Как се оправяте с кучетата?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Stanev » Нед Мар 29, 2009 4:46 pm

"Друг вариант е караш с фулфейс, dh наколенки, налакътници, ръкавици, яка броня, здрави обувки... Слизаш от байка и почваш да се трепеш с кучето..."

Много свежа е станала темата. Ей това ме радва много :bowdown: :rofl:
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Re: Как се оправяте с кучетата?

Мнениеот gofren » Сря Апр 15, 2009 8:33 pm

Снощи вечерта към 2-3 часа ме ухапа едно от двете кучета пазачи на паркинг в центъра, докато минавах по тротоара до заградения паркинг. Имаше ограда, но кучето мина под нея и се опита да ме захапе за глезена, но само ме одраска и ми скъса панталоните оставяйки няколко дупки и драскотини по крака малко над глезена. Днес нямах възможност да ида до лекар, но утре отивам.
Искам да питам къде мога да се оплача и мога ли да направя нещо в полицията или не знам къде, но да глобят собственика и да убият шибаното куче, а и ако може да ми дадат парите за лечение, ако ми назначат някакво.
Освен това там бях сам, нямаше никакви свидетели, а и понеже бутката на охранителя беше навътре, в заградения и пазен от не нормални кучета паркинг, не можех да говоря с последния на място.

Питам, защото утре от там ще мине някое дете и ето какво ще стане:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225535&view=2

става въпрос за този паркинг
@Google map http://img299.imageshack.us/img299/2817/53942026.jpg
@bgmaps http://img299.imageshack.us/img299/5821/54154585.jpg
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот Stancho » Сря Апр 15, 2009 10:14 pm

С полицията няма да стане, но се обърни към общината/районната управа със жалба.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Admin » Чет Апр 16, 2009 1:18 pm

gofren написа:Искам да питам къде мога да се оплача и мога ли да направя нещо в полицията или не знам къде, но да глобят собственика и да убият шибаното куче, а и ако може да ми дадат парите за лечение, ако ми назначат някакво.

Би могъл да съдиш стопанина на паркинга, но липсата на свидетели ще е сериозен проблем. А и да имаше, пак щеше да отнеме доста време.
Според мен най-бърз ефект би могло да има чрез жалба в общината, но не знам докъде се простират правомощията им - чрез тях обезщетение няма да получиш, но може би могат да наложат санкция на стопанина на паркинга, ако открият нередности.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот gofren » Чет Апр 16, 2009 3:03 pm

мда сега бях до паркинга и им оставих телефона ми, ако някое от кучетата им се разбеснее да ми кажат да знам и разбира се веднага последваха аргументи от сорта на:

"ама те тука се събират много улични кучета"
"виждали сме дори по 10 кучета"
"еми те си минават под оградата и се събират"

единствено се сещам, че мога да подам жалба в общината за скапаната им ограда, която забелязах, че на едно място е изядена и има дупка с размери 50х50см долу, така че и мечки да влизат да пазят.
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот tkpopov » Нед Апр 19, 2009 11:46 am

Аз миналата година, когато работех в Земеделската кооперация (ВЗК "Христо Ботев" - Бургас на 5-тия километър) всяка сутрин ми се налагаше да минавам с колелото покрай едни Автокъщи за автомобили втора ръка. И там имаше един злобен черен помияр, който всеки път когато ме забележеше хукваше след мен и злобно лаеше. Направо беше прегракнал от лай. Не знам играеше ли си или колелото го дразнеше, но това ставаше всяка сутрин. След помияра тръгваха и други подобни нему псета. В началото това не ме впечатляваше особено. Когато го усетя, че ме погва, включвам на по-висока предавка и засилвам. Песът ме гонеше няколко метра и се отказваше. Но една сутрин, явно още по-озлобен, проклетия пес, както ме подгони успя да ме захапе за крачола на анцуга и ми дръпна крака от десния педал. Аз естествено успях да запазя самообладание и се освободих от жълтите зъби на песа. Но този път ми беше кипнало тази история да се повтаря всяка сутрин, направих се че не го забелязвам и както си карам, рязко завъртях кормилото и обърнах колелото по посока на кучето. Онова продължи да се зъби и да ръмжи, а аз отправих велосипеда право към него. Доближих, намалях скоростта и го бутнах с предната гума. Помиярът моментално завъртя плочата на 78 оборота и почна да бяга и моментално се скри в колибата си. От този момент тъпото куче не посмя да си покаже тъпата озъбена муцуна навън. И от тогава, всяка сутрин, щом забележеше колелото песът моментално почваше да квичи като заклан и да бяга от мен.
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот hitar_potter » Нед Апр 19, 2009 4:12 pm

