Може и да си прав!Kirkata написа:Хмм .. и какви изводи да си правим ?![]()
Веломания нямат колелета ..
Kirkata написа:Хмм .. и какви изводи да си правим ?![]()
Веломания нямат колелета ..
Stancho написа:Аз затова харесвам РАМ - поръчваш и за седмица си готов. И даже е с компонентите, които ти желаеш.
Stancho написа:Аз затова харесвам РАМ - поръчваш и за седмица си готов. И даже е с компонентите, които ти желаеш.
kpax написа:Stancho написа:Аз затова харесвам РАМ - поръчваш и за седмица си готов. И даже е с компонентите, които ти желаеш.
Винаги съм смятал че основен принцип за успешно продаване на стока и услуга е да предлагаш това, което клиентите искат да купят, вместо да ги убеждаваш да купят това, което имаш. Интересно защо само Рам проявяват гъвкавост в това отношение. Явно другите са прекалено заети в износа на хиляди евтини кранти и не им се занимава с Custom изпълнения за среден и висок клас колелета.
sando g написа:@parapiteka Ман, за какво уважение към българския потребител говориш? Това че са нямали в момента колелата с тези размери , хич незначи, че не са те уважили като потребител. Сега това не е неуважение...не е бил зареден в този момент. А това, че си бил този път напразно е напълно твой проблем. Сега нали никой не ти казва не идвай в столицата, но както ти самия каза- първо дрънни едно телефонче, за да разбереш дали това, което търсиш е там, където ще го търсиш. Пък и к'во сега-гледай му и от хубавата страна, опознал си мръсната ни столица![]()
, пък и нали си си взел колело. Остава само да караш!
freerider написа:kpax написа:Stancho написа:Аз затова харесвам РАМ - поръчваш и за седмица си готов. И даже е с компонентите, които ти желаеш.
Винаги съм смятал че основен принцип за успешно продаване на стока и услуга е да предлагаш това, което клиентите искат да купят, вместо да ги убеждаваш да купят това, което имаш. Интересно защо само Рам проявяват гъвкавост в това отношение. Явно другите са прекалено заети в износа на хиляди евтини кранти и не им се занимава с Custom изпълнения за среден и висок клас колелета.
И РАМ имат износ в Англия , но все пак предлагат на клиентите си кво ли не ( свързано с сглабянето на колелетата разбира се)
parapiteka написа:А смисъла на дискусията е някой да прочете какво се пише тук и да се опита да промени политиката на предлагане на продукта си.
parapiteka написа:Стягам колата в един слънчев ден; един от малкото напоследък и въоръжен с куп съвети от знайни и незнайни съфорумници тръгвам за СТОЛИЦАТА.Ще купувам колело.След дълго умуване съм се спрял на 4 основни модела: Драг ТЕ; ZX5;HT1 или Specialized Hardrock sport; и с идеята след око да види ръка да пипне; се надявам след обиколката в голямата София с многото магазини да се върна с КОЛЕЛО.Отварям скоба( висок съм 184 см и търся рамка 18; 19; 20 ".Това е ключовия момент в приказката!!
Влизам в големия лъскав магазин на Веломания на бул "България" и започвам да разглеждам.Към мен се приближава малко брюнетче а аз подтискам недоверието ;което имам към техничния гениий на жените и се заслушвам в търговското и скудоумие( а и все пак не бях дошъл да си избирам жена:).В един момент с изумление разбирам ; че сам попаднал в страната на джужетата( да извиняват хората с нисък ръст) и 18; 19 или 20 "" рамки няма; имат си хората по една бройка от моделче!!!
След кратка справка; телефонна и компютърна ми бе заявено още по шокиращото:че от посочените от мен по горе модели и рамки НЯМА в цяла България в момента!!!Аз като сериозен мъж; не вярващ не само на блондинките ;но и на брюнетките се запътвам към следващата Веломания.Там попадам вече на истинска блондинка; но и това не ме спасява; попаднал сам в страната на Снежанка и седемте милиона джужета.Подобна бе ситуацията в магазините на Рам.
Е като всяка приказка и моята имаше щастлив край взех един HT 1 disc 20".
Но нямах избор...........
Stancho написа:...всяка събота клиенти изпразват магазините на Веломания откъм готови велосипеди (до 600-700 лв - бюджетните предложения)...все пак започва сезона на влосипедистите (Лято иде).
torbalan4o_ написа:Не знам за вас , но аз съм забелязъл , че Веломанията ( говоря за Троян ) имат доста грубо отношение към клиентите
Пример : Отиваме с един приятел да караме и по едно време задния му амортисьор започва да скърца доста силно и понеже единствения магазин - сервиз за колела в Троян е Веломаниа отидохме там . Той обяснява на продавачката : Задния ми амортисьор започна да скърца можете ли да ми дадете някакво масло от по малките разфасовки , а продавачката казва : абе като ти скърца " шъ " дойдеш друг път !
Друг случаи : Отивам аз един ден във същия магазин и питам : Предлагате ли някакви стапенки за големи колела ? Отговарят ми ДА и ми показват 2 вида . Добре засега , но понеже нямах възможност да закупя стапенката сега казах че ще доида утре ! Така и направих и когато отивам в 18:30 продавачката ме изгони от магазина с думите : Много ти се извинявам младежо но магазина има работно време и сега затварям !!! След като си тръгна поглеждам работното време от 10:00 до 19:00 , поглеждам си часовника 18:35
и в двата случая искахме нещо дребно само плащам вземем и излизам какво толкова неможа да ми даде тубичка маско и да каже 2 лв. 5 лв. или там колкото е
An Alien Hoopajupe написа:И какво и е на Нина? Специално в магазина на Пиротска винаги са били коректни и любезни с мен .
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта