Ъпгрейд на колело за 60 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ъпгрейд на колело за 60 лева

Мнениеот mirmiracle » Сря Юни 25, 2008 3:32 pm

Скоро си купих колело Спринт Леопард за 60 лева. Говорих с един продавач преди това от Веломания и той ми каза че рамката на това колело била хубава - сиреч здрава. Смених задна главина - сложих една за 10 лева - поставянето и ми излезе 7 лева . Главината не е лоша - алуминиева тип "И да се счупи все ми е тая ще взема друга". Сложих и нови команди с вградени спирачки - също алуминиеви - за марката не се сещам - цената 20 лева с ДДС. За 2 дена каране не са ми правили проблем - фиксирани са и много приятно прещракват като превкл.чваш. На всичкото отгоре пари за поставянето на командите майстора не ми взе. Оставих му счупените команди и лостчетата за спирачките (пластмасови от най - смотаните).
За да не се хабя повече ще препоръчам на всички които разполагат с ограничен б.джет да не купуват разни бракми за по 200 - 300 лева ами да си вземат колело на старо и да си го оправят. Не че с него ще могат да покоряват върхове или да се спускат с бясна скорост, но поне ще могат да отидат до магазина да купят един хляб или цигари. Или просто за спорта - караш малко повече умаряш се и вечерта спиш като пън. Не ги разбирам теви дето скачат от борд.ри, чупят ръце и крака, разбиват си колелото и търсят по-здраво - ебати кефа ?!
Ако някой ме е разбрал какво искам да кажа значи е имало смисъл от толкова писане! аиде чао!
mirmiracle

Рейтинг: 1160

Мнениеот codename47 » Сря Юни 25, 2008 3:39 pm

ами значи си получил колело за "хляб, цигари и пазаруване" а не за МТБ...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот mirmiracle » Сря Юни 25, 2008 3:44 pm

Да точно така- най- вече за придвижване !
mirmiracle

Мнениеот outfaced » Сря Юни 25, 2008 3:44 pm

ще препоръчам на всички които разполагат с ограничен б.джет да не купуват разни бракми за по 200 - 300 лева ами да си вземат колело на старо

ами значи си получил колело за "хляб, цигари и пазаруване" а не за МТБ...

a всъшност важното е да знаеш какво искаш и да си вземеш такова според нуждите ... ни по малко ни повече ;)

за едни и колело за 200лв. им е много за други 2000лв. едва ли ще ги оправи ... сбъркал е не тоя, дет е взел скъпо или ефтино, а тоя който е взел такова, каквото не му върши работа... останалото е гъзария :D
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот mirmiracle » Сря Юни 25, 2008 3:45 pm

Много точно казано !
mirmiracle

Мнениеот Quiz » Сря Юни 25, 2008 3:50 pm

a всъшност важното е да знаеш какво искаш и да си вземеш такова според нуждите ... ни по малко ни повече
Много точно казано !

Е тогава това:
ще препоръчам на всички които разполагат с ограничен б.джет да не купуват разни бракми за по 200 - 300 лева ами да си вземат колело на старо и да си го оправят

защо го написа? :dunno:
Излиза, че темата е абсолютно безсмислена...
Аватар
Quiz

Мнениеот mirmiracle » Сря Юни 25, 2008 3:54 pm

ами щом така мислиш
mirmiracle

Мнениеот mirmiracle » Сря Юни 25, 2008 4:23 pm

само да добавя че рамката на спринт леопард е тайвандска и общото тегло на колелото е 13,5 кг което е много добре. Всичко останало е от най -евтиното, но по принцип това са общи черти на вси4ки евтини колела. Съжалявам че някои ме разбраха погрешно.
mirmiracle

Мнениеот bikerider » Сря Юни 25, 2008 4:37 pm

Quiz написа:Излиза, че темата е абсолютно безсмислена...

mirmiracle написа:За да не се хабя повече ще препоръчам на всички които разполагат с ограничен б.джет да не купуват разни бракми за по 200 - 300 лева ами да си вземат колело на старо и да си го оправят

:agree:, ама за съжаление са малко хората, които имат време/желание/инат да изстискат максимума от техния бюджета си.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти