jivkonik написа:Antares написа:С риск да прозвуча като абсолютен глупак и да създада малко смях - (относителен глупак съм, прохождащ) моята рецепта. Случвало ми се е да се прибера, чистейки кал от ушите си.
Аз процедирам с четка за зъби, след като е засъхнала калта - прониква почти навсякъде. За механиките (спирачки, дерейльори) - имам един 'вълшебен' спрей - WD40. След механично изчистване напръсквам движещите се части - прониква навсякъде и изтласква мърсотията. След това задължително с парцал почиствам остатъка, който е останал по външните части. Веригата я чистя с вездесъщата четка за зъби и парцал - колелото обърнато и въртя бясно, задържайки четката от двете страни на веригата, а после - пак въртейки с едната ръка, с другата хващам веригата с парцала. С четката, въртейки изчиствам и венците.
Освен това, след обстойното почистване минавам цялото колело с парцал, напоен с нафта. Може и да мирише известно време, но си създава един защитен филм, върху който мърсотията залепва по-трудно.
А сега - чакам подигравките
Нафтата тепе рибата в тая рецепта!![]()
Тамън, няма и молци да има