Приказка за веломагазини!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Приказка за веломагазини!!

Мнениеот parapiteka » Сря Юни 11, 2008 2:16 pm

Стягам колата в един слънчев ден; един от малкото напоследък и въоръжен с куп съвети от знайни и незнайни съфорумници тръгвам за СТОЛИЦАТА.Ще купувам колело.След дълго умуване съм се спрял на 4 основни модела: Драг ТЕ; ZX5;HT1 или Specialized Hardrock sport; и с идеята след око да види ръка да пипне; се надявам след обиколката в голямата София с многото магазини да се върна с КОЛЕЛО.Отварям скоба( висок съм 184 см и търся рамка 18; 19; 20 ".Това е ключовия момент в приказката!!
Влизам в големия лъскав магазин на Веломания на бул "България" и започвам да разглеждам.Към мен се приближава малко брюнетче а аз подтискам недоверието ;което имам към техничния гениий на жените и се заслушвам в търговското и скудоумие( а и все пак не бях дошъл да си избирам жена:).В един момент с изумление разбирам ; че сам попаднал в страната на джужетата( да извиняват хората с нисък ръст) и 18; 19 или 20 "" рамки няма; имат си хората по една бройка от моделче!!!
След кратка справка; телефонна и компютърна ми бе заявено още по шокиращото:че от посочените от мен по горе модели и рамки НЯМА в цяла България в момента!!!Аз като сериозен мъж; не вярващ не само на блондинките ;но и на брюнетките се запътвам към следващата Веломания.Там попадам вече на истинска блондинка; но и това не ме спасява; попаднал сам в страната на Снежанка и седемте милиона джужета.Подобна бе ситуацията в магазините на Рам.
Е като всяка приказка и моята имаше щастлив край взех един HT 1 disc 20".
Но нямах избор...........
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

Мнениеот Kirkata » Сря Юни 11, 2008 2:25 pm

Хмм .. и какви изводи да си правим ? :bigeyes:
Веломания нямат колелета .. :idea:
Kirkata

Рейтинг: 984

Мнениеот SCOTTovudec » Сря Юни 11, 2008 2:43 pm

magazin na Bulgariq s malka brunetka - mmmm shte mina da q vidq:-D

Пишете на кирилица!
SCOTTovudec

Рейтинг: 1285

Мнениеот Unnamed » Сря Юни 11, 2008 3:32 pm

Kirkata написа:Хмм .. и какви изводи да си правим ? :bigeyes:
Може и да си прав! :beer:
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Рейтинг: 897

Мнениеот Redhat » Сря Юни 11, 2008 3:40 pm

You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kirkata » Сря Юни 11, 2008 4:40 pm

ихихихихихих благодаряяяя :beer: :^:
Kirkata

Рейтинг: 984

Мнениеот parapiteka » Сря Юни 11, 2008 5:32 pm

Kirkata написа:Хмм .. и какви изводи да си правим ? :bigeyes:

Извода е :
повече уважение към българският потребител; защото той е клиент ;като всички европейци и има право на избор.
И чисто практически: за да не биете 250 километра напразно от провинцията ;осланяйки се на големия брой магазини в София обадете се по телефона предварително за да разберете дали има оттова ;което търсите.
parapiteka

Мнениеот sando g » Сря Юни 11, 2008 7:22 pm

@parapiteka Ман, за какво уважение към българския потребител говориш? Това че са нямали в момента колелата с тези размери , хич незначи, че не са те уважили като потребител. Сега това не е неуважение...не е бил зареден в този момент. А това, че си бил този път напразно е напълно твой проблем. Сега нали никой не ти казва не идвай в столицата, но както ти самия каза- първо дрънни едно телефонче, за да разбереш дали това, което търсиш е там, където ще го търсиш. Пък и к'во сега-гледай му и от хубавата страна, опознал си мръсната ни столица :^: :dunno: , пък и нали си си взел колело. Остава само да караш!
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот Capoeira » Сря Юни 11, 2008 7:29 pm

аз пак да се изкажа за магазините отрицателно.
Мястото на велосипедите с тези рамери е в магазините не в скалдовете, съмнявам се 3 часа преди това да е минал някой и да е изкупил всичките с тези размери, истината е че магазинте се зареждат веднъж седмично че и по рядко
Аватар
Capoeira

Мнениеот Methuselah » Сря Юни 11, 2008 8:16 pm

Аз като си търсех колело по същия начин ми казаха, че от това, което търся било останало само едно в Русе. Като ги питах кога се очаква доставка казаха че нещо са спрели да ги произвеждат, така че доставка в рамките на месец не се очаква (за Драг става дума). Направо паднах - уж са голяма фирма - цял месец спряно производство. В крайна сметка седмица по-късно си взех друго колело (и за него обиколих 3 магазина).

