hakama написа:Виждам, че уикенда ще има състезания по МТБ - къде могат да се гледат (предполагам по БНТ няма да се излъчат)?!
Може ли да препоръчате команди за Лидер Доберман; 3х6...7 - нещо читаво, но нискобюджетно.![]()
Варианта е да му сложа едни Асера, но за моето няма да ми останат - (3х8 са моите венци) - за моето искам нещо по-чувствително (с фини пръсти съм)
ПП: Колко най-евтино може излезе покупка от друг град на капла или вилка?! Колко би струвало наложения и куриера на вилка и капла (поотделно)?
И за по-малки компоненти също - там пощ. пратка струва близо 3лв.
hakama написа:Виждам, че уикенда ще има състезания по МТБ - къде могат да се гледат (предполагам по БНТ няма да се излъчат)?!
po_taka написа:на finishline смазките, има ли време/терен за който мократа смазка е по-добра от мократа керамична ?
mark mladenov написа:Здравейте!
Искам да попитам да ли ще мога да използвам рамка ram ht three за downhill.Тежа 47 кг.
Благодаря предварително!
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
biker9812 написа:Здравейте съфорумци, да ви питам един смотан въпрос случвало ли се е на някой да си кара с оптегача да си джатка и да му се счупи ухото за оптегача и да си помисли че е старо и е можело да стане друг пат...! Отива до някой байк магазин и си купува друго слага го и пак си джътка и след време (1-2 месеца) пак да му се счупи.. Така се случи с мене бях с acera и се чудя дали с deore ще стане пак така??? Аз съм с drag c1 и ми омръзна да купувам уха за оптегачи моля някой да ми отговори на въпроса ще му бъда много благодарен!?!
biker9812 написа:Здравейте съфорумци, да ви питам един смотан въпрос случвало ли се е на някой да си кара с оптегача да си джатка и да му се счупи ухото за оптегача и да си помисли че е старо и е можело да стане друг пат...! Отива до някой байк магазин и си купува друго слага го и пак си джътка и след време (1-2 месеца) пак да му се счупи.. Така се случи с мене бях с acera и се чудя дали с deore ще стане пак така??? Аз съм с drag c1 и ми омръзна да купувам уха за оптегачи моля някой да ми отговори на въпроса ще му бъда много благодарен!?!
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa написа:biker9812 написа:Здравейте съфорумци, да ви питам един смотан въпрос случвало ли се е на някой да си кара с оптегача да си джатка и да му се счупи ухото за оптегача и да си помисли че е старо и е можело да стане друг пат...! Отива до някой байк магазин и си купува друго слага го и пак си джътка и след време (1-2 месеца) пак да му се счупи.. Така се случи с мене бях с acera и се чудя дали с deore ще стане пак така??? Аз съм с drag c1 и ми омръзна да купувам уха за оптегачи моля някой да ми отговори на въпроса ще му бъда много благодарен!?!
Здравей, това е нещото, което направо ме съсипа. Преди време купих една рамка, доста карана.. Както и да е, взимам аз една СОРА и си карам. Един път пускам едни стълби и чувам странен звук. Поглеждам - ухото счупено на 2 и обтегача - влезнал между спиците. Викам си, това 100 % е защото ухото е много мъчено, тоя миналия собственик как ме пре*ба, ся трябва да купувам ново. Отивам аз в магазина, взимам си. Дадох 15-тина лева. Карам, карам 1 месец и накрая решавам да пусна едни стълби. Минавам през тях и какво да чуя - Прааас, тък-тък-тък - колелото нещо спира. Поглеждам - и новото ухо се е счупило и обтегача пак влезнал между спиците. 2 скъсани спици. 2 минути псуване.
След това реших да си купя обтегач, който се монтира директно на оста, за да предотвратя подобни инциденти.
Недостатъкът - за да сменя спукана задна гума, трпбва да махна каплата. А за да махна каплата, трябва да развия оста, на която е закачен обтегача, т.е. трябва и него да откачам всеки път.
Та, при мен се оказа, че проблема е бил в рамката. Поне така мисля. Вчера, като сменях гума, един приятел забеляза, че рамката е леко крива там, където се монтира ухото. Така че провери дали и при теб не е това проблема!
Karan4o написа:Имам едно бързо питане. Може ли някой да препоръча читави "джобни" инструменти, които да си ги нося винаги с мен и да имам всичко необходимо за един лек ремонт на пътя. Гледам, че се предлагат какви ли не, но не знам точно, кой комплект ще ми е най-полезен. Примерно да има ли машинка за занитване на верига, защото си мисля, че май е излишно? И, ако някой има опит, кои са най-здрави, нека сподели мнение, ще му бъда благодарен!
Skoinks написа:Karan4o написа:Имам едно бързо питане. Може ли някой да препоръча читави "джобни" инструменти, които да си ги нося винаги с мен и да имам всичко необходимо за един лек ремонт на пътя. Гледам, че се предлагат какви ли не, но не знам точно, кой комплект ще ми е най-полезен. Примерно да има ли машинка за занитване на верига, защото си мисля, че май е излишно? И, ако някой има опит, кои са най-здрави, нека сподели мнение, ще му бъда благодарен!
Силно препоръчвам това:
http://screambikes.eu/bg/instrumenti/46 ... -pt16.html
Имат всичко, което могло да ти потрябва, включително и машинка за верига. Със сигурност е по-добре да я има и да не ти трябва, отколкото да я няма и да ти потрябва, нали? Не знаеш кога ще дойде деня в който ще скъсаш веригата или ще счупиш обтегача и ако нямаш машинка за верига оставаш с пръст в устата.
Ползвам това туулче от почти година и имам само една забележка - няма отверка с еврейска звезда, която ми трябваше за болтчетата на диска. Това го коригирах, като си купих малко ключе, което си нося завързано с ластик за туула. Всичко останало е чудесно - имаш всякакви инструменти, включително щанги и ключ за спици в няколко размера.
Ако тежестта играе фактор (аз го нося в чантата и не му обръщам внимание), може да се ориентираш към нещо по-леко - не мисля това, което ти препоръчвам става за носене в джоб.
Skoinks написа:Тук вече решението е твое - вземи това което има инструментите, от които се нуждаеш повече на път.
Karan4o написа:Skoinks написа:Тук вече решението е твое - вземи това което има инструментите, от които се нуждаеш повече на път.
Ето това ми е проблемът. Тъй като тепърва ще ми трябват инструменти на път, а не съм карал от доста години, но сега се зарибявам много, и страшно много ми се кара, та не знам какви инструменти ще ми трябват на път
Karan4o написа:Имам едно бързо питане. Може ли някой да препоръча читави "джобни" инструменти, които да си ги нося винаги с мен и да имам всичко необходимо за един лек ремонт на пътя.
darki написа:Karan4o написа:Имам едно бързо питане. Може ли някой да препоръча читави "джобни" инструменти, които да си ги нося винаги с мен и да имам всичко необходимо за един лек ремонт на пътя.
Като си избираш tool-че освен съвкупността от опции гледай също така и дали с тях се манипулира лесно и най-вече достъпно.
, колелото си
.royalracing написа:Търся си нова верига,но нямам грам идея на какво да се спра..Днес за трети път късам моята КМС,тя е най-обикновена 9 скоростна верига.
Можете ли да ми предложите някаква сравнително качествена верига или някоя от която сте доволни?![]()
(Наясно съм,че ще ми се наложи да сменя и венците)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 177 госта