bdz43r написа:Алтернативите не са конкурентноспособни...

stroker написа:@Някой да е казал че е скъпо?Аз се противя че дигат цената само за нас!!!
@байкрайдер Моля те ми обясни с какво амортизираме лифта!
C_Mo написа:Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка.
TheAnimal написа:боята на колелото ми излиза значително по-съпа , от тази на една седелка
25thframe написа:Така е, ако става дума за една седалка, но нe ползваш лифта само ти, и не се возиш само на една седалка, нали?
C_Mo написа:Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка.
PtD написа: Ама да му пригласяме и да викаме "евала, браво", някак си не е в наш интерес.
PtD написа:C_Mo написа:Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка.
Хм. Нали не твърдиш, че всяко качване нанася щети за 2 лева
А че планинското колоездене е скъпо удоволствие - ами не, не е скъпо. За нормална държава с нормални приходи.
Нека да направим и едно малко сравнение - миналата година в Леоганг лифтът ми струваше 80 евро за 4 дни. Това прави по 40 лева на ден. За перфектен бърз кабинков лифт със специално оборудвани места за колела - нито ти се дере колелото, нито може да си го изпуснеш, нито да паднеш. Помощният персонал също е значително повече. И не взима по 300 лева на месец, а доста повече. За Драгалевския лифт и 10 лева карта на ден са много.
Че собственикът е решил да дере кожи по стар български обичай - това си е негово право. Ама да му пригласяме и да викаме "евала, браво", някак си не е в наш интерес. Който може - ще си урежда алтернативен транспорт. Който не може - да му мисли.
bikerider написа:Не е предвиден за такова нещо и затова няма съоръжение за колела ...
bikerider написа:Като искаш да го ползваш за други цели си плащаш.....
C_Mo написа:Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка

rarekin написа:Първо да попитам колко от вас знаят за подобни съоръжения, при които туристическите пътеки и тези за МТБ (специално за DH) са дублирани? Говорим за държави, където има правила и пр. И ако може да бъдете по-специфични за конкретни места в конкретни държави.
rarekin написа: Прави ми впечатление, че се разсъждава от гледна точка на свършения факт.
rarekin написа:Въпроса ми е: Защо, след като няма съоръжение за колела, се допуска качването на колела?
rarekin написа:T.e. заплащането на по-висока/каквато и да е сума компенсира за непригодността на съоръжението.
C_Mo написа:Както с всичко друго цените ще се доближат до европейските много преди доходите ни или качеството на съответните услуги
Все още сме прекалено малко за да можем да изискваме и да очакваме някой да се съобразява с нас.
bikerider написа:не виждам какъв е проблема да ги плащам на Драгалевци

това ми се вижда нещо съвсем нормално на фона на икономическата криза

Editor написа:пък кикон, като иска да спести някой друг лев, да си стои в къщи.
vpravov написа:велосипедистите на "драгалевския" се ползват с привилегията да не чакат на дългите опашки, а минават директно отпред. ..... За мене лично, дори само това, е достатъчна причина да приема новите цени
PtD написа:Аз пък виждам и затова не смятам да ги плащам
PtD написа:П.П. не разбирам точно, повече ток ли се изразходва за качването на колела
Прави ми впечатление, че се разсъждава от гледна точка на свършения факт.
Вероятността увеличението на цените да се трансформира в по-добро качество на услугата на мен ми се вижда минимална.
И ако държавните органи решат да спазват закона ще има и по някоя-друга глоба за нерегламентирана строителна дейност в природен парк :]Stancho написа:хванете 10 човека по 1 лопата и за 3 недели ще има още една пътека...
Първо, от чисто заяждане, писането по клавиатура не може да се сравнява с копеането по количество изразходвани калории. Второ - мястото не е предвидено за такива цели. То е място, където туристите да могат да се разходят, да отпочинат, при това без да треперят в кой момент от завоя ще излети някой "ненормалник" (в очите на не-байкър), който не е ясно ще спре ли навреме, дали няма да отнесе теб, семейството ти, кучето ти... Само в защита на горното ще спомена, че си приказвах с един даунхилър, който спомена, че често, като излиза на разходка пеш си прави майтапа да извика "оп-оп-оп", като настигне туристи и да се наслаждава на скоците, с които се разбягват от пътеката. Идеална почивка, нали?Stancho написа:На Драгалевци ако не си го направим подходящо за каране - няма кой да го направи, затова вместо да се оплакваме (и аз включително) дайте да се съберем и да направим нещо. С тея сили дето хабим да трошим клавиатури във форума, щяхме да изкопаеме 3 пътеки вече...
Защо никой не каза нещо за това мнение?vpravov написа:велосипедистите на "драгалевския" се ползват с привилегията да не чакат на дългите опашки, а минават директно отпред. ..... За мене лично, дори само това, е достатъчна причина да приема новите цени
Antares написа:То е място, където туристите да могат да се разходят, да отпочинат...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта