atllas написа:http://www.crosscycle.com/products/view/49/rider тфа е колелото към което съм се ориентирал с него мисля да си търкалям дупето по разни бабешки пътечки докато придобия малко повече умения, смелост и пари за нещо по-добро та въпроса ми е ако инвестирам тея 364 кинта много ли ще съжалявам после според вас?
Здравей
Така, аз имам стария модел крос "райдер" с 16" рамка (185 см съм висок).
Ще ти кажа кое става и кое не става:
Добри са: рамката, главините и средното движение държат на по аграрно каране, сравнително здрави са шините, спиците са стоманени което ги прави много здрави но ръждясващи и малко по-тежки.
Останалото е бутафория

, но върши някава работа.
Моя поне беше с по-добри скорости като окомплектовка.
Друг плюс е сервизно/гаранционното обслужване което е перфектно, сменят ти всичко развалено и счупено.
Рамката е с приятна геометрия както за скокчета така и за суркане надолу но с подходящите компоненти (което е към 600лв отгоре).
Имай в предвид, че за тези пари не можеш да вземеш
много по-добро колело.
Ако предимно ще въртиш
това или по-евтиния спринт аполон.
Разгледай и други оферти (може и на старо), а ако ще си взимаш кроса и мислиш и да въртиш, вземи си 16" рамка с по-дълго колче.
В заключение-за тея 364 кинта можеш да си вземеш и по-добро колело , но и кроса ще ти върши работа докато се понаучиш и вече имаш представа какво ще караш като стил и т.н. и сам ще си избереш това което ти трябва.
Успех с избора и не забравяй да си купиш каска