Тази тема е неизчерпаема, има ситуации породени от олигофрения или от мал шанс във всички групи от участниците в движението. Аз лично си карам в София, така се придвижвам примерно до работа. Самия аз създавам глупави ситуации понякога поради това че бързам или съм нетърпелив или съм бил провукиран и тнт. Като цяло от скромния си опит и не толкова скромния късмет мога да споделя следното:
1. Предпочитам тротоарите пред асвалта, но това като цяло забавя придвижването и увеличава шанса да удариш някоя "муха без глава".
2. Когато карам по улица, винаги в дясно и не съвсем лепнат до бордюра, главата като чиния на булсат постоянно се върти да хваща по добре. Също да се избягват слушалки, те заглушават приемането на телевизията.
3. По булеварди винаги в дясната лента, но почти в средата на платното, да няма как да ме задминат без да се престроят, вярно като те разминават четеш по устните. че нещо за роднините говорят, но като се почешеш със средния пръст по каската вскички са доволни
4. През тунели не минавам(особено този на китайския квартал, всеизвестен факт е сериозната концентрация на лумпели в Ляо Лин, там на приятелка й метнаха една бутилка с минерална вода право в предното колело

)
5. Подлез ползвам само ако има рампа, в противен случай пресичам кръстовището, но без ляв.
6. Внимавам с бакшиши (особено по-зелените, дето вечер само зъбите им се виждат, те повечето са без документи даже) и патрулки, които или си правят каквото си пожелаят или са до толкова малоумни, че да решат да се пое...т с теб.
7. Сериозно внимание изискват подземни гаражи (карайки по тротоара), от там изкачат по наклона, без да подозираш, както и те за теб.
8. Понеже пътувам по алеята на Борис, там всички квъстовища са хипер рискови, изискват ако не да слезеш от колелото, то да минеш бавно и да гледаш на всички посоки. По тези кръстовища в пиковите часове особено, няма правила. Ръгат се отвсякъде, правят барикади,минават на червено в последния момент....Пресен пример от сутрината, но вече достатъчно се ядосвах!
9......
Много писане стана, а както казах темата е неизчерпаема.