19.30 на ПОПА ЗА СТРАНДЖА! 29 Юни

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот did » Нед Юли 01, 2007 7:17 pm

@Sp3c7r3:

От вайкане, че всички са маскари, няма никаква полза.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Нед Юли 01, 2007 7:27 pm

Не знам вече от какво има полза. Миналата година имаше някакъв микроскандал в Сарафово (квартал на Бургас). Ставаше дума за това, че къщата на кмета на Сарафово (новопостроена) се намира в непосредствена близост до плажа, но и до гробището на квартала. Предложението беше (или по-скоро нареждането), гробището да се измести в по-неатрактивна местнос, за да може кмета като си излезе на терасата, да не гледа гробове, но другаа причина е, че явно има нечии интереси към земята... Нададе се вой и нищо... сега не знам докъде са стигнали нещата, но абсурдите са навсякъде.

Та... не виждам как с подписки и митинги може да се оправи това. Проектите няма да минат ако са предложени от неправителствени организации. Примерите са много... Требе да се натиснат управиците на местно ниво... не знам как...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 8:01 pm

did написа:@Sp3c7r3:

От вайкане, че всички са маскари, няма никаква полза.

Не се вайкам did, констатирам. Като стана на 75 ще се вайкам че другите са ми виновни. Сега правя каквото мога. Надявам се и каквото трябва. :D
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikerider » Нед Юли 01, 2007 8:08 pm

bluskanie написа:Требе да се натиснат управиците на местно ниво... не знам как...

PtD има теория, че ще стане с натиск върху управниците на национално ниво, които ще натиснат управниците на местно ниво. Обаче за да бъдат натиснати управляващите трябва в Брюксел да се почувства съответната нужда. Видяхме от доклада на Франко Фратини каква нужда чувстват в Брюксел да натискат българските управляващи. Коментарите са излишни.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Rancid » Нед Юли 01, 2007 8:26 pm

@bikerider :agree:
И без това не пия бира. :)
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Redhat » Пон Юли 02, 2007 8:37 am

@Bikerider & did За съжаление сте дяволски прави. Остра дискусия се получи.

@Gunsmoke За стадото говоря, за стадото...
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот kagami » Пон Юли 02, 2007 5:05 pm

Съгласна съм с did, въпреки че смятам да отида и на този протест. Просто аз съм такъв човек - предпочитам да правя нещо, пък било то и с нищожно малки шансове за успех, отколкото да не правя нищо и да гледам отстрани как нещо хубаво загива.

Но все повече се убеждавам, че тези така наречени екологични организации нарочно НЕ правят нещата както би трябвало да ги правят. Протестите не са на ниво - нито откъм съдържание, нито откъм организация. Реакцията срещу първото решение за отмяна на статута на Страджа също не беше достатъчна (аз не забелязах никаква реакция).

Не ми е приятно да се мъкна с банда хипита, но какъв ми е другият избор - да седя пред монитора и да си чеша пръстите колко било безсмислено да се ходи по протести? След години като не остане декар неизсечена гора в планината ще се чудя къде да си водя децата сред природата и ще си спомням с чувство на вина, че може би нещо все пак е зависело и от мен.

За това пак казвам - ще отида, най-малкото за да ми е чиста съвестта.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Юли 02, 2007 6:45 pm

kagami написа:Съгласна съм с did, въпреки че смятам да отида и на този протест. Просто аз съм такъв човек - предпочитам да правя нещо, пък било то и с нищожно малки шансове за успех, отколкото да не правя нищо и да гледам отстрани как нещо хубаво загива.

Но все повече се убеждавам, че тези така наречени екологични организации нарочно НЕ правят нещата както би трябвало да ги правят. Протестите не са на ниво - нито откъм съдържание, нито откъм организация. Реакцията срещу първото решение за отмяна на статута на Страджа също не беше достатъчна (аз не забелязах никаква реакция).

Не ми е приятно да се мъкна с банда хипита, но какъв ми е другият избор - да седя пред монитора и да си чеша пръстите колко било безсмислено да се ходи по протести? След години като не остане декар неизсечена гора в планината ще се чудя къде да си водя децата сред природата и ще си спомням с чувство на вина, че може би нещо все пак е зависело и от мен.

За това пак казвам - ще отида, най-малкото за да ми е чиста съвестта.
Ееее де!Нали не смяташ, че участитето в безрезултатни протести ще ти очисти съветстта? Моля те! Ти си умно момиче и си наясно, че не е това начинът да се постигне ефект.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Юли 02, 2007 6:46 pm

kagami написа:Не ми е приятно да се мъкна с банда хипита, но какъв ми е другият избор - да седя пред монитора и да си чеша пръстите колко било безсмислено да се ходи по протести?

Sp3c7r3 написа:оправете си първо собственият дом

:)

kagami написа:След години като не остане декар неизсечена гора в планината

Свободна си да вярваш каквото искаш, разбира се, но това е чиста спекулация.

kagami написа:За това пак казвам - ще отида, най-малкото за да ми е чиста съвестта.

Ще споделиш ли мнение след протеста? Дето се вика, интересно ми е как ще ти се чувства съвестта? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юли 02, 2007 7:00 pm

:offtopic: @bikerider: все повече се убеждавам, че :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :offtopic:

@kagami:
След години като не остане декар неизсечена гора в планината ще се чудя къде да си водя децата сред природата и ще си спомням с чувство на вина, че може би нещо все пак е зависело и от мен

Това е неизбежно. В нашата мъничка дупедавска страна тепърва откриваме топлата вода. Някъде другаде някой друг прави това, което тук ние се мъчим да правим но в много по големи мащаби. За съжаление там резултатите са същите - банди хипита, хора, нямащи какво да правят, или не искащи да видят, че има какво да правят, си губят времето с глупави "контрамерки". Срещу танкове с клечки за зъби не става, РПГ си му е мамата. А за да използваш РПГ не трябва да си много-много пацифист. Подреждайки първо малкият си собствен свят и давайки пример на тези около теб може би след време ще успееш да накараш няколко човека да се замислят. И ако те направят същото, всеки един от тях, тогава може би има шанс. Само не знам като стигнеме до китайците какво ще правим :rofl:
Каквото и да си говорим основна движеща сила в света са не най извисените човешки качества, а именно обратното: най низките. Гладът движи всичко, оттам злоба, завист, високомерие... така че всички протести се правят за успокояване на съвестта. Да не рита. Много. За да може като стане това с децата да си кажеш: Бях там, направих нещо, ама какво съм виновна че ония са повече. Затова си стой вкъщи, не си губи времето. Тя съвестта ще побучи малко и ще кротне, така е в живота. Винаги.:agree: :popcorn: :dunno:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот did » Пон Юли 02, 2007 7:23 pm

kagami написа:За това пак казвам - ще отида, най-малкото за да ми е чиста съвестта.

Точно така, Kagami. Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно. Разбирам те напълно и ви желая успех. Обаче - УМНАТА!

Имам си аз, обаче, някои мои съмнения и въпроси:

Защо ПАК така на парче и на пожар? Днеска ще се протестира за Странджа (щото е актуално), след няколко години като изсекат напълно гората над Карлъка (където карахме през 2004 година след надсвирването в Гела, спомняш ли си?) ще се сети някой да протестира за това, после ще се протестира за нещо друго... Все ще има по 100-200 човека, които ще приемат текущата инициатива емоционално, ще вдигат шум, ще се видят после по новините, ще попишат по форумите...

Преди 4-5 години имаше подобни протести за райони, които после бяха просто отписани от "еколозите". От цялото черноморие остана що-годе нормална само най-южната част, която очевидно след скорошното решение на ВАС също ще иде в кюпа. Останалото, въпреки многото такива протести, вече се бетонира. И Родопите се изсичат, и Странджа се изсича, Пирин почти замина, и Средна Стара Планина се изсича, и на връх Ком писти скоро ще построят... Едни и същи хора контролират всичко това, едни и същи механизми се прилагат, едни и същи пари се въртят, едни и същи политически играчи правят така, че статуквото да се запази въпреки мижавия външен натиск... Това си става по механизъм, който е част от политическата система на България. Срещу този механизъм протестирайте, посочете кои закони позволяват това да се случва, обявете протести срещу факта, че закона за устройството на черноморието умишлено отлежаваше 1 година между 1 и второ четене, при положение че трябва да се приеме за 2 седмици, а накрая го приеха така, че да влизал в сила от 2008 година. Защо никой не протестира, когато се правят ЯВНИ незаконни действия, които има шанс да се оспорят съдебно по съответния ред, а се вдига врява сега за едно решение на ВАС, което ФОРМАЛНО може да се окаже, че е напълно законосъобразно.

Защо еко-организациите не ангажират хора с добра юридическа квалификация, които да потърсят слаби места в системата и не повдигнат тези въпроси по подходящия начин пред Европейските институции? Със сигурност ще има повече ефект. Защо вместо 100 човека, които да лежат на Орлов мост, не се намерят 100, които да заведат дела срещу конкретни решения на конкретни държавни институции, когато очевАдно законите се нарушават? Ама хайде моля да не ми казват, че нямало пари! Ти самата чудесно знаеш, че за подобни инициативи, ако се правят честно и прозрачно, пари се намират под път и над път! Иска се само административна грамотност.

Аз бих се включил в подобен протест (с огромно неудоволствие и само като крайна мярка), само ако има ясни политически искания. В момента няма никакви формулирани конкретни искания, камо ли политически. Да ходя някъде и да протестирам за нещо, което не може никой да ми изпълни, защото и аз не знам какво точно искам... това не е за мене. Вица по-нагоре в темата, който завършва на "квот' дадеш, Бате" чудесно описва сегашните протести.

Не можеш да протестираш срещу решение на съда, ако не можеш да се аргументираш защо то е незаконно. Ако ще се протестира срещу някакво друго решение, ми кажете поне срещу какво протестирате! Поискайте конкретни оставки и съд за конкретни хора, които с действия или бездействие са нанесли някаква вреда. В администрацията били "изгубили" документите, с които можело да се докажат границите на парк "Странджа"... Ами питайте хората в тая АДМИНИСТРАЦИЯ конкретно кой е отговарял за съхранението на тези документи, заведете дело срещу този конкретен човек за престъпна небрежност или к'вото там се сетят юристите.

... уффф. Не ми се пишат фермани. Правете си каквото знаете, но внимавайте да не стане така, че да бъдете използвани за прах в очите на институциите. Щото 2-3 протеста с по 100-200 "еко-активисти" чудесно могат да се използват като аргумент, че това не са проблеми с национална значимост. За обратната теза трудно ще свършат работа.

P.S.
... и да знаеш, т'ва, дето го пиша, не е насочено конкретно срещу тебе; то не е насочено срещу никого. Просто се ядосвам.

P.P.S. докато си напише фермана, цяла дискусия се заформила. :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Юли 02, 2007 7:34 pm

Щото 2-3 протеста с по 100-200 "еко-активисти" чудесно могат да се използват като аргумент, че това не са проблеми с национална значимост. За обратната теза трудно ще свършат работа
. :agree: :agree: :agree:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Пон Юли 02, 2007 7:42 pm

Еколозите на сапун! :(!:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юли 02, 2007 7:43 pm

TOYAGA :agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree: ;) :D
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот dob » Пон Юли 02, 2007 9:18 pm

на днешния протест имаше арестувани
ми не смешно мамка му
Аватар
dob

Рейтинг: 1413

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юли 02, 2007 10:20 pm

Естествено, че ще има като не е разрешен. Честито, господа природозащитници. В Русия не само арестуват, там просто пускат ОМОН. И резултатите са умопомрачителни, ония момчета не се занимават с арести, направо са като римските легиони. Радвайте се, че живеете в БГ. :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот TOYAGA » Пон Юли 02, 2007 10:20 pm

dob написа:на днешния протест имаше арестувани

Евала! :agree: На утрешния - бой и е*ане!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юли 02, 2007 10:22 pm

@TOYAGA: Защо ги лишаваш от српска музика? :)))) :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот TOYAGA » Пон Юли 02, 2007 10:25 pm

За да не им праа кеф... :dunno:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Alien » Пон Юли 02, 2007 11:06 pm

Я, той се завърнал. :) Уелкъм бек. :)

Таковата - по темата:

@дид - :agree:

Само с едно не съм съгласен. Тоест не, че не съм съгласен, ами то се прави:

Защо никой не протестира, когато се правят ЯВНИ незаконни действия, които има шанс да се оспорят съдебно по съответния ред, а се вдига врява сега за едно решение на ВАС, което ФОРМАЛНО може да се окаже, че е напълно законосъобразно.

Протестира се, даже и съдебни дела се водят, които завършват в полза на "лъжещите" закона. За мен беше крайно любопитно какво се случва с Юлен в Банско, колко дела има срешу тях за ОЧЕВИДНО незаконни неща, за такива, които черно на бяло пише, че не може да се правят, а те ги правят, повдига се дело, на което обвиненията биват отхвърляни по невероятни причини. Крайно интересно индийд. Не си спомням как ми отговориха на въпросадали се е завело дело срещу България в Страсбург, мисля, че отрицателно. Друга "Европейска институция" не знам да може да направи нещо. Нооо Юлен ги бОли фара за това, че ще осъдим държавата, както и хората, които прибират парици от тях, за да дават делата в полза на Юлен.

Иначе - мен не ми пука изобщо за Странджа, да правят каквото щат. Места в България, на които да няма цивилизационна простотия, има.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Вто Юли 03, 2007 12:31 am

Alien написа:Иначе - мен не ми пука изобщо за Странджа, да правят каквото щат. Места в България, на които да няма цивилизационна простотия, има.

Леж на тая кълка, леж...

И за черноморието така разправяха, и сега кво? Диви места по морето - нъцки. BTW, честити хотели на Варвара! И голф игрища на Тюленово и Камен бряг! И хотели на Калиакра!

Цялата работа ми напомня за един надпис, написан от свещеник в концлагер - "Мълчахме, когато измъчваха евреите. Мълчахме, когато измъчваха комунистите. Сега, когато дойде нашият ред, няма кой да издигне глас в наша защита".
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Юли 03, 2007 8:10 am

Би трябвало да добавиш и "мълчахме, когато минираха статута на Странджа".
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 03, 2007 8:56 am

PtD написа:... честити хотели на Варвара! И голф игрища на Тюленово и Камен бряг! И хотели на Калиакра!

Честито! По-убаво хотели у Варвара и Калиакра и голф-игрища у Тюленово и Камен бряг, отколко МК у Кремиковци, ЗЦ у Златна Панега и ХК у Девня. Ви е*а у еколозите! :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 03, 2007 8:59 am

TOYAGA написа:
PtD написа:... честити хотели на Варвара! И голф игрища на Тюленово и Камен бряг! И хотели на Калиакра!

Честито! По-убаво хотели у Варвара и Калиакра и голф-игрища у Тюленово и Камен бряг, отколко МК у Кремиковци, ЗЦ у Златна Панега и ХК у Девня. Ви е*а у еколозите! :D
Едното не пречи на другото, а накрая ще си ги имаме и едните и другите. C'est la vie :)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 03, 2007 9:09 am

NovemberCharlie написа:Едното не пречи на другото...

Пий едно кафе и помИсли пак...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 03, 2007 9:14 am

TOYAGA написа:
NovemberCharlie написа:Едното не пречи на другото...

Пий едно кафе и помИсли пак...
Пих рано сабаале и от тогава мИслим. Ти така като гледаш да са затворили нЕкой комбинат, за да построят на негово място хотел? Или да са спрели да строят хотели щото има комбинати?

П.П. След време ще почнем да бутаме и едните и другите, ама не знам дали ще съм жив да го видя.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юли 03, 2007 9:38 am

NovemberCharlie написа:П.П. След време ще почнем да бутаме и едните и другите, ама не знам дали ще съм жив да го видя.

Не :) :D. Никой няма да е :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Atari » Вто Юли 03, 2007 9:51 am

NovemberCharlie написа:Ти така като гледаш да са затворили нЕкой комбинат, за да построят на негово място хотел? Или да са спрели да строят хотели щото има комбинати?

Ами например шефа на КК Албена - Красимир Станев, попречи на мината за манган в с. Църква да разширят добива, както и успява засега да попречи на напиращите инвеститори да вдигат перки из района. Предполагам за нещо такова говори Тояга.
I ain't got nothing to be scared of...
Аватар
Atari

Рейтинг: 1205

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 03, 2007 9:57 am

Atari написа:
NovemberCharlie написа:Ти така като гледаш да са затворили нЕкой комбинат, за да построят на негово място хотел? Или да са спрели да строят хотели щото има комбинати?

Ами например шефа на КК Албена - Красимир Станев, попречи на мината за манган в с. Църква да разширят добива, както и успява засега да попречи на напиращите инвеститори да вдигат перки из района. Предполагам за нещо такова говори Тояга.
Ама да е спрял добивът на манган?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юли 03, 2007 10:01 am

E дай сега да се върнем към каменната ера или да внасяме всичко заради природата? Байка ти нямаше да го има ако не беше прогреса ей ;)

П.П. Изсечете горите, постройте завод за Scott :bawling: :D :rofl:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум