Ride_or_Die написа:Умишлено блокирам задното колело, когато взема завой с по-бърза скорост. Затова според мен там спирачката трябва да сахапва по-рязко.
did написа:Ride_or_Die написа:Умишлено блокирам задното колело, когато взема завой с по-бърза скорост. Затова според мен там спирачката трябва да сахапва по-рязко.
На това му викаме "контра" и го наказваме с минуси във форума и с удари по врата наживо.
Ride_or_Die написа:Умишлено блокирам задното колело, когато взема завой с по-бърза скорост. Затова според мен там спирачката трябва да сахапва по-рязко.
did написа:На това му викаме "контра" и го наказваме с минуси във форума и с удари по врата наживо.
kvv написа:Блокирането на здната гума е много удобно в доста ситуации, особено на много стръмни серпентини, това че е аграрене са глупости. Идеята е че когато блокираш задната гума тя губи сцепление и много по- лесно може да мениш посоката на колелото, така ще можеш да вземеш примерните серпентини с много по- висока скорост. С 5 км/ч тази техника не работи. Блокиране на предната гума е последното което ти трябва/освен ако не караш траял/.Някои завои се взимат най-бързо с дрифт, ако чакаш да стане само от скоростта и си на терен с добро сцепление и хубави гуми може да завършиш в храстите. Все едно да говорите че на рали колите не им трябва ръчна защото могат да правят пауърслайдове.
kvv написа:Блокирането на здната гума е много удобно в доста ситуации, особено на много стръмни серпентини, това че е аграрене са глупости. Идеята е че когато блокираш задната гума тя губи сцепление и много по- лесно може да мениш посоката на колелото, така ще можеш да вземеш примерните серпентини с много по- висока скорост. С 5 км/ч тази техника не работи. Блокиране на предната гума е последното което ти трябва/освен ако не караш траял/.Някои завои се взимат най-бързо с дрифт, ако чакаш да стане само от скоростта и си на терен с добро сцепление и хубави гуми може да завършиш в храстите. Все едно да говорите че на рали колите не им трябва ръчна защото могат да правят пауърслайдове.
4getcredo написа:Дрифт и контра не е съвсем едно и също нещо. Да, примерите, които даваш от Сопот, може би изискват контра, но това е частен случай. За скоростния дрифт и успешното прехвърляне на тежестта не блокирането на задната гума е определящо. Hint: намаляването на сцеплението на задницата може да постигнеш и чрез прехвърляне на тежеста напред (при влизането в завоя, когато натискаш предницата) ...
Тематиката е доста обширана. Моето основно послание е: блокирането на задната гума не е правилният път да се научиш да завиваш. Пъмп трак му е майката!
Admin написа:
В Сопот се кара по специално направено за целта трасе и е допустимо да се използва "контренето", но по обикновените пътеки същото това си е "аграрене"...
kvv написа:
...този частен случай се повтаря на почти всяко по-стръмно трасе...
Stancho написа:Аз мисля че е много близко до ума да се сетиш, че ...
did написа:Просто трябваше да кажем ясно на автора на темата, че при каране по нормални планински пътеки, блокирането на задната гума е аграрене и е висша форма на велотъпанарщина. Това се наказва с минуси във форума и с шамари по врата наживо.
bikerider написа:На BB7-цата имаш идеален реглаж за хода на буталото.
Потребители, разглеждащи този форум: bxd и 373 госта