to be doored

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 23, 2004 4:26 pm

[quote="тучо чучо"]

[quote="xtr"]

[quote]Минава се точно над тунела.
[/quote]

Да, чудно! И се пресича влаковата линия без прелез...:xx(:

[/quote]

мен ми е по-безопасно отколкото трафика вътре!!! Е пресичам линията в правия и участък (изхода откъм Вардар в моето описание) където имам ясна видимост на километър поне от релсовия път. Горе на завоя на ж.п. трасето точно над тунела дето се пада е гадно наистина откъм видимост !

Шофьори са ми казвали че първите 20-50 метра на метра в тунела карат на "сляпо" особено лятото когато навън е як пек и те са тъмни очила ....
Ти от коя част на Люлин караш към центъра?
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот MOD » Чет Сеп 23, 2004 6:22 pm

@jivkonik -
Идеята ти е добра и вече е факт
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот AgentOrange » Чет Сеп 23, 2004 10:46 pm

[quote="тучо чучо"]

[quote="xtr"]

[quote]Минава се точно над тунела.
[/quote]

Да, чудно! И се пресича влаковата линия без прелез...:xx(:
@all
Аз минавам всеки ден през тунела - целогодишно, по два пъти на ден, от пет години насам. Уверявам ви, че не е толкова страшно, колкото го изкарват някои. Минаването отгоре крие не по-малко рискове, първо заради влаковата линия, и второ, заради циганите, които са в изобилие, както при края на бул. Ал. Стамболийски, така и в Гевгелийски квартал. Да не говорим за Западния парк.
Всеки може да прецени сам за себе си, кое е по-рисково. Аз минавам отвсякъде: когато бързам - през тунела, когато ми се иска нещо различно от тунела - отгоре.
[/quote]

През тунела аз лично карам само когато вече се е мръкнало (факторът "цигани") или когато в парка е яка кал. Преминаването през него от дясната страна в посока центъра е особено рисково, защото почти винаги има течащи води и локви, през които ако искаш да не минаваш трябва да караш едва ли не по средата на платното... На връщане (към Люлин) можеш да караш почти до бордюра и рисковете са на що-годе приемливо ниво, но при всички положения продължаваш да гълташ концентрирани изгорели газове.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Re: to be doored

Мнениеот hipokratov » Пет Апр 12, 2013 1:09 pm

Тази тема е неизчерпаема, има ситуации породени от олигофрения или от мал шанс във всички групи от участниците в движението. Аз лично си карам в София, така се придвижвам примерно до работа. Самия аз създавам глупави ситуации понякога поради това че бързам или съм нетърпелив или съм бил провукиран и тнт. Като цяло от скромния си опит и не толкова скромния късмет мога да споделя следното:
1. Предпочитам тротоарите пред асвалта, но това като цяло забавя придвижването и увеличава шанса да удариш някоя "муха без глава".
2. Когато карам по улица, винаги в дясно и не съвсем лепнат до бордюра, главата като чиния на булсат постоянно се върти да хваща по добре. Също да се избягват слушалки, те заглушават приемането на телевизията.
3. По булеварди винаги в дясната лента, но почти в средата на платното, да няма как да ме задминат без да се престроят, вярно като те разминават четеш по устните. че нещо за роднините говорят, но като се почешеш със средния пръст по каската вскички са доволни :rofl:
4. През тунели не минавам(особено този на китайския квартал, всеизвестен факт е сериозната концентрация на лумпели в Ляо Лин, там на приятелка й метнаха една бутилка с минерална вода право в предното колело :crazy: )
5. Подлез ползвам само ако има рампа, в противен случай пресичам кръстовището, но без ляв.
6. Внимавам с бакшиши (особено по-зелените, дето вечер само зъбите им се виждат, те повечето са без документи даже) и патрулки, които или си правят каквото си пожелаят или са до толкова малоумни, че да решат да се пое...т с теб.
7. Сериозно внимание изискват подземни гаражи (карайки по тротоара), от там изкачат по наклона, без да подозираш, както и те за теб.
8. Понеже пътувам по алеята на Борис, там всички квъстовища са хипер рискови, изискват ако не да слезеш от колелото, то да минеш бавно и да гледаш на всички посоки. По тези кръстовища в пиковите часове особено, няма правила. Ръгат се отвсякъде, правят барикади,минават на червено в последния момент....Пресен пример от сутрината, но вече достатъчно се ядосвах!
9......
Много писане стана, а както казах темата е неизчерпаема.
Аватар
hipokratov

Рейтинг: 1180

Re: to be doored

Мнениеот Slade » Пет Апр 12, 2013 5:20 pm

Малее тя верно е неизчерпаема темата, но откъде я изкопа? Те половината дето са писали може вече да не са сред живите (извинявам се на тия, които ще се засегнат от черния хумор).
Точно на кръстовищата с алеята на Борис почти всеки път се налага да се раздавам максимално... откъм псувни и грозни жестове. Имат късмет, че не владея траял пинизи, иначе щях да си ги тренирам върху тия дето се изнасят от локалното в кръстовището пред алеята (забранено отвсякъде).
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Предишна

Назад към Общ форум