rodopi_biker написа:Тромби, дудуци и свирки са забранени за използване от велосипедисти чрез Закона за Движение по Пътищата!(мързи ме да търся цитата

) Единствения звуков сигнал за велосипедистите е звънеца. Вземи си един качествен звънец и няма да имаш проблеми с пешеходците. А колкото до автомобилите и 1000w тонколона да си сложиш за тях пак си оставаш "селянина с колелото" (както се изрази един мой приятел днес, докато един вилосипедист пресичаше кръстовище) и не очаквай да ти дават предимство.
Не съм съгласен, по-добре да съм селянина с тромба, отколкото поредната медийна сензация или поредният клиент на болницата ! Миналият месец на връщане от Враца, добре позасилени на байр /50+/, вярно с шосейки бяхме, но и с байк без проблем ще се вдигне тази скорост, та караме аз и един колега и пред нас кръстовище, на него чака няква камионетка тип УАЗ натоварена с дърва, поглеждам аз към шофера уж спрял, оглежда се нещо, видя ни и просто реши да ни засече нали е неколко тона ?! Добре, че колегата имаше
такава тробма, която вади звук на ТИР, та шофера поне да разбере, че ни е засякъл ... Малко е капризна, защото след 5-6 натискания трябва да се помпа, но звукът е доста внушителен и привлича внимание, което в дадена ситуация може да спаси човешки живот !