did написа:@Sp3c7r3:
От вайкане, че всички са маскари, няма никаква полза.
bluskanie написа:Требе да се натиснат управиците на местно ниво... не знам как...
Ееее де!Нали не смяташ, че участитето в безрезултатни протести ще ти очисти съветстта? Моля те! Ти си умно момиче и си наясно, че не е това начинът да се постигне ефект.kagami написа:Съгласна съм с did, въпреки че смятам да отида и на този протест. Просто аз съм такъв човек - предпочитам да правя нещо, пък било то и с нищожно малки шансове за успех, отколкото да не правя нищо и да гледам отстрани как нещо хубаво загива.
Но все повече се убеждавам, че тези така наречени екологични организации нарочно НЕ правят нещата както би трябвало да ги правят. Протестите не са на ниво - нито откъм съдържание, нито откъм организация. Реакцията срещу първото решение за отмяна на статута на Страджа също не беше достатъчна (аз не забелязах никаква реакция).
Не ми е приятно да се мъкна с банда хипита, но какъв ми е другият избор - да седя пред монитора и да си чеша пръстите колко било безсмислено да се ходи по протести? След години като не остане декар неизсечена гора в планината ще се чудя къде да си водя децата сред природата и ще си спомням с чувство на вина, че може би нещо все пак е зависело и от мен.
За това пак казвам - ще отида, най-малкото за да ми е чиста съвестта.
kagami написа:Не ми е приятно да се мъкна с банда хипита, но какъв ми е другият избор - да седя пред монитора и да си чеша пръстите колко било безсмислено да се ходи по протести?
Sp3c7r3 написа:оправете си първо собственият дом
kagami написа:След години като не остане декар неизсечена гора в планината
kagami написа:За това пак казвам - ще отида, най-малкото за да ми е чиста съвестта.
След години като не остане декар неизсечена гора в планината ще се чудя къде да си водя децата сред природата и ще си спомням с чувство на вина, че може би нещо все пак е зависело и от мен
kagami написа:За това пак казвам - ще отида, най-малкото за да ми е чиста съвестта.
.Щото 2-3 протеста с по 100-200 "еко-активисти" чудесно могат да се използват като аргумент, че това не са проблеми с национална значимост. За обратната теза трудно ще свършат работа
dob написа:на днешния протест имаше арестувани
Защо никой не протестира, когато се правят ЯВНИ незаконни действия, които има шанс да се оспорят съдебно по съответния ред, а се вдига врява сега за едно решение на ВАС, което ФОРМАЛНО може да се окаже, че е напълно законосъобразно.
Alien написа:Иначе - мен не ми пука изобщо за Странджа, да правят каквото щат. Места в България, на които да няма цивилизационна простотия, има.
PtD написа:... честити хотели на Варвара! И голф игрища на Тюленово и Камен бряг! И хотели на Калиакра!
Едното не пречи на другото, а накрая ще си ги имаме и едните и другите. C'est la vieTOYAGA написа:PtD написа:... честити хотели на Варвара! И голф игрища на Тюленово и Камен бряг! И хотели на Калиакра!
Честито! По-убаво хотели у Варвара и Калиакра и голф-игрища у Тюленово и Камен бряг, отколко МК у Кремиковци, ЗЦ у Златна Панега и ХК у Девня. Ви е*а у еколозите!
NovemberCharlie написа:Едното не пречи на другото...
Пих рано сабаале и от тогава мИслим. Ти така като гледаш да са затворили нЕкой комбинат, за да построят на негово място хотел? Или да са спрели да строят хотели щото има комбинати?TOYAGA написа:NovemberCharlie написа:Едното не пречи на другото...
Пий едно кафе и помИсли пак...
NovemberCharlie написа:П.П. След време ще почнем да бутаме и едните и другите, ама не знам дали ще съм жив да го видя.
NovemberCharlie написа:Ти така като гледаш да са затворили нЕкой комбинат, за да построят на негово място хотел? Или да са спрели да строят хотели щото има комбинати?
Ама да е спрял добивът на манган?Atari написа:NovemberCharlie написа:Ти така като гледаш да са затворили нЕкой комбинат, за да построят на негово място хотел? Или да са спрели да строят хотели щото има комбинати?
Ами например шефа на КК Албена - Красимир Станев, попречи на мината за манган в с. Църква да разширят добива, както и успява засега да попречи на напиращите инвеститори да вдигат перки из района. Предполагам за нещо такова говори Тояга.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 335 госта