chupek написа:Ясно. Най вероятно е заради това. При мен горе вдясно е само иконката за обаждане и тази за кошницата.
Благодаря все пак.
Като се прибера ще разгледам цените или ще отскоча до физ магазин.
didkodidi написа:Има ли разлика в препаратите които се ползват за почистване на велосипеда?Примерно за карбоновите рамки да един вид а за алуминиевите друг.
ЧестоНеадвкватен написа:
Ако си с 370-ка главина фриихъба се държи на един о-пръстен, увери се че е на място и е здрав, не е нормално толко лесно да се изхлузи. Иначе не съм виждал в българия. Аз на мойта наклепах шимано премиум греста колко за няколко последни карания преди зимата, ако имаш под ръка и си много на зор върши чудесна работа. Иначе възнамерявам да я сменя с тази на ДТ, но това ще е чак напролет.
_SoRa_ написа:ЧестоНеадвкватен написа:
Ако си с 370-ка главина фриихъба се държи на един о-пръстен, увери се че е на място и е здрав, не е нормално толко лесно да се изхлузи. Иначе не съм виждал в българия. Аз на мойта наклепах шимано премиум греста колко за няколко последни карания преди зимата, ако имаш под ръка и си много на зор върши чудесна работа. Иначе възнамерявам да я сменя с тази на ДТ, но това ще е чак напролет.
Може ли линк за Шимано премиум грес?
На дт Суис никъде не намирам, а имам два велосипеда с техни капли.
zeedor4o написа:Бях питал тук преди време и в интернет четох, но все още не ми е ясно:
Какъв е смисълът на въпросния preload adjuster ring на някои модели курбели?
....
protiven написа:29" шини с 28 спици (WTB KOM Tough i35) ще бъдат ли прекалено слаби за 25 кг. ендуро е-байк? Механика ми каза, че спиците идват твърде малко и често идвали хора с огънати спици...
Alexi написа:идеята е точно фино обиране на луфта към средното ,като всички курбели имат такава настройка ,просто при Шимано е реализирано по по прост и евтин начин като стягаш пластмасовата гайка която е отвън
the_rookie написа:Лагерите са изградени от елементи (съчми, гривни и др.) които в сглобено състояние на монтиран лагер изискват получаване на точно определени хлабини в целият възел ( за повишена точност, коравина, дълъг живот на системата, ниски загуби). Постигането на това, елементарно на пръв поглед състояние, в оста на средното повишава производствените разходи, а знаем ...трябва да се пИчели на макс! Налагат се разни схеми с по-малки лагери и пластмасови втулки, с които да се получи някаква приемлива издръжливост при малка цена и тегло, и същевремено лесно да се маскират проблемите с лоша (евтина) изработка. Когато всичко е перфектно, идеята на пръстена е да стегне вътрешните пръстени на двата лагера, аксиално (един към друг), с някакво усилие. По този начин хлабините между гривните и съчмите изчезват (лагера работи като аксиално-радиален подобно на главините с конуси) като така се повишават изброените в началото точност, коравина и т.н.. В твоя случай, след като пръстена не работи ефективно, вероятно иде реч за не особенно добро качество на сглобката! И в грешка си относно "едно време'',... разликата е, че тогава чашките (външните гривни) се навиваха, като по тоя начин се регулираха хлабините.
Pr3d4t0R написа:protiven написа:29" шини с 28 спици (WTB KOM Tough i35) ще бъдат ли прекалено слаби за 25 кг. ендуро е-байк? Механика ми каза, че спиците идват твърде малко и често идвали хора с огънати спици...
Като гледам тая шина я опсват като доста здрава, та няма да имаш грижи с правилните спици. Четири години търкалянм от нов Newmen A.30 wheelset с 28 Sapim D-Light и чак сега дойде време за пренаплитане на задната. Sapim Race/Strong или DT Swiss алтернативата им ще ти свършат работа. Също отиди другаде да ги плетеш, а не при този механик, както каза и Алекси.
zeedor4o написа:[Благодаря за отговорите, момчета! Това означава ли, че след известно време в съвременния среден/висок клас курбел SRAM GX Eagle (средно DUB) ще се появи луфт и ще трябва да донатягам въпросния пръстен?
Докато добрият стар Sram X5 (средно GXP), който също е с външни лагери, не е мръднал с години.
Alexi написа:този компонент с натягането на лагерите не е нововъведен ,прочети внимателно горе какво съм писал .. и при GXP го има ,като системата е по сложна ,състои се от 2 гайки една върху друга като при по старите GXP вместо шестограм се ползва специален ключ на Срам - доста по усложнено ,и доста по лесно да пренатегнеш лагерите от тази пластмасова врътка .
_SoRa_ написа:Мундщука на меха ми за вода се проби. Искам да го сменя.
Това е сегашният мундщук https://allmountain.bg/backpakcs/8330-bite-valve.html
Ще мога ли да го подменя с този https://www.decathlon.bg/p/1132-101007_ ... stema.html
Alexi написа:ако си вземеш 25мм тиксо според мен ще е ок и за 2те шини
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 354 госта