пръст, земя, почва... #68

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот PtD » Чет Ное 15, 2007 1:13 am

Добре де, преди да се пусне някакъв продукт на пазара не следва ли да се направи проучване, колко и кои хора ще си го купуват?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Чет Ное 15, 2007 10:12 am

C_Mo написа:
И, с нетърпение, чакам момента родните "състезатели" да започнат да спортуват :)

:agree: Право в целта! :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Ное 15, 2007 10:20 am

C_Mo написа:
airborneone написа:това че дадена стока не се купува, не е причина да се ядосваш , тия дето им е интересно си го купуваме .

Не ме ядосва факта, че не се купува - по-скоро ме натъжават изводите, до които стигам като мисля по темата за байк културата у нас.

... както е тъжен факта, че в България има (вече буренясало) трасе за 4Х , на което освен на състезанията никой не е карал.

... на последното състезание по 4Х в Сопот имаше записани двайсетина "състезатели" - смях!

... не ми се почва с "кънтри кроса" - там е още по-забавно... Добре, че поне на ендуро състезанията се събират малко повече любители - ама и там от години са едни и същи хора.

... обещания за вело алеи или покана за поредното шествие на напушени младежи с тарамбуки - Ха! - Две кофи жълта боя около НДК, а второто винаги завършва с препиване в някоя градинка и кочина от 5литрови ариани. "- Не карам колело щото няма велоалеи..." Не караш колело щото си мързелив гъз!
Не знам кой ще е тоя луд, който да инвестира в подобна инфраструктура. Може и по една хидравлична бариера на входа на алеята (разбира се с персонално дистанционно за всеки байкър), а от двете й страни поне 50см бордюр за да не паркира инвалида с Q7-цата напреко.
А по петте лъча от крайните квартали към центъра сутрин ще се движат общо 6 души... ако е слънчево и топло... иначе двама.

... като имам време ще пиша още, някой от модераторите може да преименува темата на "Размисли и страсти"
:agree:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bluskanie » Чет Ное 15, 2007 10:54 am

PtD написа: ...не следва ли да се направи проучване

То има отдели, дето се занимават с това... с големи бюджети :)

Чини ми се, че да се скъсаш - не можеш да очакваш огромни продажби на МТБ списание в България, в момента... съответно няма смисъл да проучваш каквото и да било.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Чет Ное 15, 2007 11:15 am

в момента
да очакваш що-годе големи продажби на каквото и да е
списание
в което няма снимки на някоя фолк-звезда
по гол дирник
и 28 фешън съвета
е просто безпочвено
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Чет Ное 15, 2007 12:01 pm

@C_Mo: :agree:
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Ное 15, 2007 12:07 pm

bluskanie написа:Чини ми се, че да се скъсаш - не можеш да очакваш огромни продажби на МТБ списание в България, в момента

Скоро няма и да се промени докато е масово явлението "мрън, мрън, 10 лева, ужас"...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот outfaced » Чет Ное 15, 2007 12:53 pm

did написа:@C_Mo: :agree:

само не разбрах що намесва велоалеите ... те нямат нищо общо със сериозните байкъри. Те са си за хора, който им е писнало от автобуса/маршруктака и иксат да стигнат по бързо от А до Б в града. Последните може да карат някви пълни трошляци и никога да не са стъпвали на черна пътека ...

иначе тя фенщината към байкспорта не се изразява само в каране ... на теория би трябвало феновете да са повече от карачите. Що обаче последните не купуват списания :dunno: ... причини много (не е само цена)

за да не го приемате толкова лично вижте какво стана със списание РИТЪМ,
където феновете са много повече.

Аз лично бях голям фен на Ритъм ... обаче времената се менят. Вече почти не чета нищо информационно на хартия. Дори и КАПИТАЛ-а дет ми идва на хартия, пак в нета го чета. Не че печатните издания нямат чар ... обаче заместителите са прекаленно много и прекаленно агресивни и само на един клик разстояние.
Аватар
outfaced

Мнениеот naso » Чет Ное 15, 2007 12:58 pm

пък и тоя народ да го еееа щом е заспал и не му се кара колело а само му се пуши трева...някой опитва ли се да го поразбуди,че то хората са прости и им трябва манипулация понякога да им се отворят очите,щото май и будителите мрънкат.Трябват действия.

Симо относно 4х-а.....Преди като карах trial в самото начало като се учехме и бяхме една шепа народ 10-тина човека из цялата страна и когато се направи първото състезание участваха 9 човека зорлем.След това състезание се направиха доста такива къде ли не в доста градове 2-3 години това нещо се развиваше демонстрираше,показваше се на хората направихме сайт филмчета снимки... и сега на състезание под 30 човека,на доста по-високо ниво от онез 9 преди,няма и продължават да се въдят.Да по-лесно е да направиш трасе за trial във всеки град от колкото за 4х,но това е само пример.;)Схемата е същата.:)Пък и неможеш да очакваш на първата година народа да се изпотрепе кой да кара по-напред.Няма го навика.Пък и кой е карал 4х преди?! освен тея 20 човека... никой! :dunno:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот bikerider » Чет Ное 15, 2007 2:37 pm

outfaced написа:иначе тя фенщината към байкспорта не се изразява само в каране ...

А в какво, в гледане на филми, маане на пуканки и цъкане тоа как са претрепа ли?
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Ное 15, 2007 3:01 pm

Цитат от една друга тема:

Teodor40 написа:Мен как всичко почети ми е ясно, без много много да чета? Колкото и да го дъвчете хората са си го казали"Око да види, ръка да пипне" и всичко си идва на мястото в обърканото съзнание на зеления.

Как да му продадеш списание, като той почети всичко си знае и без четене.

По принцип Teodor40 е голям пропагандатор на четенето и нищо против него не мога да имам, дума да няма! Фен съм му даже, щото в 38 негови поста е написал "почети", с което явно призовава народа да чете, ама никой не го слуша. Който не вярва - search.

Препоръка към издателите:

Ако искате тираж, наблягайте на картинките. Може да краднете идеи от Bike girls. Може да направите и притурка с DVD или нещо подобно, все едно какво, само да не е написано с букви, а да е шарено, екстремно и да издава звук Dolby surround 5.1. Абе направо може да главите Batman за главен редактор.

Ако, обаче, държите да е "от карачи за карачи", ще трябва да си внесете отнякъде карачи, които обичат да четат.
Последна промяна did на Чет Ное 15, 2007 3:14 pm, променена общо 1 път
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Чет Ное 15, 2007 3:04 pm

bikerider написа:
outfaced написа:иначе тя фенщината към байкспорта не се изразява само в каране ...

А в какво, в гледане на филми, маане на пуканки и цъкане тоа как са претрепа ли?

има и такива ... карат малко и през останалото време се кефят на "майсторите" и обсъждат. То все едно всички футболни фенове ритат по цял ден ... че аз най големите фенове дет познавам, дет си купуват по два вестника за футбол на ден и знаят всичките мачове, не са барвали топка от младините си :)
Точно от такива може да очакваш, че със сигурност ще купят списание ... щот тва им е част от идеята,хобито, кефа и модата.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Nymphetamine » Чет Ное 15, 2007 4:00 pm

bikerider написа:Скоро няма и да се промени докато е масово явлението "мрън, мрън, 10 лева, ужас"...

Не всички сме паралии като тебе, явно. Шо не ми купиш едно, а?...
Бааахти... все ше се намери някой дамръка и критикува. Имам по-важни неща да купувам с тия 10лв. от списание. При все това, има доста онлайн вело-четива...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Shady™ » Чет Ное 15, 2007 4:11 pm

Абе а неможе ли някак си да се организира/направи някакъв фонд за правене/поддържане на съоръжения... :confused: и да се почне от някъде развиването на "културата". То като няма къде да се кара - как да има интерес и към скъпи части и към лъскави списания ?

"Get your mates together, get the spades out and start digging, you know that you’re worth it."
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Jabsco » Чет Ное 15, 2007 4:17 pm

Как да няма.Ето той си го каза.Един байкпарк има и е празен.После се оплаквате, че няма къде да карате.Верно, че като сме деца не може да ходим до майната си сяка седмица, но не пречи някой ден да се организирват хората и да ходят до там.Просто желанието за каране явно е по-малко от това за мрънкане.И на Витоша да се направи специално нещо за няколко месеца ше замине, защото няма да има поддръжка, а повечето искат на готово да карат без да плащат за тва, че друг им е копал.
Аватар
Jabsco

Рейтинг: 1925

Мнениеот screamBoy » Чет Ное 15, 2007 8:36 pm

модалността на времето вече е такава, че компотите с нет са актуалния информационен канал, така че ако се направи интернет списание Dirt и то струва 10лв на 2 месеца със сигурност ще има достатъчен тираж

като тук тираж е по-скоро потребление
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот Zink » Чет Ное 15, 2007 9:29 pm

did написа:Препоръка към издателите:

Ако искате тираж, наблягайте на картинките. Може да краднете идеи от Bike girls. Може да направите и притурка с DVD или нещо подобно, все едно какво, само да не е написано с букви, а да е шарено, екстремно и да издава звук Dolby surround 5.1. Абе направо може да главите Batman за главен редактор.

Ако, обаче, държите да е "от карачи за карачи", ще трябва да си внесете отнякъде карачи, които обичат да четат.

Did, в случая май не си много наясно, защото Dirt е най-голямото европейско списание за downhill, издавано в Англия. И не е като да няма тираж по света. Освен това самото списание не е толкова пълно толкова с техническа информация, олкото с репортажи от състезания, профили на атлети и тн.

Проблемът с малкия интерес към него в България може би се корени в това, че тук по-голямата част от колоездачите не се интересуват чак толкова от престижни състезания в чужбина и от тренировки. А това е лошо, защото е крайно време да има и български професионален планински колоездач.
True Riders Team
Zink

Мнениеот Krismars » Чет Ное 15, 2007 9:44 pm

Добре бих си го зел, или направил партия с някой друг да го зема, ама факта че трябва да давам около 15 лева не ме радва, тъй като не всички живеят в София. Евентуално ако изпращате броеве всеки месец към представителите на БАС за града бих си го купувал, тука говоря много на изуст, защото скоро не съм ходил до Велос и незнам дали го няма там, ама ако греша нека някой ме поправи, че да тичам да си го зема.
Аватар
Krismars

Мнениеот bikerider » Пет Ное 16, 2007 2:37 am

outfaced написа:
bikerider написа:

има и такива ... карат малко и през останалото време се кефят на "майсторите" и обсъждат. То все едно всички футболни фенове ритат по цял ден ... че аз най големите фенове дет познавам, дет си купуват по два вестника за футбол на ден и знаят всичките мачове, не са барвали топка от младините си :)
Точно от такива може да очакваш, че със сигурност ще купят списание ... щот тва им е част от идеята,хобито, кефа и модата.

Е точно Дърт май на такива няма да им е особено интересен... както се и вижда. На теория може и да си прав, но на практика забравяш средната възраст на "феновете", както и паричните им постъпления. Колегата Nymphetaminе е показателен пример.

@Nymphetamine: Предсказуем си :) Щом е такава работата и си толкова беден, а аз толкова богат, още щом се върна в София, ще отделя огромната сума от 20лв и ще ти пратя един брой, белким остане и за внуците ти :)
Но ако не си разбрал - тук не става изобщо дума за теб и не си ти в центъра на темата ;)

След такова изказване като твоето за мен Симо вече не е прав - той е абсолютно прав.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Ное 16, 2007 6:23 am

Никой не отговори на въпроса, не трябва ли да се направи проучване на пазара *ПРЕДИ* да се произведе продуктът?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Пет Ное 16, 2007 8:19 am

и как да се направи точно това проучване???
защото за разните сирена, салами и видове автомобили ми е ясно как става
ама точно в случая
освен метода "проба-грешка"
не се сещам как може да стане

Аватар
kotka12

Мнениеот ddevil » Пет Ное 16, 2007 11:39 am

@Krismars:
Принципно всичко, което съм поръчвал от райдспот е идвало с безплатна доставка(за продукт на стойност от 15лв най-малко и нагоре). Пък и окей, 5лв доставка да платите-щом ще сте 2-ма тва по 2.5лв ще прави на човек. Накратко едно всеобщо признато списание ще ви излезе по 7.5лв на човек :bigeyes:
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот airborneone » Пет Ное 16, 2007 12:11 pm

kotka12 написа:и как да се направи точно това проучване???
защото за разните сирена, салами и видове автомобили ми е ясно как става
ама точно в случая
освен метода "проба-грешка"
не се сещам как може да стане

Ти направо отрече маркетинговите проучвания в България.....?!
Въпреки, че се сещам още от сега за няколко "грешки" в изследването(изкривяване на отговорите, очаквания на изследователите), това не означава , че не може да се придобия представа за търсенето на такова едно списание.
п.п.
Решение , към дърт трябва да има притурка не с лепенки на рам, ами с бг фолк диви!
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bluskanie » Пет Ное 16, 2007 1:05 pm

PtD написа:Никой не отговори на въпроса, не трябва ли да се направи проучване на пазара *ПРЕДИ* да се произведе продуктът?

Не е необходимо да се влагат средства за нещо, което си е по дифолт с трудна печалба... в България... сега...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Проучване...

Мнениеот C_Mo » Пет Ное 16, 2007 1:12 pm

В случая не става въпрос за бизнес, а за предоставяне на възможност на онеправдания български байкър да прочете нещо читаво по темата.
Аватар
C_Mo

Re: Проучване...

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Ное 16, 2007 2:09 pm

C_Mo написа:В случая не става въпрос за бизнес, а за предоставяне на възможност на онеправдания български байкър да прочете нещо читаво по темата.
Ако може да чете на английски. ;) C_Mo, чудесно, че се опитвате да предоставяте информация и да осигурите достъп до това списание, но.... за съжаление 10 лв.+английски+българска реалност са голяма пречка пред разпространението на списанието.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Пет Ное 16, 2007 2:18 pm

Да, това че куцо и сакато използва думички като куул, фуул и кви ли не други бул...шитс, не значи, че биха преглътнали тъй лесно родната английска реч омайна сладка ;)
Макар че според мен езикът в случая не е най-големия проблем, нито пък цената. Другаде са причините, чини ми се.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пет Ное 16, 2007 4:00 pm

PtD написа:да се произведе

:confused::confused:

ало, ало, пълния член - "продуктът"? : )
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Пет Ное 16, 2007 5:03 pm

airborneone написа: Ти направо отрече маркетинговите проучвания в България.....?!

никак даже
не съм се изразил точно явно
имах предвид
че е прекалено специфично
факторите са много
1.спорт, който нее чак толкова разпространен
и е относително нов
2.английски език
3.възрастова група на читателите
4.достъпност - не е като да го има на будката до нас

Аватар
kotka12

Мнениеот Admin » Съб Ное 17, 2007 12:34 pm

@THEZOGGO
Прав си, засрамвам се и изтривам постовете, засягащи граматиката, барабар с моя :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум