Избор на колело - вешето мнение.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на колело - вешето мнение.

Мнениеот delpx » Пет Ное 26, 2010 10:04 am

Здравейте , съвсем нов съм във форума и не знам дали тази тема е за тук но ако е необходимо модераторите могат да я преместят на правилното място.

Не се бях качвал на колело повече от 10 години. Та един ден отидох в Метро и си купих 2 колела Реактор Транс едно за мен едно за жената. Като почнах да го карам установих нещо - рамката имала размери и съответно на мен ми е малка :) Та поради тази причина сега искам да го сменям колелото и понеже не карам кой знае колко активно , не ми трябва нещо кой знае какво по скоро си избирам колелото според външният вид , спрял съм се на 2 модела и искам да ви попитам за вашето мнение кой от двата е по добър , а те са:

1. Cross Enduro
2. Cross T-rex

Аз съм 183см дали рамките на тези колелета ще са ми подходящи за ръста , четох как се изчислява но не знам колко инча е рамката на колелото. Ако отида в някой магазин да го видя колелото на живо от каде до каде се мери дължината на рамката ?
delpx

Рейтинг: 1200

Re: Избор на колело - вешето мнение.

Мнениеот disbelief » Пет Ное 26, 2010 10:18 am

Преди да са те подбарали, ще си позволя аз да ти отговоря, защото имах подобни проблеми.
1. Не си избирай колелото по външния вид.
2. За тези пари си потърси едно Онтарио. Карах такова и смело мога да го препоръчам.
Продадох го за 400 лева, закупено 25ти май, но постоянно се мяркат подобни обяви.
Ново колело Онтарио Комп струва 525 лева.
За твоя ръст всички ще ме подкрепят, че рамка L - 20" ще ти е перфектна.
Чуй и други мнения и се вслушай в тях, за да не купуваш като мен 3 колела за сезон :beer:
disbelief

Рейтинг: 1213

Мнениеот ivan_radev1 » Пет Ное 26, 2010 11:10 am

Да, рамка L - 20 или 19 инча.

За тези пари не си търси колело със задно окачване. Хубавите такива колела струват скъпо. Вземи си нещо само с преден амортисьор и няма да имаш грижи.

Драг Онтарио или Гризли е добър избор за теб, както и Ferrini R3, Спринт Аполон или Крос Паралакс. Или пък Рам ХТ1, което е малко по-скъпо от Драг Онтарио, но в момента можеш да си го намериш с 20% отстъпка.

Не ходи в Метро, а в някой специализиран магазин за велосипеди, където ще ти обърнат внимание и ще ти обяснят всичко, което те интересува, а после ще поддържат колелото ти.
Аватар
ivan_radev1

Рейтинг: 2000

Мнениеот prokalnatiq » Пет Ное 26, 2010 3:20 pm

До този преди мен : АЙДЕ ДА НЕ СЕ ОБАЖДАШ! Човека явно ще си взима колелото за разходки с жена му, не вярвам да ходи да кара DH, следователно за тези пари меката рамка е просто тежест. Предлагам ти да не се набутваш 2ри път, да си взимаш скраб послушай мнението на ivan_radev. :agree:

Бележка: предишното мнение беше на mitkokrumovo, което поради безобразния си правопис беше изтрито. PtD.
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Ное 26, 2010 3:26 pm

Също подкрепям мнението за велосипед без задно окачване ако е за разходки в парка. Гризли, Онтарио - заслужават си парите. :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот MTB-bici » Пет Ное 26, 2010 9:55 pm

Здравейте,моя проблем е горе долу като на delpx.От доста време не съм карал защото съм в чужбина и нямам времето нито възможността.И когато преди няколко месеца се порових в нета не можах да повярвам колко нови неща са излезли.Сега съм толкова зле че не мога да си избера подходящо колело.Едно време взимахме каквото имаше и карахме(сега размери,окачвания,и т.н.).За сега съм се спрял на следните модели cross T-rex, Cross Enduro, Drag The Bomb за HD каране.Проблема е не само в модела но и нямам идея какъв размер ще ми подхожда и не ми остава друго освен :banghead:.За това се обръщам към вас за компетентен отговор за модели,размери,цени и най-важното как се избира колело(ако дадете и адрес да да видим някакви снимки :agree: )А колкото до проблема на delpx съгласен съм с ivan_radev1,ako наистина е само за разходки.
Аватар
MTB-bici

Мнениеот ivan_radev1 » Пет Ное 26, 2010 11:08 pm

MTB-bici написа:А колкото до проблема на delpx съгласен съм с ivan_radev1,ako наистина е само за разходки.

За да не остане авторът на темата или някой друг с погрешно впечатление, искам да уточня, че колело като Драг Онтарио не е само за разходки в парка.

Разбира се, става и за това, даже е идеално, но може да се използва и за много други неща. Карам такова от две години и половина. За това време съм изминал около 20 000 км, участвал съм в състезания, качил съм доста върхове, включително и Мусала, и съм ги спуснал. Колелото се държи много добре и на асфалт - рекордът ми е 232 км за ден.

Искам да кажа, че въпреки че се водят сравнително начален клас, изброените в по-горния ми пост велосипеди, далеч не са предназначени само за кратки разходки в парка, а нищо не им пречи да се карат в планината.

Тъй като темата е за начинаещи, ще си позволя да направя и следното уточнение. В планинското колездене има няколко стила. Колелата, посочени от delpx, са предназначени предимно за каране надолу, качването е с лифт, автобус или бутане. Проблемът е, че едно добро колело за спускане струва няколко хиляди, а тези са по-скоро имитации. Колелата с твърда задница, за които говорим, са за дисциплината крос кънтри, която включва както изкачване, така и спускане. Въпрос на предпочитание е кой какъв стил ще кара. Добре е обаче, преди да си купим колело да знаем къде и как възнамеряваме да караме, за да не се окаже, че сме избрали неподходящ велосипед.
Аватар
ivan_radev1

Рейтинг: 2000

Мнениеот cotac » Съб Ное 27, 2010 6:33 pm

ivan_radev1 написа:
MTB-bici написа:А колкото до проблема на delpx съгласен съм с ivan_radev1,ako наистина е само за разходки.

.... рекордът ми е 232 км за ден.

Извини ме за любопитството, но по какъв маршрут постигна този рекорд?
cotac

Рейтинг: 1220

Мнениеот delpx » Сря Дек 01, 2010 10:22 am

Благодаря на всички за съветите , явно ще гледам да се здобия с онтарио. хакер-а също май е вариянт ако се намери запазен екземпляр :)
delpx

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти