Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот bio » Вто Мар 05, 2013 6:18 pm

на мен са ми удобни. не се изтриват бързо ... и не лепнат като туткал.
явно съм повреден, но цената от 7лв ме кефи ...
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот komara00 » Вто Мар 05, 2013 7:21 pm

komara00 написа:Здравейте! Кои наколенки са по-добри и по-удобни според вас? http://velocity.bg/index.php?route=product/product&path=90_115&product_id=442 или тези http://www.bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.2614/product_cat.453/lang.2 ? Също така как да избера размер? Просто ще ги поръчвам он-лайн и няма да мога да пробвам. Ако някой знае какво трябва да измеря да напише. :beer: :beer:

Някой по моя въпрос ? :erm:
komara00

Рейтинг: 1198

Мнениеот raptor1987 » Вто Мар 05, 2013 7:31 pm

Здравейте, струва ли си да си взема тези спирачки, да им продам дисковете и да си купя такива, като за моите(с 6 болта) главини?(кога, и на какви цени ще стане това :dontknow: )
Струва ли си цялата тази гимнастика, или пък да се насоча към моделите на Quad, примерно Nano lite, Rapide или Dime Pro ?
Може да предложите и други модели, бюджета е около 150лв. за една спирачка.
Карам XC, AM и градско.
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот kriso2010 » Вто Мар 05, 2013 7:41 pm

raptor1987 написа:Здравейте, струва ли си да си взема тези спирачки, да им продам дисковете и да си купя такива, като за моите(с 6 болта) главини?(кога, и на какви цени ще стане това :dontknow: )
Струва ли си цялата тази гимнастика, или пък да се насоча към моделите на Quad, примерно Nano lite, Rapide или Dime Pro ?
Карам XC, AM и градско.

Естествено, че е по-добре да си вземеш quad. Аз карам с Quad Deuce FR задна и съм страшно доволен ! Няма смисъл да се занимаваш с shimanoto, и то е на нивото на quada, но не си заслужава както казваш гимнастиката..
Аватар
kriso2010

Рейтинг: 1033

Мнениеот nick7120 » Вто Мар 05, 2013 7:50 pm

raptor1987 написа:Здравейте, струва ли си да си взема тези спирачки, да им продам дисковете и да си купя такива, като за моите(с 6 болта) главини?(кога, и на какви цени ще стане това :dontknow: )
Карам XC, AM и градско.

Според мен си заслужава имам такива спирачки и съм страшно доволен лесна поддръжка и отлична работа :agree: :beer:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Мнениеот radeviq » Вто Мар 05, 2013 8:52 pm

Здравейте, имам два въпроса.
Липсва ми единия от тези 2 болта оградени на снимката (мисля, че имам дългия, но късия го е хванала липсата). От къде мога да си намеря нов/и?
Колко горе долу струва скъсяване на маркуч, на хидравлика (Shimano M596)?
Изображение
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот BIKERPRO » Вто Мар 05, 2013 9:34 pm

Болт можеш да закупиш от магазин за крепежни елементи или железария :beer:
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Рейтинг: 1216

Мнениеот Fanatico » Вто Мар 05, 2013 9:58 pm

BIKERPRO написа:Болт можеш да закупиш от магазин за крепежни елементи или железария :beer:

Изображение
Сеш ли, че щом пита, явно не може да го закупи от там..
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот BIKERPRO » Вто Мар 05, 2013 10:24 pm

От къде мога да си намеря нов/и?
пита - казвам му , можеше без минуси ама.. :asshole:
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Рейтинг: 1216

Мнениеот radeviq » Вто Мар 05, 2013 10:31 pm

BIKERPRO написа:От къде мога да си намеря нов/и?
пита - казвам му , можеше без минуси ама.. :asshole:

Единия, който ми трябва или комплекта. Двата са с различна дължина, ако някой каже по колко мм. са за да се ориентирам дългия или късия ми трябва също ще е помощ
Аватар
radeviq

Мнениеот ABSOLUT » Сря Мар 06, 2013 9:17 am

@radeviq, има едно поле в настройките на личен профил, което се казва Местоположение, мнооого е удобно, така хората могат да разберат от къде си и да дават или не адреси на магазини и т.н.
Ако случайно си от София, можеш да се разходиш до магазин Евроболт на ъгъла на Раковска и Сливница, там продават всякакви видове болтове. Аз си купих от там десетина такива болта от неръждаема стомана за 2-3 лв.някъде.
Дължината на нужния ти болт зависи от размера на диска, с какъв преходник си, дали имаш шайби за настройка на апарата. За това вземи монтирай си апаратите и сложи само единия болт който имаш, така ще прецениш дали става като дължина, после го сваляш и отиваш в Евроболт да ти дадат същия или по-къс/дълъг. Естествено като се разхождаш до там, купи си и няколко резервни, да си имаш.
Аватар
ABSOLUT

Рейтинг: 1245

Мнениеот bio » Сря Мар 06, 2013 1:50 pm

radeviq написа:Здравейте, имам два въпроса.
Липсва ми единия от тези 2 болта оградени на снимката (мисля, че имам дългия, но късия го е хванала липсата). От къде мога да си намеря нов/и?
Колко горе долу струва скъсяване на маркуч, на хидравлика (Shimano M596)?

можеш да си скъсиш сам маркучите имаш описание в комплекта (аз все още ги карам с една паразитна врътка около челото). момчетата ти казаха къде продават болтове .... иначе с един дълъг може да определиш колко по-къс трябва да е късия. успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот radeviq » Сря Мар 06, 2013 3:03 pm

Определих, отидох, купих, прибрах се, сложих и то взе, че стана :D Малко ме яде от вътре, че не е оригиналния и не си е комплектчето, но ще го преживея. За скъсяването мисля, че ще отида в сервиз, защото това ми е първа хидравлика и предпочитам да не рискувам с мойте 2 леви ръце. Мерси за отговорите.
Аватар
radeviq

Мнениеот magnumz » Сря Мар 06, 2013 9:10 pm

Може и да е дъвкано преди, но ми трябва линк за някаква смазка за веригата ми. Някакво малко количество. Ще е супер ако пази от корозия. В момента имам под ръка трансформаторно масло, но не ми се иска да го използвам. Предпочитам нещо специализирано :)
ТЪРСЯ ВРЪТКА ЗА XCM ЗА LOCKOUTa. СТАВА ВЪПРОС ЗА МЕХАНИЧЕН ЛОКАУТ
Аватар
magnumz

Рейтинг: 1135

Мнениеот iFkata » Сря Мар 06, 2013 9:43 pm

Ако на Dartmoor Hornet се сложи 160 мм вилка вместо препоръчителните 150 мм, геометрията би ли се променила драстично и би ли се усетило ? :agree:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот joropc » Сря Мар 06, 2013 10:00 pm

Някой може ли да ми припомни кой беше този сайт, в който има логата и фирмените знаци на бая от известните световни фирми, като всичко е във векторен формат.Нещо не го намирам... :blush:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот unsigner » Сря Мар 06, 2013 10:16 pm

Защо дисковете на спирачките са толкова къдрави? само за красота ли?
От функционална гледна точка би трябвало да са идеално кръгли, и на колите като че ли са такива.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот psixopat » Сря Мар 06, 2013 10:23 pm

joropc написа:Някой може ли да ми припомни кой беше този сайт, в който има логата и фирмените знаци на бая от известните световни фирми, като всичко е във векторен формат.Нещо не го намирам... :blush:

Жоро за http://www.brandsoftheworld.com/ ли става въпрос. :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот damadzhana » Сря Мар 06, 2013 11:01 pm

unsigner написа:Защо дисковете на спирачките са толкова къдрави? само за красота ли?
От функционална гледна точка би трябвало да са идеално кръгли, и на колите като че ли са такива.

По-добро охлаждане предполагам, не само за красота :D
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Мнениеот iFkata » Сря Мар 06, 2013 11:10 pm

Как да намаля хода на Rock Shox Domain 318. Знам че с U-Turn просто на коя страна въртя или от какви движения се нуждае. Целта ми е от 160 мм на 150 мм ?
Аватар
iFkata

Мнениеот Bagwell » Сря Мар 06, 2013 11:16 pm

unsigner написа:Защо дисковете на спирачките са толкова къдрави? само за красота ли?

Колкото по-крив е един диск толкова по-добро разпределение има на топлината, по-малко кал се събира по-този начин, и не на последно място дизайна е с една идея по-красив.

joropc написа:Някой може ли да ми припомни кой беше този сайт, в който има логата и фирмените знаци на бая от известните световни фирми, като всичко е във векторен формат.Нещо не го намирам... :blush:

OneDistribution.com
Never Back Down!
Just Do It!
Аватар
Bagwell

Рейтинг: 1227

Мнениеот damadzhana » Сря Мар 06, 2013 11:23 pm

iFkata написа:Как да намаля хода на Rock Shox Domain 318. Знам че с U-Turn просто на коя страна въртя или от какви движения се нуждае. Целта ми е от 160 мм на 150 мм ?

По часовниковата стрелка се намаля хода, а обратно на часовниковата се вдига. И аз съм с ю-търн (евентуално ако имаш някакви съмнения).
Аватар
damadzhana

Мнениеот iFkata » Сря Мар 06, 2013 11:25 pm

damadzhana написа:
iFkata написа:Как да намаля хода на Rock Shox Domain 318. Знам че с U-Turn просто на коя страна въртя или от какви движения се нуждае. Целта ми е от 160 мм на 150 мм ?

По часовниковата стрелка се намаля хода, а обратно на часовниковата се вдига. И аз съм с ю-търн (евентуално ако имаш някакви съмнения).

Принципно, трябва ли да издаде някакъв звук, когато се намали с пожеланото. ? А стеншъните влизат с колкото си ги настроил и си остават така нали ? :agree:
Аватар
iFkata

Мнениеот damadzhana » Чет Мар 07, 2013 1:01 am

iFkata написа:
damadzhana написа:

Принципно, трябва ли да издаде някакъв звук, когато се намали с пожеланото. ? А стеншъните влизат с колкото си ги настроил и си остават така нали ? :agree:

Врътката цъка (звука е подобен на онзи който издават кученцата от задната главина, но не толкова съскащ). Иначе за стеншъните - да, като въртиш врътката и вилката се сгъва и остава сгъната
Аватар
damadzhana

Мнениеот joropc » Чет Мар 07, 2013 9:23 am

psixopat написа:

Жоро за http://www.brandsoftheworld.com/ ли става въпрос. :agree:

:agree:
Danke! :)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот fiderota » Чет Мар 07, 2013 2:54 pm

Здравейте, не мога да разбера тази команда шимано Аcera само с палеца ли се превключва :dontknow: че май има работа и за показалчето :bigeyes:
Изображение
Мразя насрещен вятър.
Аватар
fiderota

Рейтинг: 1262

Мнениеот Ozzie » Чет Мар 07, 2013 3:18 pm

С дебелия "палец" се качва от малко към голямо зъбно колело. Той се избутва с палеца.
С тънкия се сваля от голямо към малко, като е двупосочен, т.е. може да го избуташ напред с палеца или да го дръпнеш назад с показалеца.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот komara00 » Чет Мар 07, 2013 6:31 pm

Здравейте, как мога да позная една спирачка дали тече, докато я оглеждам в еконт? Ако стисна лостчето силно, дали ще просълзи на мястото от което тече? Разбира се, ще има нещо между накладките. Става въпрос за Avid Juicy 5 и ако може да ми кажете какво друго да гледам при тази спирачка. Благодаря! :agree:
komara00

Мнениеот ABSOLUT » Чет Мар 07, 2013 7:44 pm

@komara00, ако натиснеш силно И има нещо твърдо и добре уплътняващо между накладките за да не мърдат изобщо (като пластмаса например), а не картон или нещо меко, ще се създаде достатъчно налягане и ще се види дали тече или омазнява някъде. Но по-важното нещо изискващо вниманието ти е друго, дали няма въздух в спирачката. Когато има въздух, хода на лостчето е по-голям, тъй като въздуха се свива много повече от спирачната течност. Обаче хода на лостчето се преценява най-добре когато то е монтирано на кормилото, там може да видиш колко се приближават. Когато само държиш лостчето и го натискаш може да се заблудиш колко му е хода. Съветвам те да си носиш кормило или нещо друго със сходен диаметър и да го нанижеш на него за да прецениш колко се движи. Успех с покупката :agree:
Аватар
ABSOLUT

Рейтинг: 1245

Мнениеот komara00 » Чет Мар 07, 2013 9:23 pm

ABSOLUT написа:@komara00, ако натиснеш силно И има нещо твърдо и добре уплътняващо между накладките за да не мърдат изобщо (като пластмаса например), а не картон или нещо меко, ще се създаде достатъчно налягане и ще се види дали тече или омазнява някъде. Но по-важното нещо изискващо вниманието ти е друго, дали няма въздух в спирачката. Когато има въздух, хода на лостчето е по-голям, тъй като въздуха се свива много повече от спирачната течност. Обаче хода на лостчето се преценява най-добре когато то е монтирано на кормилото, там може да видиш колко се приближават. Когато само държиш лостчето и го натискаш може да се заблудиш колко му е хода. Съветвам те да си носиш кормило или нещо друго със сходен диаметър и да го нанижеш на него за да прецениш колко се движи. Успех с покупката :agree:

Много ти благодаря! :beer:
komara00

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум