Раницa Ташев, Dakine, Deuter или ... ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Раницa Ташев, Dakine, Deuter или ... ?

Мнениеот natalito » Чет Юни 21, 2012 5:00 pm

Fantomas23 написа:Хм, останах с впечатление, че в Стената нямат Трейсър 20, но може и да съм се объркал. Другата седмица ще намина пак натам и ще проверя, тъй като в момента не съм в София.

Vaude-та има при Нина и във Веломания. За Стената не знам.

а иначе по темата
тази раница на Husky http://www.makalusport.com/index.php?code=1&pid=93# е добро попадение. Е, пише, че е 24 литра, което малко ме съмнява де. Може да закачиш протектори или каска отпред. Ако не са обемни протекторите, примерно само тип "меки" наколенки, може и тях и каската. Или какво там поискаш. Явно и това отчитат в литража, защото главният джоб по моя преценка е между 14 и 16 литра. Не е най-проветривата и трябва да се подрежда внимателно, защото мекият гръб не търпи издуване, но мисля, че си заслужава парите. Обаче този сайт не го обновяват много много, и не знам дали въобще има този модел и как седи въпроса с доставките.:agree: Аз моята я купих преди 4 години. Ако на някой му се разхожда може да чекне.
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stafref » Сря Юни 27, 2012 1:25 am

Това някой пробвал ли го е?
http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=105

Видях го наживо и ми се стори много добра оферта :) смятам да пазарувам скоро
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот tbk515 » Сря Юни 27, 2012 10:59 pm

Здравейте! Както казах и се спрях, така и отидох в магазина и си взех Rock Eagle 35.
Станах рано-рано в понеделник по обяд, при положение, че предната вечер бях 12-часова нощна смяна, пих едно дъъълго кафе и бегом към магазина.
Ето и какви са ми впечатленията от Първата сериозна Раница с главно "Р": отивам в магазина, гледам - няма я моята разцветка, но премервам я, добре ми седи на няма и 10-тина сантиметра от края на раменните презрамки. Изкарах найлоните, с които беше напълнена, за да се види горе-долу колко е обема, и се оказа , че е много по-грамадна в основния джоб. За секунди останах с впечатлението, че спокойно мога да вкарам една каса бира заедно с касата. Огромен е обема. За изработката мога да кажа, че е на много добро, направо отлично, ниво. Не е като безименните раници, които ползвах досега, тоя цип е леко накриво или тука шева е по-рядък и на места конеца е в излишък. Катарамите изглеждат надеждни, циповете също, единственото ненадеждно ми изглеждаше Cordura плата и смятах, че ако сложа в Нея нещо по-тежко ще се разкъса, но това беше лъжлив поглед. Гърба няма реално очакваната вентилация, смятах че ще се получи едно раздвижване на въздуха, но едвам се усеща лек полъх, особено при пешеходно ходене, но ако се носи и кара на шосейка, смятам че ще се получи по-добра вентилация, отколкото на МТВ. Гърбът става леко пречупен, ако раницата е по-празна от половината, но ако се понапълни, се изправя и приляга много приятно по гърба. Страничните компресионни ленти добре сгъват раницата и не е толкова грозна, като е поизпразнена. Гръдния и кръстен колан не са предвидени за ниски и набити хора с леко бирено шкембе, работещо 4 лета подред в Бирена фабрика. При размери 170 висок и 90 кила тежък, коланите идват леко къси при облекло от една колотениска и къси дънки с колан, следователно зимата ще са трудно закопчваеми. Относно дишащата материя, мога да споделя един туристически трик, който почти отлично предразполага и подпомага към минимално изпотяване, но не е изпълним при твърдо напълнена раница. Той е следния: бутилка от минерална вода се слага на кръста между тялото и раницата. Само незнам къде съм видял този номер.
Първото каране с нея беше до Сахат тепе, оттам Гребната база, Околовръстното, Асеновград и нагоре към Асенова крепост, обратния път до Тракия - общо към 80 км. Максимално напълнена за момента събира: 2 бр. 2-литрова бира 2 стека по 6 кутий (0.5л) бира, тънко яко тип ветровка, работен дъждобран, светлоотразителен елек, несесер с инструменти и принадлежности, помпа, ХС каска и остава много място за концептративи. Общо тегло: около 22 кила, които посмъртно не можех да пренеса до Сахата със старата раница. Преди да я закупя запитах по емейла фирма "Ташев" колко товароносимост и дават, а те ми отговарят следното; цитирам дословно: "Досега не сме провеждали такива тестове, но не сме и получавали върната раница, заради скъсване, разшиване и т.н." Почти същото ми казаха и в магазина!
С една дума: здрава е!
Ето и малко снимки, направени набързо:
Изображение
Тук се виждат само 2-те големи бири, а стековете са сложени легнали на дъното, каската е все още на главата.
Изображение
Тук вече изпразнена само от бирите.

Благодаря ви за помощта за избора на първата качествена Раница за мен.
Живот и здраве догодина да се вземем вече някоя Дойтерка от рода Trans Аlpine!
Дано ви се е харесало това кратко и новобранско ревю!
Единствено ме е яд, че днес в сайта на Ташев е добавена нова разцветка - зеленикава. Пусто му и желание!
Благодаря!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот penmark » Сря Юни 27, 2012 11:05 pm

:offtopic: Извинявайте за оффа, тбк пестин и петнайси кат ти гледам багажа, ти си само за една хладилна чанта. :evil:
Аватар
penmark

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 28, 2012 12:54 am

Мога да ти потвърдя, че платът е безумно здрав :) Веднъж паднах със согурно 40 км/ч на една алея в Княжево и след цялото търкаляне, резултатът бяха две бримчици. Тъпкал съм я безумно много, не се е скъсала :D Единия елемент от катарамата на кръстния ми колан получи пукнатина („женската част“ - все още е използваема) и успях да си затрия двете „мъжки“ половинки от катарамите, които се използват при компресионните ленти. Иначе всичко останало - ципове, шевове и тн са си ок..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот autosvet » Чет Юни 28, 2012 9:43 am

Мога само да ти кажа, че Рок Игъл 35 е далеч от сериозна раница най-вече защото няма рамка и читав кръстен колан. 22кг освен ако не си голям мазохист и не си мразиш гърба безумно много не си позволявай да влачиш с тази раница повече. Повечето истински раници могат да поемат повече тежест от колкото е разумно ти да носиш без да си докараш болежки. За туристическия трик с бутилката минерална вода - това е пълно безумие освен ако не влачите раница до 3-4кг не го правете.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот krach » Пет Юни 29, 2012 3:17 pm

Избраната раница е безумно здрава. 5та година я използвам за всичко по много. Часовете без раницата се броят на пръстите на 2те ръце. Раницата е влачена по чукари (при скално катерене) суркана и каквото се сетиш още. Товарена е с нетипични за раница неща и не е мръднала. Циповете да чукна на дърво са "железни" щифките също.
Единствения голям минус е страшното запарване на гърба.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот dh_goshos1 » Нед Мар 02, 2014 4:59 pm

Малко тъп ми е въпроса, но искам да попитам къде се намира този магазин ''стената''? :D
dh_goshos1

Рейтинг: 1122

Мнениеот raptor1987 » Нед Мар 02, 2014 5:33 pm

Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Предишна

Назад към Общ форум