Епично точене на зъби

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Епично точене на зъби

Мнениеот Yavkata » Съб Яну 12, 2008 11:34 am

Още е далеч пролетта, но истинските любители на ХС не може да не си точите зъбите и да не правите планове за епични или неепични , но интересни маршрути. Ще бъде интересно да споделим планове и идеи, пък може и компания да се заформи. И понеже аз започвам темата , ето и една от идеите ми.
С някое ранно влакче от София до Зверино, от там с байкчето по посока връх Козница, с .Осеновлаг, качване на билото към х. Лескова, и от там слизане през с. Огоя или с. Ябланица, спускане по асфалта до с. Бакьово, прегазване на билото и слизане на с. Войняговци и София.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот F1-MAN » Съб Яну 12, 2008 12:13 pm

От както си сложих стоманена средна плоча на курбелите зъби не точа :D

Иначе за новия сезон нищо конкретно не съм замислил, освен желанието да покарам повечко из Стара Планина и Рила :)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Sky_Knight » Съб Яну 12, 2008 1:04 pm

Точат се, точат сее :)

@Yavkata Това ще да е много хубаво "преходче". Само че едва ли е подходящо за първи маршрут през новия сезон, по-скоро като позагрее човек, тогава :agree:

Аз лично смятам, като се позатопли да тръгнем пеш да пообиколим Рилските езера, след това из Пирин някой и друг уикенд и като съвсем се стопли (април, май), да се минат същите тези места но с байковете. Само дано има време... Точни маршрути не съм замислял, но идеята е ясна - всeки свободен ден да е нагоре :)
Последна промяна Sky_Knight на Съб Яну 12, 2008 2:04 pm, променена общо 1 път
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Яну 12, 2008 1:41 pm

Ще се кара и то сериозно :)
Аз по никое време направих серионо "наточване" на твърдака(скорости/спирчки... скоро и вилка).
Сезона(пролетния) смятам да открия по някой от южните склонове на Стара Планина.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот did » Съб Яну 12, 2008 1:44 pm

точим, точим дзъби ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Съб Яну 12, 2008 1:58 pm

аз мисля да си наблегна на Велинградската околия + каквото сътворим около Пловдив разбира се.
Ако има пак някое епично каране като Рудопията, да се включа ...
някое каране около хижа Рай и Троянския балкан
Ще ми се пак да ида на Тасос или ако успея да измисля и организирам нещо към Черна Гора или Хърватска ... може и Турция.

въобще много неща ... явно всичките няма да станат, но избор и идеи не липсват
само време за отпуска да има :bawling: :dunno:
Аватар
outfaced

Мнениеот ACID BURN » Съб Яну 12, 2008 2:21 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Ще се кара и то сериозно :)
Аз по никое време направих серионо "наточване" на твърдака(скорости/спирчки... скоро и вилка).
Сезона(пролетния) смятам да открия по някой от южните склонове на Стара Планина.

Бате ти знаеш за кво става въпрос, казвал съм ти.Ще караме много началото на сезона за подготовка за епиечското каране(ако ще идваш ти де).Така аз мислех да пусна темата за това каране чаааак април месец, но яворчо ме изпревари.Та.... става въпрос за каране от Черни връх до връх Мургаш.Маршрута е: х.Алеко-Черни връх-Ярлово-Железница-Кокаляне-Пасарел-Палещото слънце-Елин пелин(Тая част не сме я измислили още)-Мургаш-Бухово и оттам с автобус 117 до София.Мисля да направя това нещо май месец предвид дължината на деня и температурите.За повече информация когато му дойде времето.Засега сме 4-ма човека + мен.Ще караме бавно, защото един от нас(Спектър) го болят колената на дълги разстояния, но съм сигурен, че издържи.Целта за мен лично е да си подобря личният ми рекорт за най-много изминати километри за един ден и естесвено мн приятни моменти. :)

Едит:имам и още планове ама за тях ама и на тях като им дойде времето.
Едит2:Мите не се прави на скромен! :)
Едит3!:Абе вие май не ме разбрахте ще караме БАВНО. :)
Последна промяна ACID BURN на Съб Яну 12, 2008 2:34 pm, променена общо 5 пъти
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Sp3c7r3 » Съб Яну 12, 2008 2:22 pm

:nono:

Ще умра още след черни връх... :D Малкото ми танкче тежи много...
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот z1gZag » Съб Яну 12, 2008 2:30 pm

Sp3c7r3 написа::nono:

Ще умра още след черни връх... :D Малкото ми танкче тежи много...

