София-Боровец

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

София-Боровец

Мнениеот Gomaster » Чет Май 30, 2013 11:24 pm

Такааа,Здравейте!Първо искам да се извиня ако темата не е за тук или съм оплескал нещо ,но съм нов още.
Сега да мина по същество,от известно време ми се върти една идейка а тя е да стана някой слънчев уикенд(надявам се някой от идващите) да нарамя раницата и да яхна колелото към Боровец,да се разходя там малко да пийна една бира с едни пържени картофи и да хващам пътя обратно.Докато си го мисля звучи прекрасно,но не знам за колко време ще стигна и въобще има ли смисъл,защото ако пътя примерно ми е 3-4 часа с нормално каране може и да стане ,но ако пътя надвиши 4 часа става малко безсмислено.Та горе долу това искам да разбера за колко време се стига с колело от София до Боровец.Благодаря предварително и пак искам да се извиня ако съм оплескал нещо. :)
Gomaster

Рейтинг: 1200

Re: София-Боровец

Мнениеот Alpina » Пет Май 31, 2013 2:24 am

Здравей Gomaster,

Надявам се разбираш, че няма как да отговорим на въпроса ти, тъй като не сме на ясно с физическите ти възможности, това какво колело имаш, както и множество други фактори, които оказват влияние върху времето, което ще ти е необходимо за този преход (ако мога така да го определя).

В едната посока това са около 70 километра и то ако караш по "равния" път, който минава покрай язовир Искър. Лично аз обаче изобщо не бих си помислил да карам по него с колело и още повече - само за да хапна и пийна бира с картофки в Боровец.
Можеш да минеш през пътя покрай Железница - една идея по-дълъг, но до колкото знам има доста повече денивелация (а може и да греша и да си е същата). Мисля, че по него ще е доста по-спокойно, но дали ще се справиш в рамките на под 4 часа зависи изцяло от колелото и твоите възможности.

Просто смятай едни 150 километра въртене за колко време ще ги направиш + това колко такова ще ти отиде за почивка(и).

Ако ти се върти за идеята и то по асфалт - по-добре си избери посоки като Елин Пелин - яз. Огняново... или към Долно Камарци.
Тъй като това е форум за планинско колоездене, след като имаш желание да правиш някакви километри, бих ти препоръчал обиколката на Витоша, която вероятно ще е в пъти по-приятна и смислена, пък и не е като да няма къде да се спреш за бири, картофки, пък ако си почитател на шкембето - и такивиз други стимуланти.

Поздрави
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот nuclear » Пет Май 31, 2013 8:31 am

Наистина, пътят е с доста денивелация - това ще те позабави доста и в едната посока най-вероятно ще отидат около 5 часа. Така че около 10 часа в двете посоки. Но пък пътят през Железница е много приятен и не е много натоварен. Другият път - през Панчарево наистина никога не бих минал оттам с колело - тясно, завои, движение, тирове...
Аватар
nuclear

Мнениеот Gomaster » Пет Май 31, 2013 9:16 am

Благодаря много за подробните отговори и разбирането. :)))
Gomaster

Назад към Общ форум