Съвет за избор на колело

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за избор на колело

Мнениеот kademlia » Пон Юни 15, 2009 6:58 pm

Здравеите , имам оферта за колело АROOW с твърда вилка , мнотаж Shimano Acera , гуми bontrager , сменени са веригата , и касетата с венците .http://www.snimka.bg/album.php?album_id=389741 това е колелото . Въпросът ми е добро ли е и струва ли 300 лв . Благодаря предварително .http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12940076 , http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12940087
Последна промяна kademlia на Пон Юни 15, 2009 7:55 pm, променена общо 1 път
kademlia

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за избор на колело

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Юни 15, 2009 7:12 pm

1-во темата ти не е за тук, а за "Начален клас велосипеди и компоненти".

2-ро моето мнение е да не се взимаш това колело, може и да бъркам, тъй като модела не ми е познат, но според мен си вземи един хубав НОВ Спринт, който в момента е на промоция. Ако искаш разгледай в тази тема viewtopic.php?f=30&t=53741 или виж направо Спритчетата -> http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&&page=0

3-то Съвет прочети, тук-таме написаното в "Начален клас велосипеди и компоненти", има много полезни съвети за избор на колело. :beer:

Успех, в избора! :beer: :wavey:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пон Юни 15, 2009 7:21 pm

Така поставен въпросът ти няма отговор.

Какви ТОЧНО са компонентите? От коя година са? В какво състояние са? Кога за последно им е правена профилактика?

Рамката изглежда като Cr-Mo овърсайз. Това не е лошо. За градско колело става, и аз карам такова и си е екстра. Ама тая боя едва ли е оригинална, освен ако колелото не е карано въобще или е пазено много. Ухото на рамката как е изработено? Ковано ли е? Отвътре състоянието на стоманата по тръбите как е? Средното как е? Всички размери на рамката съвместили ли са със съвременните стандарти, щото тя е леко архивна. Колко тежи това колело (подозирам, че е доста леко!)

От една снимка и никаква друга информация, нормално е да изскочат повече въпроси, отколкото отговори.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kademlia » Пон Юни 15, 2009 7:36 pm

За градско колело не е лошо значи , но ми се стружа малко височка цената . Твоето Arrow ли е и за колко си го взел , ако не е тайна . А друго за колелото не зная ! ACERA X са движенията и обтегачите .
kademlia

Мнениеот Asen6o » Пон Юни 15, 2009 7:38 pm

Размерът му също е от значение.
Все пак едно колело трябва да е удобно. :)
Ако е възможно, прегледайте го с човек, който разбира или просто отидете до някой сервиз, защото въпросите на did са напълно удачни.
Едит: Аз бих взел него, ако всичко му е ток и жица. :)
Едит2: При нужда от малкък/ки ремонт/и, пак бих го взел. Просто или цената пада или продавачът го заплаща.
Едит3: А като цяло за цената му не мога нищо да кажа. Само ще гадая.
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот kademlia » Вто Юни 16, 2009 9:48 am

[quote="kademlia"]Здравеите , имам оферта за колело АROOW с твърда вилка , мнотаж Shimano Acera , гуми bontrager , сменени са веригата , и касетата с венците .
kademlia

Мнениеот dzvongi » Вто Юни 16, 2009 11:05 am

Според мен това хич не е oversize :) (следователно просто си оставаш на тая вилка, или подобен боклук до дупка).
Цената ми се вижда доста висока и определено не си струва (просто дори не е в класа на новите спинтчета).
Личното ми мнение е да не го взимаш а да си вземеш някое ново спринтче, съобразено с твойте височина, килограми, стил на каране и т.н.
Успех с търсенето.
dzvongi

Рейтинг: 1775

Мнениеот did » Вто Юни 16, 2009 11:09 am

dzvongi написа:Според мен това хич не е oversize

Колко Cr-Mo рамки с 1 инч челна тръба си виждал през живота си?

Челото Е овърсайз!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот dzvongi » Вто Юни 16, 2009 11:26 am

did написа:
dzvongi написа:Според мен това хич не е oversize

Колко Cr-Mo рамки с 1 инч челна тръба си виждал през живота си?

Челото Е овърсайз!

Поправи ме ако се бъркам ,но шосейките са с normalsize.
За дадената рамка може да ме е объркало лапата, преди продаваха Grizli oversize с преработени чашки с лапа за normalsize(като тази), може и тук случая да е такъв.
dzvongi

Рейтинг: 1775

Назад към Общ форум