Относно 3-те линка по-горе - предполагам си наясно, че рамката от първия е доста различна от другите 2.

Оли до 2007-а или 2008-а година мисля беше, е ФР-рамка със 180/215мм ход на задницата (чрез настройка на кобилицата), и се навързва перфектно с еднокоронна вилка 180мм/двукоронна 200мм. След това 1 или 2 години се произвежда това, което виждаш на първия си линк - АМ/ФР рамка с около 165-170мм ход на задницата, за вилки 160-180мм ход, независимо че на външен вид дизайна е горе долу същия.
Аз карах модел 2006... който между другото още е в Русе и в момента се сглобява наново.

С въздушен шок рамката е с тегло около 4,5 кила, с пружинен - около 5. Окачването остава активно при блокирана задна спирачка и гази много, челния ъгъл е доста приятен като за ФР-мекица, рамката като цяло педалира много приятно. Средното обаче е малко височко - има си плюсовете това, има си и минусите. Относно корекции на геометрията дали с офсет-втулки на шока или енгълсет - всичко е възможно: челото е 1.5 и може да поеме стабилен енгълсет, а рамката има огромен мегдан за офсет-втулки (то при тях максимума е 6мм смъкване на дължината на шока, а аз като мерих се оказа, че ако бе физически възможно, рамката би могла да поеме до около 20мм офсет

).
Сравнително корава рамка, приятно изглеждаща и стабилна.

Останах изключително доволен през почти двете години, през които я карах.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.