Един шут и ти наръфват крака... После тетануси, бясове... На мен метода със спрея, като че ли най ми харесва и се замислям дали да не се сдобия с един..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ignorance » Нед Апр 19, 2009 8:15 pm

супер тема :D една случка - карам си аз към пътечката и гледам 3 помиярчета със зъби по-големи от бивните на слон,гладни направо озверяли от глад тръгват те да ме "гонят" право срещу мен, но се случи така че едното застана точно на пътя ми и аз без да мисля го прегазих :xx(: (тиога фактори ДХ 2.30 :rofl: )
От както прегазих едното,не са ме гонили.. та мисълта ми беше да тръгнеш към тях с цел да ги изплашиш :eyebrow: :wavey:
Аватар
ignorance

Рейтинг: 1139

Мнениеот jivkonik » Нед Апр 19, 2009 8:30 pm

Онзи ден си карам по добре познат маршрут, междуселски път, знам на едно място че от "охраняем" двор се шматкат рази псета по шосето и си бях подготвен - ако успея да наближа незабелязан почти до мястото, от където се измъкват- 30 - 50 м спринт и ги отказвам, ако обаче ме мерне от далеч най-цвилещия дребен помияр след 2 сек му идват поне 3 на брой подкрепления, част от тях едрички, и бягат бързо и се оптиват в движение да хапят - та в такива случаи кучегона влиза в употреба....
Е този път сутринта приложих тактика 1, но за връщането следобед те ми приложиха тактика 2....ревна дребния пищялник отдалече, докато ги гонех с кучегона срещу тях - бягаха, като реших да тръгвам - хвърлят се мастиииите недни да ме ядат в гръб....
И цялата тая олелия се развива пред погледа на пенсионер "охранител", който се забавлява искрено зад портала и гледа сеир само! Развиках му се на селтака тъп "Какъв е тоя зверилник тука? Ваши ли са тези кучета и защо не са зад оградата вързани?!"
Отговор - "Не са мои!" - "Е като не са ваши защо изскачат тука от тези порти?! И преполагам нямате нищо против да ги приберат и застрелят тия кучета, то това не се търпи!!" - "Ееее не се търпи ма ела ти тука да пазиш нощем да видиш кво е...." И се хили....

Та понеже знам, че ако се обадя на ЕКО"уя ми"ВЕСИЕ (понеже съм звънял преди за ухапване пред блока а майка ми от бездомен помияр , та знам ЧЕ НИЩО НЕ НАПРАВИХА) бих желал да разреша проблема саморъчно :evil: и понеже не разполагам с огнестрелно оръжие, а и използването му би предизвикало доста проблеми за изполващия, някое кремвиршче гарнирано с подходящото количесто подходяща отрова ще реши проблема...
Някой да има идеи за подходящата отрова?

P.S. Понеже ще ревнат сега разни ЕКО защитници - имах 15 години куче в къщи, на село гледам 2 дворни - прилежно вързани. Симпатизирам искрено не вида им, но когато стане въпрос за ситуация КУЧЕ (развилняло се, неконтролируемо на публично място) срещу ЧОВЕК - смятам, че ЧОВЕКА има право да "отстрани" кучето с ВСИЧКИ възможни средства! Точка!
Въпрос на време е аз или друг колоездач да не може да се опази, защото тези оформят нещо като мини глутница, което е изключително опасно!!
Последна промяна jivkonik на Нед Апр 19, 2009 8:42 pm, променена общо 1 път
Аватар
jivkonik

Мнениеот рс » Нед Апр 19, 2009 11:55 pm

Аз пък се ядосвам толкова страшно на кучетата, че те бягат от мене. Просто им организирам лек взрив от ярост. Това работи при достатъчно малка глутница. Преди години се ядосах за първи път и прецених, че кучето е 20 кила с лигите и бълхите, а аз 85 без колелото и багажа. Просто се хвърлих върху животното, не помня кое и какво. Досега все бягат. Страх ме е ако са над две три големи помияра или две овчарски средни или може би едно ужасно и от миризмата и гнусните бълхи/лиги.
Но да си призная, като се ядосам, се ядосвам твърде зле. А и 10 години съм бил монтьор на тежки машини и това е довело до професионални изкривявания...
Най-критична ситуация беше две или три говедарски кучета до хижа дерменка - отблъснах ги с страшен поглед, злоба, леко настъпление и демонстрация на яка тояга. Най-зле за кучетата - в махалата има глутници помияри и ми лаят. Нощтта, в която им обявих преследване до край е кошмарът им до последният им ден. Гоних някои от тях с камъни около 4-5 часа. Мисля, че накрая се сринаха психически :lol2:
Само да ме подушеха към сутринта и започваха да квичат без бой.

Но винаги претеглям все пак колко са. И винаги помня правилото, че ако биеш кучетата с едно от тях, хванато за краката, това ги убива ментално.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот sss » Пон Апр 20, 2009 4:27 pm

jivkonik написа:
Та понеже знам, че ако се обадя на ЕКО"уя ми"ВЕСИЕ (понеже съм звънял преди за ухапване пред блока а майка ми от бездомен помияр , та знам ЧЕ НИЩО НЕ НАПРАВИХА) бих желал да разреша проблема саморъчно :evil: и понеже не разполагам с огнестрелно оръжие, а и използването му би предизвикало доста проблеми за изполващия, някое кремвиршче гарнирано с подходящото количесто подходяща отрова ще реши проблема...
Някой да има идеи за подходящата отрова?

P.S. Понеже ще ревнат сега разни ЕКО защитници - имах 15 години куче в къщи, на село гледам 2 дворни - прилежно вързани. Симпатизирам искрено не вида им, но когато стане въпрос за ситуация КУЧЕ (развилняло се, неконтролируемо на публично място) срещу ЧОВЕК - смятам, че ЧОВЕКА има право да "отстрани" кучето с ВСИЧКИ възможни средства! Точка!
Въпрос на време е аз или друг колоездач да не може да се опази, защото тези оформят нещо като мини глутница, което е изключително опасно!!

Питай някой познат ветеринар ако имаш или пробвай в някоя ветеринарна аптека, но най-добре е чрез познати, защото иначе е голяма вероятността да ревнат против подобни мерки :agree:
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот Alpina » Пон Апр 20, 2009 4:37 pm

jivkonik написа:...някое кремвиршче гарнирано с подходящото количесто подходяща отрова ще реши проблема....

Гърчещо се с часове животно с изтичаща пяна от устата - незабравимия ми детски спомен :crazy:

Вместо да го даваш на животното. Вземи забъркай такава манджичка на тези, които хранят и защитават уличните кучета.
Хората, зарадо които имаме този проблем ;)

Само да спомена (да не си мислиш, че ми е жал за уличните кучета), че сопоред мен всяко куче прибрано от улицата, което е немаркирано и бива непотърсено в рамките на 2 до 4 седмици трябва да се приспи. А собствениците на немаркирани кучета трябва да бъдат солено глобявани.

Ти ще убиеш колко? 5? 10? 50?
Смяташ, че за отрицателно време няма да се появят нови ли?
Какаво ще правиш? Всяка година наред с пролетното почистване, ще изтребваш кучета с отрова?
Ще предоставяш на всички незабравимата гледка на гърчещи се животни?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот рс » Вто Апр 21, 2009 10:20 am

Има нещо нередно с мнение, което мился, че написах снощи. Или съм сгрешил нещо при публикуването, или е изтрито (без да съм информиран, струва ми се)

Ставаше дума за това, че е възможно и ще бъде полезно да се събере група велосипедисти за хаказателна акция и възпитаване на проблемни кучета. Бях предложил това на софиянци, че те имат повече проблеми а и са повече хора.
Относно унищожаването (позлвам друга дума, сигурно това е проблемът с изчезналото мнение) - дали са само 5, 10 или 50 не е важно. Унищожаването е изключително ефективно, защото е насочено. От Витоша надолу има 5 проблемни кучета, които тровят живота на 5000 човека. Но за съжаление това е наистина зверски метод, леко зад чертатата на приемливото.

На кучето силата в 99% е в яростта. Само казвам, че сме способни на повече от едно куче.
Слабо място на кучето е тенекия, вързана за опашката или за тялото с подходящ безвреден за животното възел. няма куче-боец, което да е по силно от тенекията за сирене! :D
Трябва тенекия, по ваш вкус, верига (проволка, жило, здраво въже), парцали и/или ръкавица за заваряване за работата с муцуната и обичано ДХ облекло. Добре е един да има да държи задните крака опънати, а един да натиска животното отгоре и да държи главата мирна.
Ако на някой му звучи нещо зле написаното - мисля, че отровите и др. злини са наистина нещо лошо.
Стана сухарско... понеже се опитвам да пренапиша предното
Правилник:
рс

Мнениеот Alpina » Вто Апр 21, 2009 10:29 am

:praying: Все си мисля, че 3 инжекции, ще са къде къде по-добро решение, ама теб явно ти е кеф да мъчиш животни.
Или си просто достатъчно малоумен, за да не ти мине като идея.

Вроятно е далеч от малоумницата и идеята, че като убиеш "проблемните" кучета, а оставиш няколко които не тормозят никого, то от тях няма да се появят нови "проблемни"... Или просто това е цел, та да не ти е скучно и все да имаш животни на които да прилагаш "решенията на проблемите".
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Вто Апр 21, 2009 10:54 am

Аз наистина незнам какво да кажа , като чета по-горните коментари се чудя да се смея или да плача :praying: @pc ти имаш ли 12 годинки? Проблема с кучетата е човешко дело , а също така и проблема с боклука и мръсния въздух, т.н .Тоест, това което искам да кажа е че нещата зависят само от нас хората да ги поправим .И тровенето на горките животни не е начина това да стане :nono: .пп ако аз лично видя някой да издевателства по какъвто и да е начин над животинка го следва телесна повреда
Последна промяна An Alien Hoopajupe на Вто Апр 21, 2009 11:00 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот рс » Вто Апр 21, 2009 10:56 am

Alpina написа::praying: Все си мисля, че 3 инжекции, ще са къде къде по-добро решение, ама теб явно ти е кеф да мъчиш животни.
Вроятно е далеч от малоумницата и идеята, че като убиеш "проблемните" кучета, а оставиш няколко които не тормозят никого, то от тях няма да се появят нови "проблемни"... Или просто това е цел, та да не ти е скучно и все да имаш животни на които да прилагаш "решенията на проблемите".

Оп, по-весело и внимателно, моля! какво се заяждаш с "решенията на проблемите"? Ти не предлагаш ли също точно "решенията на проблемите"? Да умъртвnш някого с 3 инжекции не ми звучи особено добре, не че съм против.

Първо чети малко...
рс написа:Относно унищожаването ..........Но за съжаление това е наистина зверски метод, леко зад чертатата на приемливото.
Ако на някой му звучи нещо зле написаното - мисля, че отровите и др. злини са наистина нещо лошо.
Правилник:
рс

Мнениеот рс » Вто Апр 21, 2009 11:00 am

An Alien Hoopajupe написа:Аз наистина незнам какво да кажа , като чета по-горните коментари се чудя да се смея или да плача :praying: @pc ти имаш ли 12 годинки? И тровенето на горките животни не е начина това да стане :nono:
.пп ако аз лично видя някой да издевателства по какъвто и да е начин над животинка го следва телесна повреда .

Това за тровенето го кажи на онази с трите инжекции (освен ако не са няккави за превъзпитание - аз преполагам са с отрова). Ето това имам предвид, виж какво е писала
Alpina написа::praying: Все си мисля, че 3 инжекции, ще са къде къде по-добро решение, ама...

Ми малоумен съм освен това и не ми минава идея да тровя. И когато куче хапе велосипедист, иди му кажи на човека, че ще следва телесна повреда ако подгони кучето или го блъсне...

Жестокостта и насилието над човек или колоездач е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Последна промяна рс на Вто Апр 21, 2009 11:12 am, променена общо 2 пъти
Правилник:
рс

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Вто Апр 21, 2009 11:07 am

Това което има предвид той е хуманото решение (евтаназия) и е безболезнено .Koeто също не е кой знае какъв варянт.
Последна промяна An Alien Hoopajupe на Вто Апр 21, 2009 11:15 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот рс » Вто Апр 21, 2009 11:10 am

An Alien Hoopajupe написа:Това което има предвид той е хуманото решение (евтаназия) и е безполезнено .

Безполезно? :)) майтапя се - объркал си буквата.
Добре бе, избиването наистина е по-добре, ама на мене ми е съвестно за животинките.

Жестокостта и насилието над човек или колоездач е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Правилник:
рс

Мнениеот рс » Вто Апр 21, 2009 11:10 am

.
Правилник:
рс

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Вто Апр 21, 2009 11:14 am

рс написа:Жестокостта и насилието над човек или колоездач е НАСИЛИЕ!

Без коментар
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот рс » Вто Апр 21, 2009 11:24 am

т'ва от къде го изкопа.. погледни какво исках да напиша - обърках думата и после си я поправих. Би могъл да цитираш сега правилно.
Да си насъскаш бъхливите кучета с гнусни лиги, пръскащи от лаещите им муцуни е престъпление, дори и да е срещу колездач. Още по-зле ако е и човек :)
Правилник:
рс

Мнениеот dEcLiNe » Вто Апр 21, 2009 11:35 am

Мене когато ме подгонят ако успея да сляза, оставям колелото и за почвам да тичам към тях с псувни или с думите "ше те пребия бе мангал" и в интерес на истината се плашат и после не смеят да дойдат.Друг метод е да се наведеш или клекнеш като симулираш взимане на камък от земята и така веднага почват да бягат.Поне при мен е ставало в 100% от случаите. :)
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Alpina » Вто Апр 21, 2009 11:57 am

рс написа:Да си насъскаш бъхливите кучета с гнусни лиги, пръскащи от лаещите им муцуни е престъпление, дори и да е срещу колездач. Още по-зле ако е и човек :)

:rofl: :rofl: :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Вто Апр 21, 2009 11:57 am

An Alien Hoopajupe написа:Това което има предвид той е хуманото решение (евтаназия) и е безболезнено .

Не съм съвсем убеден в това, бидейки свидетел на умъртвяване с инжекция...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Вто Апр 21, 2009 12:05 pm

PtD написа:Не съм съвсем убеден в това, бидейки свидетел на умъртвяване с инжекция...

Ако е била една - ясно защо не си ;)
До колкото съм запознат трябва да са минимум две, ако не и три.
Ако видиш такова (все пак дано не се налага) - ще се убедиш :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Вто Апр 21, 2009 1:02 pm

Далеч съм от мисълта, да тровя "бездомните кучета по принцип" - пред блока има 4-5 с които се надбягваме с колелото и е доста забавно, още повече те просто се забавляват тичайки и лаейки, като спра почва едно връткане на опашки и още по-голяма радост!

Ако изтровя въпросната група на ВЪПРОСНОТО място собственика на "разградения двор" от който излизат сигурно ще завъди други, които може да бъдат и по-проклети от тези :crap: А на пазача му беше много смешно всичко и надали ще се трогне и ще организира връзването на новопостъпилата "бригада".... нещо като затворен кръг се получава.
Ще чакам да изядат някое дете по пътя и да ги избият "хуманно с големи оловни курушуми, а на "собственика" да съставят акт!!!!"
Супер! :(!:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Pupinator » Вто Апр 21, 2009 7:40 pm

Аз използвам един метод за разгонване на кучетата, който винаги действа. И това е хубава и дълга КОНТРА. Засилвам се малко и колкото и кучета да се ме наобиколили, ако набия една бърза контра с леко поднасяне в страни, обикновено се разкарват псетата. Понякога се налага да се направи два три пъти. Може да го пробвате някой път ;)

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 21, 2009 9:13 pm

И при мен това с „контрата“ върши работа. Успява да ги стресне достатъчно, за да мога да се изнеса напред и да ги откажа. Мен не ме е страх толкова от уличните кучета, колкото от нахъсани и обучени ловни/охранителни кучета, които не са вързани. Уличните кучета само дето врява викат, те са страхливи...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот pe60t0 » Вто Апр 21, 2009 9:19 pm

hitar_potter написа:И при мен това с „контрата“ върши работа. Успява да ги стресне достатъчно, за да мога да се изнеса напред и да ги откажа. Мен не ме е страх толкова от уличните кучета, колкото от нахъсани и обучени ловни/охранителни кучета, които не са вързани. Уличните кучета само дето врява викат, те са страхливи...

Мда...кучетата по планините са доста по различни от тези по градските улици, не бива шега с тях.
Иначе аз когато съм имал конфликт с тях, слизам от велосипеда и заставам зад него и го използвам самия него като оръжие. Хващам го и съм готов да го прасна песа където успея с цялото колело. Вече ако са доста на брой, ще трябва да се мисли друга тактика, дано не ми се налага :eek3:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум