Заслужава ли си?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Заслужава ли си?

Мнениеот atllas » Нед Май 04, 2008 10:26 pm

http://www.crosscycle.com/products/view/49/rider тфа е колелото към което съм се ориентирал с него мисля да си търкалям дупето по разни бабешки пътечки докато придобия малко повече умения, смелост и пари за нещо по-добро та въпроса ми е ако инвестирам тея 364 кинта много ли ще съжалявам после според вас?
atllas

Рейтинг: 1200

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 04, 2008 10:43 pm

Кви пари имаш за момента? Колко си дълъг, щото тая рамка ми изглежда 14 ка и да не се окаже че ти е малка зависи за какво ти трябва но ако ще джиткаш некви пътечки, може и да ти е ниска.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот atllas » Нед Май 04, 2008 11:15 pm

175-180 не съм сигурен точно а за момента съм с 100тина кинта и до няколко дена почвам да раздавам листовки :D
atllas

Рейтинг: 1200

Мнениеот luditemu6ici » Нед Май 04, 2008 11:21 pm

Един приятел има същото и попринцип колелото е много добро за тия пари има един недостатък вилката му е много скапана влиза около 4см и то ако един ден я киснеш в лиген с масло това е единствения проблем но ако си 1.80 ще ти е нисичко по добре го пробваи преди да го купиш иначе колелото радва
I climb to the top just to ride to the bottom
Аватар
luditemu6ici

Рейтинг: 1118

Мнениеот Antares » Пон Май 05, 2008 10:17 am

За стотина лева можеш да вземеш колело, което да не ти създава много проблеми из града, като ,разбира се, не скачаш от бордюри и не го тормозиш с каране извън алеите по парковете.

Също така и на мен тая рамка ми изглежда доста нисичка, което за 180 сантиметров човек ще е зор, зор... или трябва да караш клекнал, което ще ти съсипе колена/бедра, или да вземеш половинметрово колче, което ще ти съсипе рамката :)

Освен това - дискови спирачки промакс - спазвай дистанция от поне двайсет метра, ако караш с над 10 km/h, че тия спирачки се славят с дъъъъъълъг спирачен път.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот MIRO A » Пон Май 05, 2008 10:28 am

По-добре си вземи Спринт Аполон или Драг Гризли, но не и този смотан Крос. Според мен ще съжаляваш в последствие, ако го купиш (това че има дискови спирачки не значи че спира по-добре!).
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Re: Заслужава ли си?

Мнениеот vatakov » Пон Май 05, 2008 5:42 pm

atllas написа:http://www.crosscycle.com/products/view/49/rider тфа е колелото към което съм се ориентирал с него мисля да си търкалям дупето по разни бабешки пътечки докато придобия малко повече умения, смелост и пари за нещо по-добро та въпроса ми е ако инвестирам тея 364 кинта много ли ще съжалявам после според вас?

Здравей :)

Така, аз имам стария модел крос "райдер" с 16" рамка (185 см съм висок).

Ще ти кажа кое става и кое не става:

Добри са: рамката, главините и средното движение държат на по аграрно каране, сравнително здрави са шините, спиците са стоманени което ги прави много здрави но ръждясващи и малко по-тежки.

Останалото е бутафория :D , но върши някава работа.
Моя поне беше с по-добри скорости като окомплектовка.

Друг плюс е сервизно/гаранционното обслужване което е перфектно, сменят ти всичко развалено и счупено. ;)

Рамката е с приятна геометрия както за скокчета така и за суркане надолу но с подходящите компоненти (което е към 600лв отгоре).

Имай в предвид, че за тези пари не можеш да вземеш много по-добро колело.

Ако предимно ще въртиш
това или по-евтиния спринт аполон.

Разгледай и други оферти (може и на старо), а ако ще си взимаш кроса и мислиш и да въртиш, вземи си 16" рамка с по-дълго колче.

В заключение-за тея 364 кинта можеш да си вземеш и по-добро колело , но и кроса ще ти върши работа докато се понаучиш и вече имаш представа какво ще караш като стил и т.н. и сам ще си избереш това което ти трябва.

Успех с избора и не забравяй да си купиш каска
;)
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот vatakov » Пон Май 05, 2008 5:47 pm

Нека и другите ти предложат нещо :)

Аз бих избрал онтариото или аполона ;)

:beer:
Аватар
vatakov

Мнениеот kaRAM » Пон Май 05, 2008 6:15 pm

vatakov написа:Нека и другите ти предложат нещо :)

Аз бих избрал онтариото или аполона ;)

:beer:
Онтарио би бил по-добър избор :agree:
Аватар
kaRAM

Рейтинг: 998

Мнениеот daf4ov » Пон Май 05, 2008 10:06 pm

наи хубаво ДРАГ КЛИМБЕР ;) (според мен) оба4е тои е пове4е от тея 300 и няколко лева дето си ги предвидил
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Antares » Вто Май 06, 2008 8:14 pm

Днес гледах Apolon в брошурката на Метро (Пловдив) за 200 лева.

Препоръчвам! Като за начало ще върши работа, а в последствие можеш да смениш всичко, като рамката е доказала се.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот vatakov » Сря Май 07, 2008 8:13 pm

И "кросовата" рамка не е за подценяване, направена е доста качествено и не е правена от крос (Тайван най вероятно:D).

Ако предимно ще върти Аполона, ако пък е за скокчета и суркане надолу "райдера" е по-добрият избор (като рамка) не на последно място е и наличието на размери 14" и 16" като в същото време горна тръба е достатъчно дълга (нещо като при Drag Climber), в същото време що годе става и за въртене 16" рамка за хора до около 180см.

Това е лично мое мое мнение, и всичко опира и до лични предпочитания все пак :)
Която и да вземе (като рамка в зависимост от това за какво ще се ползва предимно) няма да съжалява.

@Antares питай Асен как хвърчи рамчицата нодле :D . Поздрави от мен и дано покараме отново някой ден. :beer:

послепис: аз имам стария модел рамка крос "райдер", но освен в подсилката при седалковата тръба мисля че не се различават.
Аватар
vatakov

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти