Как процедирате...?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот SpoileR » Вто Май 08, 2007 10:57 am

jivkonik написа:
Antares написа:С риск да прозвуча като абсолютен глупак и да създада малко смях - (относителен глупак съм, прохождащ) моята рецепта. Случвало ми се е да се прибера, чистейки кал от ушите си.
Аз процедирам с четка за зъби, след като е засъхнала калта - прониква почти навсякъде. За механиките (спирачки, дерейльори) - имам един 'вълшебен' спрей - WD40. След механично изчистване напръсквам движещите се части - прониква навсякъде и изтласква мърсотията. След това задължително с парцал почиствам остатъка, който е останал по външните части. Веригата я чистя с вездесъщата четка за зъби и парцал - колелото обърнато и въртя бясно, задържайки четката от двете страни на веригата, а после - пак въртейки с едната ръка, с другата хващам веригата с парцала. С четката, въртейки изчиствам и венците.
Освен това, след обстойното почистване минавам цялото колело с парцал, напоен с нафта. Може и да мирише известно време, но си създава един защитен филм, върху който мърсотията залепва по-трудно.
А сега - чакам подигравките :)

Нафтата тепе рибата в тая рецепта! :bowdown: :rofl:

Тамън, няма и молци да има ;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Brave » Вто Май 08, 2007 12:18 pm

Antares написа:За механиките (спирачки, дерейльори) - имам един 'вълшебен' спрей - WD40.

Хъм, нали знаеш, че WD40 съдържа и леко масло и употребата му по спирачната система не е много удачен вариант... пона ако не се вземат мерки като отстраняване на накладките и диска/каплата преди това действие.
Brave

Мнениеот jivkonik » Вто Май 08, 2007 7:27 pm

Brave написа:
Antares написа:За механиките (спирачки, дерейльори) - имам един 'вълшебен' спрей - WD40.

Хъм, нали знаеш, че WD40 съдържа и леко масло и употребата му по спирачната система не е много удачен вариант... пона ако не се вземат мерки като отстраняване на накладките и диска/каплата преди това действие.

То и нафтата има май някаква леко мазна съставка, та съвзем ще се омазни работата...... :rofl:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Antares » Сря Май 09, 2007 9:26 pm

Уф, заколихте ме за тая нафта:beer: Да 'зема да се сапозапаля вече :)

ведето го пръскам само на определени места и веднага забърсвам със сух парцал външните части на определения компонент. Така че за накладки и каплите не може да се говори. Лаик съм, но не чак глупав.
Аватар
Antares

Мнениеот kotka12 » Чет Май 10, 2007 7:34 am

този номер с нафтата не го знаех
а най-интересното е
че имам доста познати карачи
/и не само в БГ/
и никой не го е чувал
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alpina » Чет Май 10, 2007 7:52 am

С нафта единствено съм виждал да се почисти верига, след което да се избърше и да се смаже, но за цяло колело :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Чет Май 10, 2007 11:52 am

Номера с нафтата е бая "old-school", след като ми го е казвал баща ми - от поколението "карачи", които са кръстосвали надлъж и на шир с балканчета. Първите ми велосипеди ги е поддържал изцяло той и да си призная нямал съм проблеми с тях.
Е, да. Не можеш да сравняваш един "турист-спорт" със съвременните планинари.
Но определено нафтата помага срещу прах и дребните замърсявания при ежедневното каране - просто залепва по-трудно. Освен това не си мажа целия велосипед - само външните части на рамката, вилката и евентуално кормилните компоненти.
Е, срещу калта и мърсотията показани в началния пост би помогнала колкото една вафла срещу глада в страните от третия свят...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Чет Май 10, 2007 11:55 am

Antares написа:Номера с нафтата е бая "old-school", след като ми го е казвал баща ми - от поколението "карачи", които са кръстосвали надлъж и на шир с балканчета. Първите ми велосипеди ги е поддържал изцяло той и да си призная нямал съм проблеми с тях.
Е, да. Не можеш да сравняваш един "турист-спорт" със съвременните планинари.
Но определено нафтата помага срещу прах и дребните замърсявания при ежедневното каране - просто залепва по-трудно. Освен това не си мажа целия велосипед - само външните части на рамката, вилката и евентуално кормилните компоненти.
Е, срещу калта и мърсотията показани в началния пост би помогнала колкото една вафла срещу глада в страните от третия свят...

само да спомена, че малко след времето на баща ти са измислили силиконовите и тефлоновите спрейове.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 10, 2007 6:24 pm

Не слушай did! Той не ги разбира тия работи. Ако искаш да си модерен наистина ползвай биодизел. :rofl:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Предишна

Назад към Общ форум