prokalnatiq написа:Проблема е, че не мога да си разглобя командата: Shimano XT. Проблема идва от там, че беше малко мръсна и аз реших да я отворя, почистя и затворя. Развих всички налични болтове, но не става и нестава. Затворих я и сега неможе да задържи за 3ти венец (не е монтирана, но просто 2ри път не прищраква, не се задържа). Занесох я на сервиз, и те ми казаха, че е занитена, и неможе да се разглоби, иначе проблемът бил/ че вътре нещо се е разместило. Някой, ако е успял да я отвори, нека сподели как. Няма налични manual-и които да показват как се разглобява. Командата е почти нова, и няма смисъл да я хвърлям, за нещо подобно.![]()
obelix написа:Възможно ли е QR да се отхлаби от самосебе си ?
Различно, общо взето на не много студено ( >= 0 ), през зимата. През лятото е топло навсякъде. За свиването и разширяването на метала ли мислиш ?veskoz написа:obelix написа:Възможно ли е QR да се отхлаби от самосебе си ?
Къде си държиш байка? Лято, зима...
prokalnatiq написа:Този линк с командата който ми прати, май няма как да ми е полезен, защото не е със същото, или подобно устройство. Ето снимки http://prokalnatiq.snimka.bg/other/koma ... 121368.big .
prokalnatiq написа:Търсил съм сигурно 1 седмица и нагоре, специално за тази команда, няма никакъв подробен manual. Само как се махат индикаторите. Иначе тази команда е най-обикновено XT.
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.
Не! Само единият е с обратна резба.windv написа:но искам да питам дали и двата педала се развиват на дясно?
dimochito написа:Някой може ли да ми каже в Пловдив магазин за пружини има ли? Чичко гугъл нищо не каза, а тук във форума намерих единствено ТОВА. Ако има значение трябва ми кръгла пружинка (подложена на натиск) с диаметър 3мм.
пп. Сега погледнах какво точно ми трябва. "Type: Music Wire Compression Stock Springs Outside Diameter: 0.120 In. Wire Size: 0.020 In. Free Length: 0.250 In., 1/4 Spring Rate: 48.42 Maximum Work Load: 3.40 Solid Height: 0.155 " Ако някой да ме упъти къде да търся такава пружинка ще му съм много благодарен.
veskoz написа:Това на таласа цък-цък пружинката ли е?
Krismars написа:Абсолютно възможно е. Даже аз съм с такава комбинация. Само махаш външната планка, че иначе опира в баша
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.
obelix написа:От къде идва опасноста спирачка да глътне въздух ако колелото е обърнато наопаки ? ( Нали има оплътнения и в двата края на системата... )
moz написа:obelix написа:От къде идва опасноста спирачка да глътне въздух ако колелото е обърнато наопаки ? ( Нали има оплътнения и в двата края на системата... )
Няма опасност да глътне въздух, а ако има въздух в системата (който по принцип си стои в най-горната точка - при лостчето), той да се предвижи до апарата и да влоши работата на спирачката, което се оправя след мяколко спирания в нормално положение.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта