Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот prokalnatiq » Чет Ное 04, 2010 2:33 pm

Това http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26800#open или http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26798#open full view ? И дали някой скоро мисли да поръчва от този сайт ?
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот bio » Чет Ное 04, 2010 3:02 pm

prokalnatiq написа:Това http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26800#open или http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26798#open full view ? И дали някой скоро мисли да поръчва от този сайт ?

питаш дали стават за колело ли ?!?
вторият е със скоба .... иначе според спецификацията са с един и същи излъчвател. въпрос на личен избор ... прочети ревютата и си избери някой. аз не мога да ти кажа дали въобще стават за каране в тъмница.
1. поръчката от DX e безплатна, няма такса доставка. за какво ти е някой да прави групова поръчка от този сайт ?!?
2. нещата тук ги има примерно с 10-15% по-евтини в ebay. един $ си е един $ :>
... на подобна цена има и 230 lm ...
успех ти желая !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот prokalnatiq » Чет Ное 04, 2010 3:50 pm

Не искам да си поръчам аз защото нямам регистрация в Pay Pal, пък и не виждам да има наложен платеж. :dontknow:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот _SoRa_ » Чет Ное 04, 2010 4:37 pm

Аз от моето фенерче съм доволна. Карала съм няколко пъти по време на дъжд и всичко по фара е наред- свети си и до днес. За тези пари свети много добре. Пък ако са две :nuts: Но скоро и това ще мога да "докладвам".
Единствено стойката, която си избрах /тази с велкро лентите/ е много калпава. Веднъж като се сложи на кормилото не трябва да се сваля, защото се разхлабва и не държи. Като премина през някаква неравност и фарчето се забива надолу. Друг малък недостатък, е че губи от време на време контакт /спира или свети по- малко/ когато се увеличава или намала - Zoom- ва. Аз го ползвам на максимално увеличен лъч.
Наистина има други фенерчета които светят по- силно, но съответно използват друг вид батерии. В същия сайт има доста добри батерии, които се презареждат. Но естествено трябва и зарядно.
@prokalnatiq ако си си харесал фенерче и само това, че нямаш регистрация в пейпал те спира, може да измислим нещо. Препоръчително е да се поръчва нещо за 20$, защото дават тракинг номер, чрез който може да следиш къде се намира пратката. Понякога много се бавят или забравят да солжат всичко в един пакет. От средата на октомври си чакам един кабел и една стойка. :boggled:
Последна промяна _SoRa_ на Чет Ное 04, 2010 4:38 pm, променена общо 1 път
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот veskoz » Чет Ное 04, 2010 4:38 pm

Аз го имам като челник. Същата оптика и електроника. Свети изумително... и се продава на Илиенци. ;) 16лв
Намериш ли подобно чудо гледай модела да е GL-A205 който е с 8w диод. :peace:
bio написа:не мога да ти кажа дали въобще стават за каране в тъмница.

Бедна ти е фантазията братко! :peace:
_SoRa_ написа:Илиенци си е в София, ние тук като нямаме си поръчваме от dealevtreme :D

Като ви е срам да си поискате... :dontknow: :beer:
Задвижваме един въпрос да се появят и в магазина на Пацо някакви бройки скоро. Първите 20 се продадоха за 20 минути!
Последна промяна veskoz на Чет Ное 04, 2010 4:44 pm, променена общо 3 пъти
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот _SoRa_ » Чет Ное 04, 2010 4:39 pm

Илиенци си е в София, ние тук като нямаме си поръчваме от dealevtreme :D
_SoRa_

Мнениеот msniki » Чет Ное 04, 2010 8:32 pm

От къде мога да закупя Shimano saint спирачка от стария модел ?
Знам че са спряни от производство,но се надявам да има на склад в някой магазин.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот si-fi*LISKO » Чет Ное 04, 2010 8:51 pm

Не знам, какво разбираш под "спирачка от стария модел". Аз се сещам само за това - 2-Pot Disc Brake M800. Дано да ти върши някаква работа.
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот prokalnatiq » Пет Ное 05, 2010 7:26 pm

Къде трябва да си поръчам, диоптрична плака (нз дали и тя се нарича така) за спортни очела. Дали в магазина от който съм взел очелата или от първата оптика? :beer:

П.П. Сега намерих нещо http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=52812 , в това се слагат самите диоптрични стъкла нали ?
П.П.2 http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=36720 тези очила, в комлпект ли са с това за диоптричните стъкла, защото не виждам да пише ? :beer:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот bio » Пет Ное 05, 2010 8:43 pm

RX adaptor frame е адапотора за диоптрични стъкла ....
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот prokalnatiq » Пет Ное 05, 2010 9:26 pm

bio написа:RX adaptor frame е адапотора за диоптрични стъкла ....

Благодаря ти, продължавай в същият дух да помагаш! :beer:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот did » Пет Ное 05, 2010 9:29 pm

prokalnatiq написа:Къде трябва да си поръчам, диоптрична плака (нз дали и тя се нарича така) за спортни очела. Дали в магазина от който съм взел очелата или от първата оптика?

Нито едното, нито другото.

Намери кадърна оптика, иди да ти направят преглед на очите заедно с рамката, после НЕПРЕМЕННО им кажи, че очилата са за спорт, да не вземат да ти сложат някакви чупливи обикновени стъкла. МНОГО е препоръчително да си избереш органични стъкла с качествено покритие против запотяване.

Скоро жена ми имаше същия проблем и в Пловдив знам къде могат да ти свършат работа. В София със сигурност има даже по-голям избор.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот prokalnatiq » Пет Ное 05, 2010 9:40 pm

Това неше по-скоро ирония от 8 години съм с очила и знам кои са добри и кои не. А добре ли е самите стъкла да са рефлексни, или няма смисъл заради другата плака?
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот bio » Съб Ное 06, 2010 9:16 am

аз карам с обикновенни стъкла, само там както каза did да са "нечупливи". рамката ми е XLC ... a-a-a ама те са свършили ... както и да е, когато отидох в отпиката момичето ми каза, че плаките и очилата са по-обли с по-голяма кривина от тази на нормалните стъкла и ако те не паснат, ще трябва да ми правят по-поръчка .. дрън-дрън. в крайна сметка всично си пасна и сега си имам ... слънчеви очила с диоптрични отдолу.
желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Joker_Here » Съб Ное 06, 2010 3:18 pm

Карам ДХ,и имам намерения да подобрявам карането си.Въпроса ми е как да се науча да падам?

П.С.Въпроса ми е съвсем сериозен,и очаквам сериозен отговор. :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот bio » Съб Ное 06, 2010 5:41 pm

Aйкидо - кълбета напред/назад ... сериозен съм. и аз смятах да го тренирам макар, че никога не съм си мислел за DH :>
а и много каране.
успех ти желая !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот zafirovp » Съб Ное 06, 2010 7:29 pm

Joker_Here написа:Карам ДХ,и имам намерения да подобрявам карането си.Въпроса ми е как да се науча да падам?

Същия проблем, само че аз се старя да предпазя главата си с ръце, въпреки че винаги карам със сигурна и затегната каска. Кофти е да паднеш с 40 км на предмишницата на ръката си. :banghead: Незнам защо така, може би рефлекс. Имам един приятел, които е тренирал много време бокс, рекорда му е 4 пъти за 500 метра по огромни камъни, без даже и ръкавици. Нямаше му нищо след това. Също така съм го виждал да пада с около 30-40 на асфалт и пак пез драскотина се измъкна, само със скъсани дънки при коленете. Просто когато падне прави разни салта-малта :rofl: . Веднъж така на Златните мостове направи фронт-флип ама без колелото и си продължи да тича, а кара от 6 месеца несериозно.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот NWD » Съб Ное 06, 2010 7:50 pm

Joker_Here написа:Карам ДХ,и имам намерения да подобрявам карането си.Въпроса ми е как да се науча да падам?

Моя савет е да си купиш цялостна екипировка, освен ако нямаш вече де. Знам, че може би няма да те предпази много но със сигурност повечето ти падания ще са просто забавление ;) Винаги има рискови ситуации и човек просто незнае как ще падне. ако се замислиш всичко става за 1 , 2 секунди. Според мен за това време е невъзможно да мислиш, да решаваш да се движиш и да заемеш правилната стойка на падане. Стига ти колкото да осъзнаеш какво става :idea: Както казах вземи си цялостна екипировка и гледай повече да внимаваш при каране с по-висока скорост. Всичко идва от техниката, ако тя е лоша-паданията са повече :peace: :popcorn:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот _SoRa_ » Съб Ное 06, 2010 9:14 pm

bio написа:Aйкидо - кълбета напред/назад ... сериозен съм. и аз смятах да го тренирам макар, че никога не съм си мислел за DH :>
а и много каране.
успех ти желая !!!

Две години тренирах Айкидо. Тогава изобщо не знаех за съществуването на планинското колоездене.Всички новаци започвахме с тренировки на кълбо напред и кълбо назад. После започнахме да се учим да падаме. Всяка тренировка започваше с упражняване на падане напред и падане назад.
Имам скромен опит в паданията, но когато това се случи инстинктивно направих тренираните падания.
То в Айкидото главно тренирахме как да мятаме и как да падаме :D
_SoRa_

Мнениеот did » Съб Ное 06, 2010 9:19 pm

_SoRa_ написа:То в Айкидото главно тренирахме как да мятаме и как да падаме :D

Нормално. То в айкидото падането си е част от ставането :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот taurus13 » Съб Ное 06, 2010 9:39 pm

Абе и аз искам да се запиша на някое бойно изкуство, та да се науча да падам, ама се притеснявам, че откъм тегло съм над категориите на повечето, пък за сумото още не ми достига такова. Обаче едно ще ви кажа - падат ръбавите, длъгнести и гърчави - другите си се търкалят. :roll2:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот spirov92 » Съб Ное 06, 2010 10:33 pm

И аз едно време тренирах айкидо. Имаше всякакви на ръст, все ще се намери с кой да тренираш :beer:
spirov92

Мнениеот Joker_Here » Съб Ное 06, 2010 11:47 pm

Имам цялостна екипировка(само яка нямам :D ),и за съжаление не мога да се запиша на бойно изкуство да се науча да падам.. :( Както и да е,здраве да е.
Аватар
Joker_Here

Мнениеот Capoeira » Нед Ное 07, 2010 12:33 am

taurus13 написа:Абе и аз искам да се запиша на някое бойно изкуство, та да се науча да падам, ама се притеснявам, че откъм тегло съм над категориите на повечето, пък за сумото още не ми достига такова. Обаче едно ще ви кажа - падат ръбавите, длъгнести и гърчави - другите си се търкалят. :roll2:

От лично впечатление, другите просто се разлпьоскват като кюфте за 40ст на женския пазар и продължават да лежат и да вият на умряло.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Joker_Here » Нед Ное 07, 2010 1:32 am

Има ли сайт в който мога да видя програмата за ДХ състезанията в съответната държава?(Пример:Чехия,Австрия,Германия,Словакия,Полша)Искам да знам,има ли сайт в който ги пише.(НЕ говоря за състезания от сорта на УСИ състезания,а оупън къп състезания.
Аватар
Joker_Here

Мнениеот NWD » Нед Ное 07, 2010 9:14 am

Joker_Here написа:Има ли сайт в който мога да видя програмата за ДХ състезанията в съответната държава?(Пример:Чехия,Австрия,Германия,Словакия,Полша)Искам да знам,има ли сайт в който ги пише.(НЕ говоря за състезания от сорта на УСИ състезания,а оупън къп състезания.

Да не мислиш да ходиш по чужди състезания :8D:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 07, 2010 11:21 am

NWD написа:Да не мислиш да ходиш по чужди състезания :8D:

'ми момчето живее в Чехия ;)

@Joker_Here
Освен да търсиш в тамошните МТБ сайтове и форуми, друго не се сещам.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Joker_Here » Нед Ное 07, 2010 3:57 pm

NWD написа:
Joker_Here написа:Има ли сайт в който мога да видя програмата за ДХ състезанията в съответната държава?(Пример:Чехия,Австрия,Германия,Словакия,Полша)Искам да знам,има ли сайт в който ги пише.(НЕ говоря за състезания от сорта на УСИ състезания,а оупън къп състезания.

Да не мислиш да ходиш по чужди състезания :8D:

Еми,преместихме се в Чехия,какво да се прави. :dontknow: Ще си дойда и тук да участвам някъде :agree:

@Ozzie
Да,това и ще направя,даже се свързах с един отбор,в който,ако имам късмет ще вляза и ще участвам за тях идния сезон.
Аватар
Joker_Here

Мнениеот hitar_potar » Нед Ное 07, 2010 5:57 pm

Не мисля, че има нужда да отварям цяла тема за 1-2 въпроса, които са ми на ума, така че дращя тук. Става дума за новите 10-скоростни системи на Шимано и СРАМ. Идеята е следната - имам в момента заден дерайльор Шимано Сейнт 2009, който бих заменил единствено за Сейнт 2012/2013/или когато там излезе :D . Ако докопам 10-ка касета с 10-ка команда, било то SLX, XT или XTR, и съответно верига, по пътя на логиката няма да имам проблеми с превключването, нали? Става въпрос само за това дали настоящия дерайльор би могъл да действа с новата команда, понеже навсякъде се казва, че новите компоненти не са съвместими с настоящите. Знам за вързаната работа касета-верига с посока при Шимано, питанката ми е свързана само и единствено с комбинацията команда 10-ка - дерайльор Сейнт 2009 - ще цъка ли безпроблемно по всичките 10 скорости? :beer:
ЕДИТ: Аааа, да, да допълня, преди да ме е отрязала системата - проблем ли би било, ако в горната картинка веригата е шосейна, примерно КМС? Имам кофти мнение за Шиманските вериги, а и веригата с посока си е заробване към определен стандарт откъм няколко компонента. :) По пътя на тая логика ще се бяга и откъм шиманска касета за МТБ, най-вероятно би било шосейна (Дура-Ейс, Ултегра).
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот geco » Нед Ное 07, 2010 10:19 pm

Има ли онлайн магазин от който мога да поръчам гуми Rubena.Питам т.к в Ст.Загора има един много смотан дилър(магазин Галикс в Складовете) ,който има 1-2 модела и на въпроса мога ли да поръчам отговарят,,засега не чакаме доставки"...пълни смешки са.
geco

Рейтинг: 1279

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум