Help - избор на компоненти за Drag Grizzly

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Help - избор на компоненти за Drag Grizzly

Мнениеот z_zafirov » Вто Ное 16, 2010 3:12 pm

Здравейте,

преди време ми откраднаха старото колело и сега се возя на Гризли поради защото ми изпадна на добра цена. Уточнявам, че това е рамката, освен нея оригинални са само кормилото и лапата.

Та на проблема ми - колелото е сглобявано за градско и дойде с твърда вилка, която е хубава... но. Решил съм да я сменя с някаква прилична, примерно от пазара тук има XCR-и и T6 на поносими цени обаче:
Т6 е със 185мм стержен, а настоящата ми твърда е с 200мм. Това е поправимо с махане на един или два от трите спейсъра, но не мога да преценя как ще се промени поведението на колелото и стойката ми? Ясно, че мека вилка ще издигне предната част на горе ама все пак ако някой е правил нещо такова да сподели/опише ефекта моля.

Другото - курбелите са Truvativ Isoflow на 180мм., а отделно от некомфорта при каране според разни калкулации с моята височина трябва да карам със 170 - 175мм. Има едни подобни в пазара тук, въпрос всички Труватив Изофлоу ли са на шлици и как да разбера с кое окачване са моите? Иначе трябва да сменям и средно, а там вече е филм и не ми се занимава.

За финал - карам колелото основно градско и по павета и леки черни пътечки, ще ми се да го изкарам и в планина с голяма доза внимание разбира се. Висок съм 176см. и 73кг. ако има значение. Приемам всякакви предложения за вилка, лапа, евентуално и кормило. Чакам си и новите спирачки - Cane Creek Direct Curve 3. А и май ще искам и брейк буустър ако можете да ме насочите от къде?

Мерси предварително за съветите, поздрави и безаварийни километри :beer:
z_zafirov

Рейтинг: 1210

Re: Help - избор на компоненти за Drag Grizzly

Мнениеот Bike_mania » Вто Ное 16, 2010 9:04 pm

И аз имам същата рамка и я карам с ХCR! :agree:
Bike_mania

Рейтинг: 1140

Мнениеот kubetata » Вто Ное 16, 2010 11:24 pm

Фабрично стержена XCR като си го купиш нов е 255мм. От там ти си решаваш дали и с колко да го скъсиш.

Курбелите можеш да разбереш дали са на квадрат или шлици като развиеш болта от едната страна на оста на средното. То ще си проличи от кой вид е.

Брейк бустър можеш да намериш във "Веломания" или почти всичките им дилъри. :beer:

П.П. Кофти тръпка че са ти откраднали колелото... :crap:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот z_zafirov » Сря Ное 17, 2010 11:23 am

kubetata написа:Фабрично стержена XCR като си го купиш нов е 255мм. От там ти си решаваш дали и с колко да го скъсиш.

Курбелите можеш да разбереш дали са на квадрат или шлици като развиеш болта от едната страна на оста на средното. То ще си проличи от кой вид е.

Брейк бустър можеш да намериш във "Веломания" или почти всичките им дилъри. :beer:

П.П. Кофти тръпка че са ти откраднали колелото... :crap:

За новите зная, че са с достатъчно дълъг стержен, идеята е да взема нещо на старо за сега, а това което харесах в Пазар е със 185мм стержен и ми е интересно как се променя управлението на велосиеда?

Курбелите ги видях - на шлици са :D

Мерси :beer:
z_zafirov

Мнениеот z_zafirov » Пон Ное 22, 2010 4:19 pm

Никой ли няма мнение какво ще се промени ако съся стержена и карам с по-малко спейсъри ако сложа амортисьорна вилка RST Gilla T6 спрямо твърда сега???
z_zafirov

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти