Покрай празниците брат ми се беше прибрал в България и решихме да покараме по някой не особено труден, но красив маршрут и се спряхме на описаният от did към Тамръш.
Дотук всичко добре. Навлязохме в ловното стопанство, като видяхме табела забраняваща навлизането на МПС-та на външни хора. Преминахме бариерата и започнахме да си изкачваме най-спокойно по пътя покрай реката. 6-7 километра по късно ни застигна джип, от който двама мъже ни питаха кавко правим там. Не сме ли видели, че е забранено. Казахме им че на табелите е пишело че забраната е само за МПС-та. Отговорът беше "МПС-та, АТВ-та, мотори, колелета- не може". Животните сега били бременни и можело да пометнат ако ги изплашим. Освен това можело някой по погрешка да ни отстреля. Доколкото зная сега ловците са извън сезон и не би трябвало да се стреля, но и ми стана интересно как така ние с колелетата ще стреснем животните, а пушките няма.
Яд ме е че на слизане не прочетох отновно табелата и не я снимах, за да съм напълно сигурен, кой е бил в правото си.
Споменаха, че било забранено минаването и над Кричим, понеже и там имало ловно стопанство.
Също така ми стана интересно, че мъжа ми каза че било разрешено да се ходи пеш в местността и даже щели да ни осигурят водач. Справка със сайта им показа, че това удоволствие струва 30 евро.
Понеже съм виждал доста изписано за карания по тези места ще съм благодарен, ако някой може да ми разясни дали това е разрешено или земята е със статут близък до частна собственост и влизането там от външни лица е забранено без съответно заплащане.