка помощ ще е добре дошла.
Ако някой има път на там може да удари едно рамо.
Аватар
BobbeR

Назад към Общ форум