преди време ми откраднаха старото колело и сега се возя на Гризли поради защото ми изпадна на добра цена. Уточнявам, че това е рамката, освен нея оригинални са само кормилото и лапата.
Та на проблема ми - колелото е сглобявано за градско и дойде с твърда вилка, която е хубава... но. Решил съм да я сменя с някаква прилична, примерно от пазара тук има XCR-и и T6 на поносими цени обаче:
Т6 е със 185мм стержен, а настоящата ми твърда е с 200мм. Това е поправимо с махане на един или два от трите спейсъра, но не мога да преценя как ще се промени поведението на колелото и стойката ми? Ясно, че мека вилка ще издигне предната част на горе ама все пак ако някой е правил нещо такова да сподели/опише ефекта моля.
Другото - курбелите са Truvativ Isoflow на 180мм., а отделно от некомфорта при каране според разни калкулации с моята височина трябва да карам със 170 - 175мм. Има едни подобни в пазара тук, въпрос всички Труватив Изофлоу ли са на шлици и как да разбера с кое окачване са моите? Иначе трябва да сменям и средно, а там вече е филм и не ми се занимава.
За финал - карам колелото основно градско и по павета и леки черни пътечки, ще ми се да го изкарам и в планина с голяма доза внимание разбира се. Висок съм 176см. и 73кг. ако има значение. Приемам всякакви предложения за вилка, лапа, евентуално и кормило. Чакам си и новите спирачки - Cane Creek Direct Curve 3. А и май ще искам и брейк буустър ако можете да ме насочите от къде?
Мерси предварително за съветите, поздрави и безаварийни километри