MTB-bici написа:А колкото до проблема на delpx съгласен съм с ivan_radev1,ako наистина е само за разходки.
За да не остане авторът на темата или някой друг с погрешно впечатление, искам да уточня, че колело като Драг Онтарио не е само за разходки в парка.
Разбира се, става и за това, даже е идеално, но може да се използва и за много други неща. Карам такова от две години и половина. За това време съм изминал около 20 000 км, участвал съм в състезания, качил съм доста върхове, включително и Мусала, и съм ги спуснал. Колелото се държи много добре и на асфалт - рекордът ми е 232 км за ден.
Искам да кажа, че въпреки че се водят сравнително начален клас, изброените в по-горния ми пост велосипеди, далеч не са предназначени само за кратки разходки в парка, а нищо не им пречи да се карат в планината.
Тъй като темата е за начинаещи, ще си позволя да направя и следното уточнение. В планинското колездене има няколко стила. Колелата, посочени от delpx, са предназначени предимно за каране надолу, качването е с лифт, автобус или бутане. Проблемът е, че едно добро колело за спускане струва няколко хиляди, а тези са по-скоро имитации. Колелата с твърда задница, за които говорим, са за дисциплината крос кънтри, която включва както изкачване, така и спускане. Въпрос на предпочитание е кой какъв стил ще кара. Добре е обаче, преди да си купим колело да знаем къде и как възнамеряваме да караме, за да не се окаже, че сме избрали неподходящ велосипед.