Здравейте! Както казах и се спрях, така и отидох в магазина и си взех Rock Eagle 35.
Станах рано-рано в понеделник по обяд, при положение, че предната вечер бях 12-часова нощна смяна, пих едно дъъълго кафе и бегом към магазина.
Ето и какви са ми впечатленията от Първата сериозна Раница с главно "Р": отивам в магазина, гледам - няма я моята разцветка, но премервам я, добре ми седи на няма и 10-тина сантиметра от края на раменните презрамки. Изкарах найлоните, с които беше напълнена, за да се види горе-долу колко е обема, и се оказа , че е много по-грамадна в основния джоб. За секунди останах с впечатлението, че спокойно мога да вкарам една каса бира заедно с касата. Огромен е обема. За изработката мога да кажа, че е на много добро, направо отлично, ниво. Не е като безименните раници, които ползвах досега, тоя цип е леко накриво или тука шева е по-рядък и на места конеца е в излишък. Катарамите изглеждат надеждни, циповете също, единственото ненадеждно ми изглеждаше Cordura плата и смятах, че ако сложа в Нея нещо по-тежко ще се разкъса, но това беше лъжлив поглед. Гърба няма реално очакваната вентилация, смятах че ще се получи едно раздвижване на въздуха, но едвам се усеща лек полъх, особено при пешеходно ходене, но ако се носи и кара на шосейка, смятам че ще се получи по-добра вентилация, отколкото на МТВ. Гърбът става леко пречупен, ако раницата е по-празна от половината, но ако се понапълни, се изправя и приляга много приятно по гърба. Страничните компресионни ленти добре сгъват раницата и не е толкова грозна, като е поизпразнена. Гръдния и кръстен колан не са предвидени за ниски и набити хора с леко бирено шкембе, работещо 4 лета подред в Бирена фабрика. При размери 170 висок и 90 кила тежък, коланите идват леко къси при облекло от една колотениска и къси дънки с колан, следователно зимата ще са трудно закопчваеми. Относно дишащата материя, мога да споделя един туристически трик, който почти отлично предразполага и подпомага към минимално изпотяване, но не е изпълним при твърдо напълнена раница. Той е следния: бутилка от минерална вода се слага на кръста между тялото и раницата. Само незнам къде съм видял този номер.
Първото каране с нея беше до Сахат тепе, оттам Гребната база, Околовръстното, Асеновград и нагоре към Асенова крепост, обратния път до Тракия - общо към 80 км. Максимално напълнена за момента събира: 2 бр. 2-литрова бира 2 стека по 6 кутий (0.5л) бира, тънко яко тип ветровка, работен дъждобран, светлоотразителен елек, несесер с инструменти и принадлежности, помпа, ХС каска и остава много място за концептративи. Общо тегло: около 22 кила, които посмъртно не можех да пренеса до Сахата със старата раница. Преди да я закупя запитах по емейла фирма "Ташев" колко товароносимост и дават, а те ми отговарят следното; цитирам дословно: "Досега не сме провеждали такива тестове, но не сме и получавали върната раница, заради скъсване, разшиване и т.н." Почти същото ми казаха и в магазина!
С една дума: здрава е!
Ето и малко снимки, направени набързо:
Тук се виждат само 2-те големи бири, а стековете са сложени легнали на дъното, каската е все още на главата.
Тук вече изпразнена само от бирите.Благодаря ви за помощта за избора на първата качествена Раница за мен.
Живот и здраве догодина да се вземем вече някоя Дойтерка от рода Trans Аlpine!
Дано ви се е харесало това кратко и новобранско ревю!
Единствено ме е яд, че днес в сайта на Ташев е добавена нова разцветка - зеленикава. Пусто му и желание!
Благодаря!