Има два варианта - 1. толкова се купуват че не смогват и 2. просто не произвеждат достатъчно. Ако е първото - евала, ма иначе не говори много добре.
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот Stancho » Сря Юни 11, 2008 8:28 pm

Аз затова харесвам РАМ - поръчваш и за седмица си готов. И даже е с компонентите, които ти желаеш. ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот freerider » Сря Юни 11, 2008 9:29 pm

Stancho написа:Аз затова харесвам РАМ - поръчваш и за седмица си готов. И даже е с компонентите, които ти желаеш. ;)

И сглабят колелетата си добре :agree: :bowdown: :) ;)
Аватар
freerider

Рейтинг: 1067

Мнениеот taurus13 » Сря Юни 11, 2008 9:41 pm

Мойте уважения към веломанията, ама наистина имат дефицит на колела - май ги изнасят всички навън и ако остане нещо..айде в магазина. Ама не трябва така..
Аватар
taurus13

Мнениеот kpax » Чет Юни 12, 2008 6:17 am

Stancho написа:Аз затова харесвам РАМ - поръчваш и за седмица си готов. И даже е с компонентите, които ти желаеш. ;)

Винаги съм смятал че основен принцип за успешно продаване на стока и услуга е да предлагаш това, което клиентите искат да купят, вместо да ги убеждаваш да купят това, което имаш. Интересно защо само Рам проявяват гъвкавост в това отношение. Явно другите са прекалено заети в износа на хиляди евтини кранти и не им се занимава с Custom изпълнения за среден и висок клас колелета.
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот freerider » Чет Юни 12, 2008 1:36 pm

kpax написа:

Винаги съм смятал че основен принцип за успешно продаване на стока и услуга е да предлагаш това, което клиентите искат да купят, вместо да ги убеждаваш да купят това, което имаш. Интересно защо само Рам проявяват гъвкавост в това отношение. Явно другите са прекалено заети в износа на хиляди евтини кранти и не им се занимава с Custom изпълнения за среден и висок клас колелета.

И РАМ имат износ в Англия , но все пак предлагат на клиентите си кво ли не ( свързано с сглабянето на колелетата разбира се :rofl: )
Аватар
freerider

Рейтинг: 1067

Мнениеот parapiteka » Чет Юни 12, 2008 3:55 pm

sando g написа:@parapiteka Ман, за какво уважение към българския потребител говориш? Това че са нямали в момента колелата с тези размери , хич незначи, че не са те уважили като потребител. Сега това не е неуважение...не е бил зареден в този момент. А това, че си бил този път напразно е напълно твой проблем. Сега нали никой не ти казва не идвай в столицата, но както ти самия каза- първо дрънни едно телефонче, за да разбереш дали това, което търсиш е там, където ще го търсиш. Пък и к'во сега-гледай му и от хубавата страна, опознал си мръсната ни столица :^: :dunno: , пък и нали си си взел колело. Остава само да караш!

Ако не уважаваш желанието на клиента за какво си на пазара?
Проблема на Веломания в моя случай е изцяло техен ;защото ме загубиха като клиент.Ако в магазините им имаше колело с размер ;който аз търсех сега можах да съм с Драг това е.
А смисъла на дискусията е някой да прочете какво се пише тук и да се опита да промени политиката на предлагане на продукта си.
parapiteka

Мнениеот hlencho » Чет Юни 12, 2008 6:14 pm

freerider написа:
kpax написа:

И РАМ имат износ в Англия , но все пак предлагат на клиентите си кво ли не ( свързано с сглабянето на колелетата разбира се :rofl: )

Относно РАМ, също не е розово положението, защото в момента няма налични рамки със споменатия размер ~19-20". Става въпрос за HТх все пак, едни от най продаваните им според мен рамки.
Моето търсене не се ограничи само с това. Оказа се че и скотове също няма налични.

Еххх е това е приказка... и то каква :crazy:
hlencho

Рейтинг: 1200

Мнениеот goiko » Пет Юни 13, 2008 8:38 pm

Напротив, имат. Миналата седмица търсихме колелце за един приятел(~2m;115kg). Обиколката започна с въпросния магазин на бул.България,където не можаха с нищо да ни помогнат.Даже се опитаха да зарибят с един Трек,който общо взето по отношение цена-компоненти не струваше.След още малко обикаляне и загуба на време по други магазини,които дадоха напразни обещания и за пореден път разочароваха, се стигна до БАС и сглобка на рамка ХТ2 21" с компонентите на ХТ1. Да му е честито колецето на френда и да го разцепи от каране. :beer:
" Les esthetes sont une sorte de multinational..." / MC Solaar /
Аватар
goiko

Рейтинг: 1299

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 13, 2008 9:02 pm

parapiteka написа:А смисъла на дискусията е някой да прочете какво се пише тук и да се опита да промени политиката на предлагане на продукта си.

Повярвай ми тази дискусия се е водила нееднократно.
Мисля, че имаше такива който си направиха изводите и си взеха поука.
От други явно има какво още да се желае.
:peace:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Приказка за веломагазини!!

Мнениеот sto100jan » Пет Юни 13, 2008 9:46 pm

parapiteka написа:Стягам колата в един слънчев ден; един от малкото напоследък и въоръжен с куп съвети от знайни и незнайни съфорумници тръгвам за СТОЛИЦАТА.Ще купувам колело.След дълго умуване съм се спрял на 4 основни модела: Драг ТЕ; ZX5;HT1 или Specialized Hardrock sport; и с идеята след око да види ръка да пипне; се надявам след обиколката в голямата София с многото магазини да се върна с КОЛЕЛО.Отварям скоба( висок съм 184 см и търся рамка 18; 19; 20 ".Това е ключовия момент в приказката!!
Влизам в големия лъскав магазин на Веломания на бул "България" и започвам да разглеждам.Към мен се приближава малко брюнетче а аз подтискам недоверието ;което имам към техничния гениий на жените и се заслушвам в търговското и скудоумие( а и все пак не бях дошъл да си избирам жена:).В един момент с изумление разбирам ; че сам попаднал в страната на джужетата( да извиняват хората с нисък ръст) и 18; 19 или 20 "" рамки няма; имат си хората по една бройка от моделче!!!
След кратка справка; телефонна и компютърна ми бе заявено още по шокиращото:че от посочените от мен по горе модели и рамки НЯМА в цяла България в момента!!!Аз като сериозен мъж; не вярващ не само на блондинките ;но и на брюнетките се запътвам към следващата Веломания.Там попадам вече на истинска блондинка; но и това не ме спасява; попаднал сам в страната на Снежанка и седемте милиона джужета.Подобна бе ситуацията в магазините на Рам.
Е като всяка приказка и моята имаше щастлив край взех един HT 1 disc 20".
Но нямах избор...........

:offtopic:
Значи , щастлив си , че си си търсил колело , а не каяк в Родината ( а не само в София). Така се е случило , че каякари над 180 см сигурно практически няма тук , но още по-лошото е , че няма и магазини за каяци . И , каяци в наличност практически няма , а само по каталог се изписват някъде от чужбината , и да видиш мъка тогава... :V:
На едно късо колело ще му сложиш по-дълга лапа , и ще закърпиш положението , но на тясно и късо пластмасово корито , нищо не може да му се направи.... освен да не ядеш два-три месеца . И проблема не е толкова , че трудно влизаш в него , а че не можеш да излезеш като си надолу с главата във водата . Е тогава е големия зор....
Та , такива ми ти работи.... :confused:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Stancho » Пет Юни 13, 2008 10:02 pm

Между другото не знам дали сте забелязали, но всяка събота клиенти изпразват магазините на Веломания откъм готови велосипеди (до 600-700 лв - бюджетните предложения) и това е другата причина за липсата на велосипеди - все пак започва сезона на влосипедистите (Лято иде).
Аватар
Stancho

Мнениеот Quiz » Пет Юни 13, 2008 10:29 pm

Stancho написа:...всяка събота клиенти изпразват магазините на Веломания откъм готови велосипеди (до 600-700 лв - бюджетните предложения)...все пак започва сезона на влосипедистите (Лято иде).

Именно!
Зареждането на велосипеди не трябва ли да е адекватно на търсенето? :idea:
Аватар
Quiz

Мнениеот Stancho » Пет Юни 13, 2008 11:24 pm

Виж са не знам каква е политиката на фирмата, но това купуване на колела е донякъде обяснение на проблема. А също така нз дали могат пройзводителите да поемат толкова много поръчки и покупки. Като няма кой да пройзвежда няма как да се достави нещо. ;)
Аватар
Stancho

Мнениеот parapiteka » Съб Юни 14, 2008 8:54 am

След; като си създаден с идеята да произвеждаш и продаваш; трябва да го правиш по най добрия начин за да оцелееш.
Защото е глупаво да се търсят 10 колелета а ти да продаваш по 3!?
Между другото и мен ме зарибиха с един ТРЕК; в така наречената ДРАГ зона!!!!
parapiteka

Мнениеот torbalan4o_ » Пет Юни 20, 2008 9:25 am

Не знам за вас , но аз съм забелязъл , че Веломанията ( говоря за Троян ) имат доста грубо отношение към клиентите
Пример : Отиваме с един приятел да караме и по едно време задния му амортисьор започва да скърца доста силно и понеже единствения магазин - сервиз за колела в Троян е Веломаниа отидохме там . Той обяснява на продавачката : Задния ми амортисьор започна да скърца можете ли да ми дадете някакво масло от по малките разфасовки , а продавачката казва : абе като ти скърца " шъ " дойдеш друг път !

Друг случаи : Отивам аз един ден във същия магазин и питам : Предлагате ли някакви стапенки за големи колела ? Отговарят ми ДА и ми показват 2 вида . Добре засега , но понеже нямах възможност да закупя стапенката сега казах че ще доида утре ! Така и направих и когато отивам в 18:30 продавачката ме изгони от магазина с думите : Много ти се извинявам младежо но магазина има работно време и сега затварям !!! След като си тръгна поглеждам работното време от 10:00 до 19:00 , поглеждам си часовника 18:35

и в двата случая искахме нещо дребно само плащам вземем и излизам какво толкова неможа да ми даде тубичка маско и да каже 2 лв. 5 лв. или там колкото е :dunno:
Аватар
torbalan4o_

Рейтинг: 970

Мнениеот Вилката » Пет Юни 20, 2008 6:46 pm

Ами днес и аз ходих в Драг зоната и мога да обоща така: Евала на аранжора! Така е подредено, че като влезнеш си казваш " 'басси и заредения магазин", а като излезнеш си казваш " 'басси, нищо няма тук". Няма да говоря за персонала в тяхно отсъствие...
Аватар
Вилката

Мнениеот Sharkfucker » Пет Юни 20, 2008 8:16 pm

torbalan4o_ написа:Не знам за вас , но аз съм забелязъл , че Веломанията ( говоря за Троян ) имат доста грубо отношение към клиентите
Пример : Отиваме с един приятел да караме и по едно време задния му амортисьор започва да скърца доста силно и понеже единствения магазин - сервиз за колела в Троян е Веломаниа отидохме там . Той обяснява на продавачката : Задния ми амортисьор започна да скърца можете ли да ми дадете някакво масло от по малките разфасовки , а продавачката казва : абе като ти скърца " шъ " дойдеш друг път !

Друг случаи : Отивам аз един ден във същия магазин и питам : Предлагате ли някакви стапенки за големи колела ? Отговарят ми ДА и ми показват 2 вида . Добре засега , но понеже нямах възможност да закупя стапенката сега казах че ще доида утре ! Така и направих и когато отивам в 18:30 продавачката ме изгони от магазина с думите : Много ти се извинявам младежо но магазина има работно време и сега затварям !!! След като си тръгна поглеждам работното време от 10:00 до 19:00 , поглеждам си часовника 18:35

и в двата случая искахме нещо дребно само плащам вземем и излизам какво толкова неможа да ми даде тубичка маско и да каже 2 лв. 5 лв. или там колкото е :dunno:

Ти не си се срещал с ужаса наречен Нина...
Аватар
Sharkfucker

Рейтинг: 1097

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Пет Юни 20, 2008 8:30 pm

И какво и е на Нина? Специално в магазина на Пиротска винаги са били коректни и любезни с мен .
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот parapiteka » Съб Юни 21, 2008 5:56 pm

An Alien Hoopajupe написа:И какво и е на Нина? Специално в магазина на Пиротска винаги са били коректни и любезни с мен .

Нали не отиваме да пазарим за Нина:)
Абе в тия магазини само жени са напущали за продавачки :bowdown:
няма лошо.... ама след като жена ми не прави разлика м/у рамка и кормило .......тия кой ги е учил не знам
parapiteka

Мнениеот shepo » Пон Юни 23, 2008 9:42 pm

:crazy: :crazy: :crazy:
shepo

Рейтинг: 1606

Следваща

Назад към Общ форум