ВЕЛОСИПЕДНА СИРЕНА / ТРОМБА THE HORNIT

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ВЕЛОСИПЕДНА СИРЕНА / ТРОМБА THE HORNIT

Мнениеот viking_kn » Сря Май 22, 2013 11:43 am

Някой ползвал ли е такава тромба? И съответно да каже мнение, страхувам се да не е прекалено стресиращо за пешеходците :)

http://screambikes.eu/bg/trombi-i-zvunc ... tml#idTab1
viking_kn

Рейтинг: 1220

Re: ВЕЛОСИПЕДНА СИРЕНА / ТРОМБА THE HORNIT

Мнениеот mariko » Сря Май 22, 2013 12:42 pm

Няма да е прекалено стресиращо, само след това за известно време току виж спрели да чуват :rofl:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B2%D1%83%D0%BA
Аз лично не виждам смисъл от подобно нещо, не съм ползвала и, честно казано, никога не ми се е налагало. С пешеходци се оправям с викане, а това от филмчето, че колите така спират като им свирнеш... :crazy:
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот rodopi_biker » Сря Май 22, 2013 11:12 pm

Тромби, дудуци и свирки са забранени за използване от велосипедисти чрез Закона за Движение по Пътищата!(мързи ме да търся цитата :D ) Единствения звуков сигнал за велосипедистите е звънеца. Вземи си един качествен звънец и няма да имаш проблеми с пешеходците. А колкото до автомобилите и 1000w тонколона да си сложиш за тях пак си оставаш "селянина с колелото" (както се изрази един мой приятел днес, докато един вилосипедист пресичаше кръстовище) и не очаквай да ти дават предимство.
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот subritual » Сря Май 22, 2013 11:57 pm

Тая пиезо сирена се намира за много по-малко пари, с по-скромна изработка, но достатъчно издържлива докато ти писне да я позлваш :agree: :D
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bace_kz » Чет Май 23, 2013 12:24 am

rodopi_biker написа:Тромби, дудуци и свирки са забранени за използване от велосипедисти чрез Закона за Движение по Пътищата!(мързи ме да търся цитата :D ) Единствения звуков сигнал за велосипедистите е звънеца. Вземи си един качествен звънец и няма да имаш проблеми с пешеходците. А колкото до автомобилите и 1000w тонколона да си сложиш за тях пак си оставаш "селянина с колелото" (както се изрази един мой приятел днес, докато един вилосипедист пресичаше кръстовище) и не очаквай да ти дават предимство.

Не съм съгласен, по-добре да съм селянина с тромба, отколкото поредната медийна сензация или поредният клиент на болницата ! Миналият месец на връщане от Враца, добре позасилени на байр /50+/, вярно с шосейки бяхме, но и с байк без проблем ще се вдигне тази скорост, та караме аз и един колега и пред нас кръстовище, на него чака няква камионетка тип УАЗ натоварена с дърва, поглеждам аз към шофера уж спрял, оглежда се нещо, видя ни и просто реши да ни засече нали е неколко тона ?! Добре, че колегата имаше такава тробма, която вади звук на ТИР, та шофера поне да разбере, че ни е засякъл ... Малко е капризна, защото след 5-6 натискания трябва да се помпа, но звукът е доста внушителен и привлича внимание, което в дадена ситуация може да спаси човешки живот !
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Назад към Общ форум