от Alpina » Пет Май 31, 2013 2:24 am
Здравей Gomaster,
Надявам се разбираш, че няма как да отговорим на въпроса ти, тъй като не сме на ясно с физическите ти възможности, това какво колело имаш, както и множество други фактори, които оказват влияние върху времето, което ще ти е необходимо за този преход (ако мога така да го определя).
В едната посока това са около 70 километра и то ако караш по "равния" път, който минава покрай язовир Искър. Лично аз обаче изобщо не бих си помислил да карам по него с колело и още повече - само за да хапна и пийна бира с картофки в Боровец.
Можеш да минеш през пътя покрай Железница - една идея по-дълъг, но до колкото знам има доста повече денивелация (а може и да греша и да си е същата). Мисля, че по него ще е доста по-спокойно, но дали ще се справиш в рамките на под 4 часа зависи изцяло от колелото и твоите възможности.
Просто смятай едни 150 километра въртене за колко време ще ги направиш + това колко такова ще ти отиде за почивка(и).
Ако ти се върти за идеята и то по асфалт - по-добре си избери посоки като Елин Пелин - яз. Огняново... или към Долно Камарци.
Тъй като това е форум за планинско колоездене, след като имаш желание да правиш някакви километри, бих ти препоръчал обиколката на Витоша, която вероятно ще е в пъти по-приятна и смислена, пък и не е като да няма къде да се спреш за бири, картофки, пък ако си почитател на шкембето - и такивиз други стимуланти.
Поздрави
C'est la vie