Разбирам ви напълно колеги за съвета да не се ебава човек със спирачките и здравето си (,които и аз бих да на всеки непознат от форума), но ще се конкретизирам повече:
На 28 години съм и карам поне от 5 , за да знам ,че компромис със спирачките не се прави. Въпроса ми е прост:
от каква марка стомана се правят роторите и имат ли допълнителна обработка ,като закаляване или шлайфане?Проблема ми не е е да го изработя, а от какво? Аз работя във цех със пълният( почти) набор от машини за METAL обработка:лазерно рязане , плазмено рязан, нишково рязане, ерозийно рязане( без водно, но мисля че не е проблем), струг , фреза и т.н.Технологично ,мисля че мога да си нарежа няколко ротор (безплатно ) , само да знам от какъв материал. Знам ,че риска от тяхното ползване си е за моя сметка , но ще го поема. Целият филм е от това ,че имам екзотична дискова спирачка , а нямам оригинален ротор. Искам да я изпробвам на MAX , а не мога.Така че ,ако някой знае нещо конкретно по въпроса или е чел повечко литература, да помага. И аз не искам да се претрепвам , повярвайте ми! Но все пак си мисля ,че и роторите , и рамките(особено PRO-тата), и каските ако щете ,се правят от хора- на точните машини , със точният материал. Моля бъдете сериозни, защото темата наистина е!!!
П.С. С английският съм скаран и затова първо пробвам във форума , а не в Google.