Поне няма да си сам :D , и аз съм включен в 4те човека .
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот Antares » Съб Яну 12, 2008 3:08 pm

От дете обмислям варианта за преминаването на маршрута Хижа Здравец - Студенец - Бяла Черква - Платото и по черния път под платото - каране до залеза :Р
Тази година мисля да си го причиня. Съмишленици?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bdz43r » Съб Яну 12, 2008 3:31 pm

ACID BURN написа:Железница-Кокаляне-Пасарел
Ъъъ, по шосето?!
Това ще излезе към 150-200км и за един ден... :dunno: :popcorn:
Ако се понеса и аз, най-вероятно до гара Елин Пелин и влакчето за вкъщи.
Аватар
bdz43r

Мнениеот ACID BURN » Съб Яну 12, 2008 4:26 pm

Еми виж съмнявам се, че няма да издържиш.Повече ще те боли гъза отколкото да си изморен, е естесвено че ще си изморен, абе както решиш.Иначе да по шосето.Ще бъде малко кофти ама ще го измислим.Няма да е чак толкова кофти, но няма и да е приятно.От кокаляне до Пасарел имаме около 20-30 км. такаче няма да е мн.
Аватар
ACID BURN

Мнениеот fhristo » Съб Яну 12, 2008 6:33 pm

ACID BURN написа:
HepBeH_XaMcTep написа:Ще се кара и то сериозно :)

Бате ти знаеш за кво става въпрос, казвал съм ти.Ще караме много началото на сезона за подготовка за епиечското каране(ако ще идваш ти де).Така аз мислех да пусна темата за това каране чаааак април месец, но яворчо ме изпревари.Та.... става въпрос за каране от Черни връх до връх Мургаш.Маршрута е: х.Алеко-Черни връх-Ярлово-Железница-Кокаляне-Пасарел-Палещото слънце-Елин пелин(Тая част не сме я измислили още)-Мургаш-Бухово и оттам с автобус 117 до София.Мисля да направя това нещо май месец предвид дължината на деня и температурите.За повече информация когато му дойде времето.Засега сме 4-ма човека + мен.Ще караме бавно, защото един от нас(Спектър) го болят колената на дълги разстояния, но съм сигурен, че издържи.Целта за мен лично е да си подобря личният ми рекорт за най-много изминати километри за един ден и естесвено мн приятни моменти. :)

Едит:имам и още планове ама за тях ама и на тях като им дойде времето.
Едит2:Мите не се прави на скромен! :)
Едит3!:Абе вие май не ме разбрахте ще караме БАВНО. :)

Няква смешка май разказваш - тоя маршрут в никакъв случай не може да се мине от вас за 1 ден (а и честно казано не мисля, че има смисъл)! От Алеко до Железница си е нормалното приятно карате според мен за 1 един ден. Оттам да се тръгне 10-тина мисля км до Пасарел, после по Палещото слънце айде евентуално да успеете да издържите, но определяно няма вече да е приятно... Но след това да ми казваш, че ще тръгнете за изкачвате Мургаш! Няма как да стане просто! Нито ще имате силите, нито ще имате времето (освен ако не мислите да карате и по тъмно).
За мен лично удоволствието не е в колко км ще измина за 1 ден, а в какво се състоят тези км. Не обичам и да се преуморям, защото ми се разваля удовоствието от цялото каране - вече няма значение природата, дори съм имал случаи след преумора да не ми е било и до спускане! И аз в началото като почнах да карам се кефех да минавам много км, но след като един дем минах над 100 км главно по асфаст осъзнах, че няма особен смисъл. Сега предпочитам да карам по пресечен терен 30-40-50 км на каране (в зависимост от маршрута) и се кефя доста повече на каранията си от преди :) А така ми се струва, че е доста по-здравословно - преумората не води до нищо добро. Но това си е моята гледна точка ;)
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Re: Епично точене на зъби

Мнениеот naka76 » Съб Яну 12, 2008 8:04 pm

Yavkata написа:Още е далеч пролетта, но истинските любители на ХС не може да не си точите зъбите и да не правите планове за епични или неепични , но интересни маршрути. Ще бъде интересно да споделим планове и идеи, пък може и компания да се заформи.

Толкова са много, че чак не се сещам за половината. А ако тази година успея да направя една четвърт от тези за които се сещам ще съм герой. Но може би най-много ми се минава Сливка - Ардино.
Аватар
naka76

Мнениеот TOYAGA » Съб Яну 12, 2008 8:13 pm

Хако-Плая Бонита. През ноември. :D :D :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот z1gZag » Съб Яну 12, 2008 8:19 pm

fhristo написа:.......

Е да но Алеко-Кокаляне си е супер за каране :) :agree: , аз така мисля да направя и да им пожелая успех нататък :D , а и ако още нещо ми се кара на панчерево има хубави маршрути :) .
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот fhristo » Съб Яну 12, 2008 8:26 pm

z1gZag написа:

Е да но Алеко-Кокаляне си е супер за каране :) :agree: , аз така мисля да направя и да им пожелая успех нататък :D , а и ако още нещо ми се кара на панчерево има хубави маршрути :) .

Точно това бих направил и аз в случая :agree:
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот Antares » Съб Яну 12, 2008 8:29 pm

TOYAGA написа:Хако-Плая Бонита. През ноември. :D :D :D

Къде е това? Държава, местност?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот TOYAGA » Съб Яну 12, 2008 8:44 pm

Antares написа:Къде е това?

Фащаш от Фелибето за Цалапица... и после яко улево! :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот JK » Съб Яну 12, 2008 9:00 pm

за мен сезонът ще се открие с няколко дневно обикаляне на Странджа :)
от лятото съм си планувал :D
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот Reactor » Съб Яну 12, 2008 9:06 pm

fhristo написа:
z1gZag написа:

Съгласен съм.И аз съм за този маршрут. :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот Yavkata » Съб Яну 12, 2008 9:07 pm

Sky_Knight написа:Точат се, точат сее :)

@Yavkata Това ще да е много хубаво "преходче". Само че едва ли е подходящо за първи маршрут през новия сезон, по-скоро като позагрее човек, тогава :agree:

Мисля, че с някои варияцийки маршрутчето е идеално за подготовка за по-сериозното каране. В рамките на 80-90 км е, с денивелация около 1500, редуване на дълги изкачвания с дъъъълги спускания. Има възможности за "аварийно съкращаване". Всъщност това за мен се явява едно повторение на ходене от преди 5-6 години, но тогава не ползвах пътеки. Сега искам да го направя с колело, веднага щом се постопи снега горе. Надявам се края на Март или поне средата на Април.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Admin » Съб Яну 12, 2008 10:01 pm

Аз пък няма да кажа :D Много са плановете, ама обикновено половината поне пропадат поради разни обстоятелства, така че няма да предизвиквам съдбата, споделяйки точно най-хубавите ;) Освен туй е по-добре да не знаете толкоз отрано за кои места ми се ще да пиша през тази година :eyebrow:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Sky_Knight » Съб Яну 12, 2008 10:04 pm

@Yavkata Значи зависи от вариацийките. :D Ще ми е интересно да го мина. Макар, че откакто минах на меко колело, повечко бутам нагоре, но ще се постарая да го преодолея това ;) Зимен мързел... к'во да го правиш... :D
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот outfaced » Съб Яну 12, 2008 10:30 pm

JK написа:за мен сезонът ще се открие с няколко дневно обикаляне на Странджа :)
от лятото съм си планувал :D

познаваш ли я или тепърва ще ходиш там?
Мен ми звучи интересно, ама с кола съм минавал само веднъж много отдавна и идея си нямам как е за каране и някакви конкретни маршрути.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот ACID BURN » Нед Яну 13, 2008 7:32 pm

Reactor написа:
fhristo написа:
z1gZag написа:

Съгласен съм.И аз съм за този маршрут. :agree:

fhristo:Разни хора, разни идеали.Принципно маршрута е почти само на черно.Това е идеята.Пък това са малко км.От Алеко до кокаляне.Това са 70 км спускане.Естесвено, че ще караме и нощно.Идеята беше първоначално, да направим хубаво каране и нощно изкачване, ама то стана това. :)
z1gZag:Предател! :D Абе важното е, че ще караме с тебе. :)
Yavkata:Абе с тебе ще караме идеята ти ми харесва.
Иначе това епическо каране ще го мина първо на части хем да видя как е като терен.Хем да видя колко време отнема.
Аватар
ACID BURN

Мнениеот JK » Пон Яну 14, 2008 6:56 pm

outfaced написа:познаваш ли я или тепърва ще ходиш там?
Мен ми звучи интересно, ама с кола съм минавал само веднъж много отдавна и идея си нямам как е за каране и някакви конкретни маршрути.

амии то и аз съм минавал само с кола но имайки в предвид ще планината е сравнително ниска не би трябвало да срещнем много затруднения
иначе идеите за маршрути са два
първия е обиколка започваща от Писменово от там поред Визица - Граматиково - Маврова нива - по дясното било над Велека - Кости - Българи - Фазаново
обаче на пролет все още ще е сравнително студено/хладно и поради тая причина ще се налага да се носят с нас и палатки и спални чували багажа ще дойде май множко и тая обиколка ще се отложи вероятно за по-топлите месеци когато съответно ще е нужно и по-леко снаряжение :D
при това положение остава 2рия вариант
изсипваме се като стадо диви животни с колите насред село Граматиково, заплюваме си някоя полянка за палатков лагер и от там нататък всеки ден, от времето което сме си запланували, правим лъчи в която дестинация си харесаме :) варианти бол :D мисля даже тоя момент да го съчетая с тренировка по ориентиране че се задава следващия xventure race :) така че сигурно ще има и врене из шубраците :D
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот EmZo » Пон Яну 14, 2008 9:40 pm

Yavkata написа:... Зверино, от там с байкчето по посока връх Козница, с .Осеновлаг...

Ей! Като решите да се мяркате по нашите пътеки, задължително дайте знак предварително, та да се събираме повече. Аз лично ви предлагам едно страхотно изпитано маршрутче, примерно влакова среща на Своге, от там малко хасфалт за загрявка през красива местност: Своге, Реброво, Батулия, Бакьово, Огоя и от там вече навлизаме по черен път изкачване до х. Лескова (където последния път едни авджии много държаха да опитаме от специалитета им пуйка с наденица :D ) и после се качваме още малко и каране по билото, при хубаво време се вижда Мургаш. След това има приятно спускане по стар римски път, което ни извежда в горната част на с. Игнатица (над Зверино), следва още малко въртене и финално кратко но чудесно спукане до един мост, на пътя между Зверино и Черепишкия манастир... офф много от рано се замечтах нещо...

Като цяло по темата:
Една мисъл, често ме топли през студените зимни нощи и тя е:
⊥ ∞ II
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот did » Вто Яну 15, 2008 11:13 am

EmZo написа:⊥ ∞ II

Тържествено обещаваме ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Яну 15, 2008 9:18 pm

EmZo, ще трябва да се нагласиме по от далече ,така че не си се замечтал много.Надъхан съм и аз да дойда.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Следваща

Назад към Общ форум