чувал с изкуствен пълнеж за толкова ниска температура и с тегло под 1 кг ми изглежда леко пресилено
абе честно казано и на мен това ми се струва леко пресилено за това и потърсих отзиви на някой който вече го е използвал + това си давам ясно сметка че няма как комфортната му да е 0 градуса при това тегло и синтетика, пустите му маркетолози
по скоро тая нула е малко под реалната долната граница на температурата за нормален сън с умерено количество дрехи в/у тялото
но след като разгледах доста от онлайн магазините които предлагат спални чували се спрях именно на този като най-доброто съотношение тегло/температурен диапазон
иначе за
мамута съм абсолютно съгласен с теб, само тея 250-300гр отгоре

....... по принцип като изляза на няколко дневни преходи ходя/карам по много часове на денонощие и за това гледам да не правя копромиси с теглото на екипировката, то даже тез 990 гр ми идват множко ама се примирих заради температурите

.... ама да ти кажа честно още мисля по варианта за Мамута

благодаря ти за което
колкото до Мило-то, около 15 пъти съм спал с
този чувал, и съм много доволен от него НО с една много съществена забележка, всяка сутрин съм се събуждал с куп пера по себе си и още толкова пробили плата на половина и готови вече да излязат

и кво...след една година употреба пълнежа му да намалее с 1/3та...не мерси

а имайки и в предвид че спя в 90% от случаите на открито (без палатка) а влагата е враг номер 1 на пуха, това вече тотално ме отказва от варианта пух, иначе като параметри пуха е най-добрия избор, но нали знаеш....всичко си има + и - ....и приоритети
btw пиша всичко това не с цел да се "обяснявам" а защото някой четейки може да открие интересна или ценна информация покрай моите чуденки