Нови цени на лифта на Драгалевци от 1.5.2009

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Нови цени на лифта на Драгалевци от 1.5.2009

Мнениеот stroker » Сря Май 06, 2009 11:34 am

Цекооо минеев пеедерасс,педерассс...
Просто вече Сопот въобще не ми се вижда далече.
Глупаците от от витоша "спи" вместо да копират малко от Шамбала(които със същия стар лифт,неколко лопати,дървета и т.н) са направили страхотно място за МТБ,парапланеризъм и други екстремни спортове гледат как да прогонят хора като нас които независимо от сезона сме горе и даваме парите за лифта.Да не говорим че драгалево е на 10 мин от двумилионнен град и със сигурност ако се направи нещо подобно възвращаемостта на вложените им средства ще бъде много по бързо и в пъти повече от колкото при Шамбла например.
Въпреки че ги пиша тея неща занм че на цецко му дреме на кура за нас и че така или иначе петък събота и неделя лятото е ебаси навалицата на драгалево от псевдо туристи, които се качват налифта слизат на Бай кръстьо или Голи връх развъртат кебапчета с шуменско студено и после аидии пак на лифтчето....
Знам че е безмислено, но просто ме е яд като знам в какво може да се превърне витоша за практикуване на нашия спорт...
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот kikon » Сря Май 06, 2009 11:37 am

bdz43r написа:Алтернативите не са конкурентноспособни...

Според мен много бързо и те ще станат конкурентно способни...

И кво стана, май месец няма нито Витоша, нито Сопот... май ще се ходи на Безбог :eyebrow:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Рейтинг: 2000

Мнениеот C_Mo » Сря Май 06, 2009 12:08 pm

Моля да си вдигнат ръката тези, които мислят, че спускането е евтин спорт.

Всички вие си пуснете колелата и екипировката (за по няколко хиляди лева) за продажба и си купете по едно XC колело, с което ден каране ще ви излиза толкова, колкото може да изядете и изпиете.

Чакам с нетърпение лифта да стане 20-30 на ден, за да сте принудени да се вдигнете събота сутринта и да отидете да карате на място където не се спира през 20м за да не отнесеш семейство с малки деца, където персонала на лифта не те гледа все едно ти прави услуга, че си там, където хората инвестират в условия за каране.

До тогава се радвайте, че управата на парк Витоша спи иначе одавна да са глобили копачите (колеги, благодаря за саможертвата - новото трасе е приятно за каране!)
Аватар
C_Mo

Мнениеот 25thframe » Сря Май 06, 2009 12:39 pm

@ C_Mo : :agree:

не се сещам къде го беше казал Admin, за да го quote-на, затова по спомен : "Карате колела за по няколко хиляди лева, а се оплаквате от цените", или това което did каза за Jump The Bag...............

Цената не е висока, и не виждам защо се оплаквате, при положение че цените на абсолютно всичко се вдигнаха.

Със здраве!
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот stroker » Сря Май 06, 2009 1:03 pm

@Някой да е казал че е скъпо?Аз се противя че дигат цената само за нас!!!
@байкрайдер Моля те ми обясни с какво амортизираме лифта!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Май 06, 2009 1:53 pm

Вече на Сопот има трасе, което ми харесва адски много!
Да не говорим за десетките пътеки там....
:)
По принцип избягвам да карам на Драгалевци, освен когато нямам друг избор.... :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот C_Mo » Сря Май 06, 2009 3:55 pm

stroker написа:@Някой да е казал че е скъпо?Аз се противя че дигат цената само за нас!!!
@байкрайдер Моля те ми обясни с какво амортизираме лифта!

Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка.

И за да отговоря на въпроса 'защо не модифицират седалките за колела"... Ако отидеш с пачка, която да покрие модификацията и последващите плащания за инспекция след модификация извън техническата спецификация на лифта никой няма да те върне.
Аватар
C_Mo

Мнениеот TheAnimal » Сря Май 06, 2009 4:11 pm

C_Mo написа:Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка.

пффф, по-добре да беше си мълчал!!!
боята на колелото ми излиза значително по-съпа , от тази на една седелка
няма равновесие цена, качество , услуга ...
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот 25thframe » Сря Май 06, 2009 4:30 pm

TheAnimal написа:боята на колелото ми излиза значително по-съпа , от тази на една седелка

Така е, ако става дума за една седалка, но нe ползваш лифта само ти, и не се возиш само на една седалка, нали? :peace:
Аватар
25thframe

Мнениеот Stancho » Сря Май 06, 2009 6:00 pm

Няма да съм доволен от това, че ще давам повече пари, но все пак МТБ-то си е скъпо удоволствие. И чесно казано след няколко дена с колегите от Пирдоп предпочитам да дам малко повече за лифт, отколкото да бутам няколко часа за едно спускане... Който не му изнася - да ходи на златните мостове с маршрутка 10 (взимаха ни на мен и един приятел по 5 лв. на качване, но при празни маршрутки).
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот TheAnimal » Сря Май 06, 2009 6:13 pm

25thframe написа:Така е, ако става дума за една седалка, но нe ползваш лифта само ти, и не се возиш само на една седалка, нали? :peace:

този лифт принципно го използвам само като турист :)
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот PtD » Сря Май 06, 2009 8:37 pm

C_Mo написа:Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка.

Хм. Нали не твърдиш, че всяко качване нанася щети за 2 лева ;)

А че планинското колоездене е скъпо удоволствие - ами не, не е скъпо. За нормална държава с нормални приходи.

Нека да направим и едно малко сравнение - миналата година в Леоганг лифтът ми струваше 80 евро за 4 дни. Това прави по 40 лева на ден. За перфектен бърз кабинков лифт със специално оборудвани места за колела - нито ти се дере колелото, нито може да си го изпуснеш, нито да паднеш. Помощният персонал също е значително повече. И не взима по 300 лева на месец, а доста повече. За Драгалевския лифт и 10 лева карта на ден са много.

Че собственикът е решил да дере кожи по стар български обичай - това си е негово право. Ама да му пригласяме и да викаме "евала, браво", някак си не е в наш интерес. Който може - ще си урежда алтернативен транспорт. Който не може - да му мисли.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот hlebarka » Сря Май 06, 2009 9:14 pm

PtD написа: Ама да му пригласяме и да викаме "евала, браво", някак си не е в наш интерес.

Чий интерес? Не всички карат на Драгалевци. Не всички карат ДХ, а и там не става за каране на ДХ. :)

Витоша вероятно ще се развива за каране на ски, спускане като бял човек можеш да караш на Сопот, явно това е положението.

А и лифта не е поскъпнал чак толкова.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот C_Mo » Сря Май 06, 2009 9:21 pm

PtD написа:

Хм. Нали не твърдиш, че всяко качване нанася щети за 2 лева ;)

А че планинското колоездене е скъпо удоволствие - ами не, не е скъпо. За нормална държава с нормални приходи.

Нека да направим и едно малко сравнение - миналата година в Леоганг лифтът ми струваше 80 евро за 4 дни. Това прави по 40 лева на ден. За перфектен бърз кабинков лифт със специално оборудвани места за колела - нито ти се дере колелото, нито може да си го изпуснеш, нито да паднеш. Помощният персонал също е значително повече. И не взима по 300 лева на месец, а доста повече. За Драгалевския лифт и 10 лева карта на ден са много.

Че собственикът е решил да дере кожи по стар български обичай - това си е негово право. Ама да му пригласяме и да викаме "евала, браво", някак си не е в наш интерес. Който може - ще си урежда алтернативен транспорт. Който не може - да му мисли.

Разбира се, че не твърдя подобно съотношение амортизация/цена, но е факт че амортизираме лифта повече от туристите.

Както с всичко друго цените ще се доближат до европейските много преди доходите ни или качеството на съответните услуги - кофти факт, на който не му харесва отива да кара другаде - не е като да няма възможности.

Все още сме прекалено малко за да можем да изискваме и да очакваме някой да се съобразява с нас. Когато има 50-100 карачи всеки уикенд готови да дават 40лв/ден за карта ще има и трасета и ще се возим в кабинките на Симеоново. Вервайте ми! ;)
Аватар
C_Mo

Re: Нови цени на лифта на Драгалевци от 1.1.2009

Мнениеот rarekin » Сря Май 06, 2009 9:53 pm

Тък като за момента тематиката ме засяга до известна степен, а и съм ползвател на планината/лифта и по други начини, освен с колело, ще си позволя няколко коментара.

Първо да попитам колко от вас знаят за подобни съоръжения, при които туристическите пътеки и тези за МТБ (специално за DH) са дублирани? Говорим за държави, където има правила и пр. И ако може да бъдете по-специфични за конкретни места в конкретни държави .

Прави ми впечатление, че се разсъждава от гледна точка на свършения факт. Щом нещо е така, както е, то това нещо е правилно и на тази база се правят свързани изказвания, които са противоречиви и които не третират проблема.

bikerider написа:Не е предвиден за такова нещо и затова няма съоръжение за колела ...

Въпроса ми е: Защо, след като няма съоръжение за колела, се допуска качването на колела?

bikerider написа:Като искаш да го ползваш за други цели си плащаш.....

T.e. заплащането на по-висока/каквато и да е сума компенсира за непригодността на съоръжението.

Убийствена логика е, че посредством вдигането на цените, ще се оправдае използването на лифта за непригодни цели. Основна посочена причина тук е амортизирането на седалките, които така или иначе не са пригодени за тази цел. Какво излиза? Цеко Минев е пръв защитник на правилното използване на лифта т.като посредством действията си намалява нерегламентираната му употреба. Или друго - прилага се някаква икономическа логика ( повече търсене - по-високи цени при положение, че "Витоша ски" е монополист) , но тя е базирана на грешната презумпция, че след като имаме установила се ситуация, то тя е ОК и не създава предпоставки за проблеми за в бъдеще.
Оттук следва и логичното, което ще стане: тъй като употребата на лифта е нерегламентирана (по технически причини) икономическата логика ще върви еднопосочно т.е. ние ще ви вдигаме цените, защото сме монополисти, а вие, от друга страна няма да изисквате нищо в замяна - и без това ползвате съоръжението незаконно (по определени критерии, не по новите тарифи на "Витоша ски").
Вероятността увеличението на цените да се трансформира в по-добро качество на услугата на мен ми се вижда минимална. От тази гледна точка не виждам причини да има увеличение, което да е насочено специфично към колоездачите. Бих приел по-високата цена да се изрази в по-често боядисвани седалки, допълнителни съоръжения за колела и т.н., но това е само пожелателно и извън основния проблем, който според мен е, че, тъй като няма създадени условия за безопасно ползване на пътеките под лифта от спускачите, не би трябвало изобщо да е позволено ползването на съоръжението за целите на МТБ Downhill -а. Просто Витоша не е място за това и това рано или късно ще бъде узаконено. Надявам се да не става по обичайния начин за България - след като каруцата се обърне и заклеймяване на иначе хубав спорт в очите на обществото.

Сега другото:

C_Mo написа:Обърни внимание колко боя има останала по седалките там където закачаме колелата на педал или седалка и ми кажи след качването на кой турист седалката е готова за пребоядисване... нали няма нужда да ти обяснявам защо е важна боята и колко струва да се смени една прогнила от ръжда седалка

Тъй като проблема с цените не е само на колоездачите, макар че има и конкретно насочени към тях действия, мисля да ти обърна внимание върху факта, че най-малкия проблем на поддържането на лифта е това да се подновява боята на седалките. Да не говорим, че съвсем не е задължително седалките да ръждясат, но това е друга тема. В този лифт не са правени инвестиции от много години и увеличенията които се случиха , откакто "Витоша ски" взе съоръженията, с НИЩО не се оправдават. Напротив, многократно е ставало дума за проблемите с пропускателните режими, отношението на персонала, работното време и техническото състояние (мда, седалки оцапани с масло, заради които почти ново яке от GTX XCR беше направено на мармалад), които се дължат на същото , на което се дължи и възможността на DH -рите да ползват Витоша - тотална липса на правила.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот vpravov » Сря Май 06, 2009 10:14 pm

Защо ми се струва, че в натоварените дни, велосипедистите на "драгалевския" се ползват с привилегията да не чакат на дългите опашки, а минават директно отпред. Така ли е или греша? Аз лично съм го правил повече от веднъж, през последните години. За мене лично, дори само това, е достатъчна причина да приема новите цени! :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот C_Mo » Сря Май 06, 2009 11:02 pm

@rarekin

извинявай за липсата на отговор, но по-задълбочена дискусия ще е загуба на време за всички ни.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Сря Май 06, 2009 11:10 pm

rarekin написа:Първо да попитам колко от вас знаят за подобни съоръжения, при които туристическите пътеки и тези за МТБ (специално за DH) са дублирани? Говорим за държави, където има правила и пр. И ако може да бъдете по-специфични за конкретни места в конкретни държави.

Паралелите с други места, други хора, други нрави, друга обстановка, друга покупателна способност и прочие единствено разводняват дискусията и отклоняват фокуса.

rarekin написа: Прави ми впечатление, че се разсъждава от гледна точка на свършения факт.

Точно така е - лифта е частен, цените са увеличени. Свършен факт.

rarekin написа:Въпроса ми е: Защо, след като няма съоръжение за колела, се допуска качването на колела?

Защото лифта е частен. Има търсене на тази услуга и то расте стабилно и постоянно в последните години. Трябва ли да си обясняваме що е то капитализъм и защо един ресурс (от който се печели) се използва докрай, дори да е непригоден? Аз лично не мисля, че покупателната способност на средния данхилър не е взета предвид. А и да не е взета предвид, c'est la vie. Няма да цитирам Мария-Антоанета, че току виж сте ми кръцнали...ъъъ рейтинга :D

rarekin написа:T.e. заплащането на по-висока/каквато и да е сума компенсира за непригодността на съоръжението.

Не. Компенсира разходите свързани с ускорената амортизация от допълнителното натоварване. Коeто ускорение наистина идва от непригодността, но това са два отделни момента. Може да изглеждат свързани (те са), но от бизнес гледна точка са два съвършено отделни момента.

Единствения пункт, по който могат да бъдат отправяни възражения относно непригодността е от гледна точка на сигурността. Тези възражения, обаче, могат да бъдат единствено от морално естество, именно поради безплодността на паралелите с други държави, законодателства и прочие.

@all:
Бих искал да чуя привържениците на бусовете да говорят за екология. Много бих искал. Дано да не ги чуя.

@C_Mo: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Май 07, 2009 12:15 am

C_Mo написа:Както с всичко друго цените ще се доближат до европейските много преди доходите ни или качеството на съответните услуги

A, това не е задължително. Щом комбинацията цена/качество не ни урежда и можем да намерим алтернатива, ще използваме алтернативата. Точно затова в добрия стар капитализъм злоупотребата с монопол се заплаща солено.

Все още сме прекалено малко за да можем да изискваме и да очакваме някой да се съобразява с нас.

Това до известна степен е вярно... Но не мисля, че ако сме повече, собственикът ще склони да НЕ дере кожи.

@bikerider
Самото споменаване на "екология" в тема, която се върти около своеволията на бай ти Цеко Минев, е груба гавра. :smash:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Май 07, 2009 1:32 am

Знаеш прекрасно за какво говоря :)
Нека да се изразя другояче - има ли в момента икономически изгодна и екологично чиста алтернатива на лифта? Пък бил той и "скъп"?
Което ме води до една друга чуденка (с риск да бъда обвинен в тенденциозност):
Вече се спомена лифта на Сопот, какви чудеса били направили от Шамбала и прочие.
Тоя лифт пригоден ли е за целта? Работил ли е по време на състезанието на изкуствено дишане и чудеса от храброст? В момента работи ли? Чакат ли се резервни части за него? Цената на билета каква е? Не чувам някой да се оплаква??????

На фона на цените на лифта в Сопот оплакванията от вдигането на цените на Драгалевци е най-малкото... хммм... ще го кажа направо - лицемерно.

Edit: дефинирай "злоупотреба с монопол"? Докажи, че повишаването на цените е необосновано. Веднага ще ти напомня отново за Сопот. Всъщност до момента цялата тема представлява един групов монолог срещу Юлен/Витоша Ски/Цеко Минев (дори адресата на мрънканията не се дефинира ясно). Някой опитал ли се е да чуе техните аргументи???

Аз отказвам априори да застана на левичарска позиция без да съм чул другата страна. Щом плащам 4лв на Сопот не виждам какъв е проблема да ги плащам на Драгалевци. Качеството е същото.

Edit2:
@строкер: нужно ли е да ти обяснявам очевадни неща?
Аватар
bikerider

Мнениеот Editor » Чет Май 07, 2009 5:58 am

Карам там предимно 1- 2 пъти седмично, но като отида стоя от сутринта, до затварянето на лифта, демек използвам само целодневни карти.Новите цени не ми пречат изобщо.В днешно време всичко поскъпва и това ми се вижда нещо съвсем нормално на фона на икономическата криза в страната.
П.с
Щом на Сопот няма да има лифт, неделя ще се видим на Витоша, пък кикон, като иска да спести някой друг лев, да си стои в къщи.
Бира за всички.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот PtD » Чет Май 07, 2009 7:17 am

bikerider написа:не виждам какъв е проблема да ги плащам на Драгалевци

Аз пък виждам и затова не смятам да ги плащам :nuts:

П.П. не разбирам точно, повече ток ли се изразходва за качването на колела, лифтаджиите ли повече зор си дават, че са такива дискриминационни цените. Може би заплатите растат и суровините поскъпват, недостиг на работна ръка? Или просто са преценили, че нямаме алтернатива, та са решили да ни цакат. Ти как мислиш?

@Еditor, кое поскъпва напоследък бе, синко? Жилищата - поевтиняха. Колите - поевтиняха. Петролът - поевтиня. Сиренето - поевтиня. Байк-частите - поевтиняха. Заплатите - намаляха. Какво поскъпна? Лифтът? :idea:

това ми се вижда нещо съвсем нормално на фона на икономическата криза
:lolup: :lolup: :lolup:
Аватар
PtD

Мнениеот Stancho » Чет Май 07, 2009 8:00 am

Гледам и чета само колко никое място не става за нищо... Хора ако се замислите от Голи Връх има само една пътека за спускане, а вие седите тука и мърморите че Витоша не била за байк. МТБ е млад спорт и ние сме тези, които трябва да поставят прилични основи - хванете 10 човека по 1 лопата и за 3 недели ще има още една пътека... Ако не си го направим - няма как да стане. Аз съм склонен да дам тези пари допълнително, защото съм на принципа, че този спорт трябва да се развие. Дори когато се качвах на Златните Мостове с маршрутка оставих повече пари от исканото... Все пак безплатен обяд няма и затова няма за какво да се плаче. На Драгалевци ако не си го направим подходящо за каране - няма кой да го направи, затова вместо да се оплакваме (и аз включително) дайте да се съберем и да направим нещо. С тея сили дето хабим да трошим клавиатури във форума, щяхме да изкопаеме 3 пътеки вече...

Мога да ви кажа, че само ние тук се оплакваме, като имаме всичко (лифт, пътеки), а тези, които нямат нищо (тези по малките градчета) си карат всеки ден и не им пука за нищо.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот kikon » Чет Май 07, 2009 8:59 am

Editor написа:пък кикон, като иска да спести някой друг лев, да си стои в къщи.

Моля?
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот SpoileR » Чет Май 07, 2009 9:46 am

vpravov написа:велосипедистите на "драгалевския" се ползват с привилегията да не чакат на дългите опашки, а минават директно отпред. ..... За мене лично, дори само това, е достатъчна причина да приема новите цени :agree:

:agree: :agree: :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Чет Май 07, 2009 10:09 am

PtD написа:Аз пък виждам и затова не смятам да ги плащам

Това си е твое право. Всеки си преценява сам.

PtD написа:П.П. не разбирам точно, повече ток ли се изразходва за качването на колела

Отново питам - каква е/беше разликата със Сопот (освен разстоянието) и защо никой не протестира(ше) против цените там? Там повече ток ли се хаби?
Отговора, който веднага ми идва в главата е, че хората са свикнали и са приели тези цени. А сега се протестира не срещу конкретните цени на Драгалевци, а срещу промяната им. Нищо ново под слънцето.

В крайна сметка всеки сам ще си реши дали да плаща за лифт или да плаща за скапан стар бус, който бълва смрад и отрова в планината. Аз мисля, че екологията си заслужава 2-3 левчета отгоре. Да не говорим, че 16лв за целодневна карта са 8 евро. Сам си цитирал цените на лифт със специализирано съоръжение за колела. Коментара е излишен.

Още нещо - някой знае ли какви са разходите, които са направили досега на Драгалевци за поддръжка, профилактика и прочие? Аз не знам. Моля, ако някой може да докаже, че повишаването е безпочвено и е от чиста алчност да го направи.
Аватар
bikerider

Мнениеот 25thframe » Чет Май 07, 2009 10:32 am

Прави ми впечатление, че се разсъждава от гледна точка на свършения факт.

Исках да ти кажа, че обсъжданото вече е факт, но bikerider ме е изправарил.

Вероятността увеличението на цените да се трансформира в по-добро качество на услугата на мен ми се вижда минимална.

А ето я и твоята гледна точка. Защо смяташ, че увеличението на цената няма да доведе до предоставяне, ако не до по-качествена услуга - респективно нови съоражения, то поне до по-честата профилактика на текущите такива, а това не ти ли е достатъчна причина, да платиш малко повече?

@Еditor - "икономическа криза" има, колкото има и "свински грип".

@Ptd - :agree:, С уговорката, че някои от цените наистина паднаха, но за някои от услугите за които плащам, ме товарят повечко от преди.

Edit:

@bikerider - пак си ме изправарил :tongue: :agree:

:offtopic: Защо да му се невиди, съобщението "Последната промяна е направена на" излиза, само ако някой е поствал отговор, след теб?
Аватар
25thframe

Мнениеот Antares » Чет Май 07, 2009 11:43 am

Stancho написа:хванете 10 човека по 1 лопата и за 3 недели ще има още една пътека...
И ако държавните органи решат да спазват закона ще има и по някоя-друга глоба за нерегламентирана строителна дейност в природен парк :]
Stancho написа:На Драгалевци ако не си го направим подходящо за каране - няма кой да го направи, затова вместо да се оплакваме (и аз включително) дайте да се съберем и да направим нещо. С тея сили дето хабим да трошим клавиатури във форума, щяхме да изкопаеме 3 пътеки вече...
Първо, от чисто заяждане, писането по клавиатура не може да се сравнява с копеането по количество изразходвани калории. Второ - мястото не е предвидено за такива цели. То е място, където туристите да могат да се разходят, да отпочинат, при това без да треперят в кой момент от завоя ще излети някой "ненормалник" (в очите на не-байкър), който не е ясно ще спре ли навреме, дали няма да отнесе теб, семейството ти, кучето ти... Само в защита на горното ще спомена, че си приказвах с един даунхилър, който спомена, че често, като излиза на разходка пеш си прави майтапа да извика "оп-оп-оп", като настигне туристи и да се наслаждава на скоците, с които се разбягват от пътеката. Идеална почивка, нали?
vpravov написа:велосипедистите на "драгалевския" се ползват с привилегията да не чакат на дългите опашки, а минават директно отпред. ..... За мене лично, дори само това, е достатъчна причина да приема новите цени :agree:
Защо никой не каза нещо за това мнение?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Май 07, 2009 12:20 pm

Няма да взимам страна в спора по няколко причини, с които няма да ви занимавам.

Сряда покарах на Драгалевци(бях го забравил това упражнение) и бях очарован от няколко неща:
1. Ново трасе - виражчета, скокчета, ала бала... свалям шапка на хората, които са копали.
2. Нови цени - бях подготвен, преглътнах ги (после съжалявах, че не съм си взел карта, но не мислех че ще направя толкоз врътки)
3. БОКЛУК
И това третото ми направи най-силно впечетление. То не са пластмасови бутилки, то не са опаковки от вафли, кроасани и какво ли още не. И това е няколко седмици след пролетното почистване на Витоша...
Чудите се защо пиша за това в темата за цените. Ето това
Antares написа:То е място, където туристите да могат да се разходят, да отпочинат...

ме накара да изложа и тази гледна точка. Хората там не отиват да си починат. Хората там отиват да СЕРАТ /с извинение/, да ЦАПАТ и да слушат ЧАЛГА в кръчмето над лифта. Замислете се колко от нас, колоездачите си хвърлят боклука така БРУТАЛНО в планината?
О.К. Нека вдигнат цената за байкарите, ако искат и с 10 лв, ама да наложат една глоба за изхвърляне на боклуци на "туристите, които си почиват и се разхождат"...или на Цеко му дреме за планината... :banghead:

ПП: За да изпреваря хората които ще кажат, че на Драгалевци ходят и нормални туристи, които не цапат ще кажа, че там вече нормалните хора са на изчезване...и те бягат от боклука /а може би и от нас?/

ПП2: Antаres по никакъв начин не опонирам на твоята гледна точка или на който и да било, просто изказвам мнение. Пак казвам не ми се взима страна в безмисления спор за цените
Последна промяна IVO Jordanov на Чет Май 07, 2009 12:56 pm, променена общо 2 пъти
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот pe60t0 » Чет Май 07, 2009 12:22 pm

Абе вия в кой свят живеете бе хора ?! Къде по-точно в милата родина сте видяли някой да увеличи цените на даден продукт и след това продукта да има по-добро качество ?! :crazy:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум