pepcho_tdm написа:Рамка Drag C1 удобна ли е за педалиране?
Bai Sando написа:Някой има ли наблюдения над тези колодки,за парите си спират ли добре?...
pepcho_tdm написа:Рамка Drag C1 удобна ли е за педалиране?
Mr. Nice Guy написа:Предполагам, че се взема шифтър за 3х9 или 3х10 и се пренаглася за 2х9 при реглажа, но кой комади стават за въпросната операция?
gongor написа:Центриране на капла - къде е най-добре и най-евтино? Магазина "koleloto.bg" срещу Централните хали бива ли? Колко горе долу би струвало това?
capola написа:Мога ли да сложа задна хидравлична спирачка с подобна рамка?
http://s29.postimg.org/ascdaei1j/image.jpg
tiho_madjarov написа:Здравейте колеги.Миналата седмица си купих Cross GRX9 27,5.Засега съм много доволен.Та сега към въпроса ми.Днес един приятел изкаше да го пробва и падна с него и ми скъса седалката.Иска да ми купи същата само,че не можахме да намерим къде я продават.Става въпрос за ето тази седалка:ACTIVE DDK-5300 WHT(бяла).Ще съм Ви много благодарен яко някой може да ми каже нещо по въпроса,че сега ме е яд да го гледам така,а още не съм му се нарадвал да му се не види и късмет :-( .Предварително Благодаря за отговорите.
Колега, без да искам да те обидя, но и според мен не си струва да търсиш точно същата седалка. Едно, че явно трудно ще я намериш (може би фирмените магазини на Крос са ти единствената опция). Второ, че според този кеш седалката е с магазинска цена 13лв... можеш сам да си направиш изводите. Ти дори не си карал достатъчно с нея, та да прецениш дали ти е удобна изобщо и дали ще караш с нея занапред. Най-добре твоят човек или да ти купи седло за подобна цена, или да те черпи един сладолед и да забравите за случката по приятелски.tiho_madjarov написа:...Cross GRX9 27,5... ...ACTIVE DDK-5300 WHT(бяла)...
tiho_madjarov написа:Здравейте колеги.Миналата седмица си купих Cross GRX9 27,5.Засега съм много доволен.Та сега към въпроса ми.Днес един приятел изкаше да го пробва и падна с него и ми скъса седалката.Иска да ми купи същата само,че не можахме да намерим къде я продават.Става въпрос за ето тази седалка:ACTIVE DDK-5300 WHT(бяла).Ще съм Ви много благодарен яко някой може да ми каже нещо по въпроса,че сега ме е яд да го гледам така,а още не съм му се нарадвал да му се не види и късмет :-( .Предварително Благодаря за отговорите.
marsa написа:Най-вероятно причината е счупена пружинка. Обаче ремонта на команди си е голям пиниз и ако я разглобиш ще се хванеш за главата. Ако нямаш опит с подобни механизми най-вероятно ще изпогубиш частите, да не говорим за реда им. По сервизите също не се занимават, защото ще трябва да ти вземат повече пари за ремонта (ако изобщо е възможен), отколкото струва командата. Части също не се предлагат aftermarket, така че ако нещо е счупено ще трябва или да намериш команда донор, или да импровизираш ако е възможно. Най-елементарното, което може да пробваш е ако командата е доста стара да и пръснеш смазка от сорта на тефлоновите спрейове.
Това е пружинка от лява команда с идентичен проблем:
П-с: Като казвам "прижинка", не си представяй че в командата има 1-2бр. Има поне 5-6 различни пружини.
marsa написа:Не я пръскай с WD, защото после не можеш да почистиш него от механизма. WD-то разкисва и почиства, но ако остане по елементите, ще отблъсква новата смазка. Пръскай просто с универсален смазващ спрей.
А разсъжденията за причината не са ти съвсем верни, показаната пружинка е от команда със същият симптом. Палчето, което трябва да зацепи не се притиска и понякога зацепва (благодарение на гравитяцията да кажем). Моята команда успяваше да зацепи ако няколко пъти "припомпам" лостчето с много малка амплитуда.
Потребители, разглеждащи този форум: sos и 21 госта